Защо руският опит за блокиране на сайтовете Bitcoin е много по-дълбок въпрос | Bulgarian.lamareschale.org

Защо руският опит за блокиране на сайтовете Bitcoin е много по-дълбок въпрос

Защо руският опит за блокиране на сайтовете Bitcoin е много по-дълбок въпрос

Русия не е държава, известен със своето гостоприемство и зачитане на свободата на словото в Интернет. Подобно на Великата китайска защитна стена, Русия е създала организация за наблюдение на всички интернет активност и ограничаване на достъпа до определени платформи, когато е необходимо. Въпреки че има определено случая на използване на такива интернет пазител на нещата излезли извън контрол за втори път за по-малко от една година, когато достъп до Wikipedia бе ограничен за няколко часа в страната.

Руската пазител налага Wikipedia запушване от доставчиците на интернет услуги

Не много отдавна, Русия Интернет пазител прави медийни заглавия за пореден път, че се опитва да потеглям блокада на Wikipedia в своята цялост. Не е имало данни, предвидени за това, защо този блокада ще бъдат въведени, за да започнем с това, но знаем, че руските доставчици на интернет услуги е наредено да блокира напълно Wikipedia до второ нареждане.

Уикипедия е един от най-популярните интернет платформи в света днес, тъй като тя е в действителност, свободна енциклопедия, покриваща почти всяка тема, можете да си представите. Като се има предвид Русия неприязън към свободата на словото - особено в Интернет - има няколко сценария защо Интернет пазител на страната ще поръчат Wikipedia блокада от доставчиците на интернет услуги.

[Tweet_box дизайн = "box_02"] Русия е позициониране като страна, която иска да задуши всяка финансова иновация. [/ Tweet_box]

Според доклад на CNET, Руската интернет пазител Roskomnadzor се натъкнах на една страница в Уикипедия дава инструкции по отношение на специфична форма на канабис. След Roskomnadzor контакт персонала Wikipedia и поиска от страницата, за да бъде променен - ​​искане глухи - бе решено да принуди доставчици да блокират сайта като цяло.

"Цензура на съдържание Wikipedia е в противоречие с визията Уикимедия: свят, в който всеки може свободно да получите достъп до сбора на цялото знание"

Фондация Уикимедия

Уикипедия се управлява от Фондация Уикимедия, група с нестопанска цел, съставен от ентусиасти, които искат да поддържат платформата непокътнат на всяка цена, независимо от правителствените искания за промяна на уеб страници.

Не е тайна, че Roskomnadzoris на силна възбуда, като на края, тъй като руски интернет пазител наскоро блокиран Reddit достъп за няколко hoursafter откриването стар пост за психеделични гъби. Като цяло, забраната е продължила около 24 часа, след като Reddit администратори отстъпиха и ограничи достъпа до конкретния пункт за всички руски потребители на интернет.

Основната причина, поради Roskomnadzor има проблеми ограничаване на достъпа до страници себе си се дължи на липса на оборудване за обработка с SSL защитен сайтове. Всеки опит за да блокирам отделна страница на SSL защитено уебсайт изисква специфичен хардуер от доставчиците на интернет услуги. Тъй като повечето руски Интернет доставчиците нямат достъп до това оборудване, те могат да блокират само целия домейн, ако те решат да не се съобразят.

Този път на забраната за Уикипедия от руските доставчици на интернет услуги се надигна малко след започване на блокадата. Това не е първият, нито ще е последният път, че ще направи Roskomnadzor масовите медийни заглавия, все пак. Преди няколко месеца, руски интернет пазител нареди доставчици да блокират шепа сайтове Bitcoin, както добре.

Roskomnadzor сили блокада за уеб сайтове Bitcoin

по темата за Bitcoin и финанси, Русия е съвсем ясно: единственият официалната валута в страната е валутата, издаден от правителството и централните банки. Всяка друга валута - виртуална, цифров, или по друг начин - не е законно платежно средство в Русия. Ето защо, Bitcoin, която е цифров, а не, издаден от централната банка или руското правителство, е незаконен, както добре.
В резултат на това Roskomnadzor блокиран accessto шепа сайтове Bitcoin-рано тази година. Тази блокада не е просто отново сайтове се хостват в Русия или на руски език, както и Bitcoin.org BTCSec.com са сред включените в черния списък сайтове, както добре. По време на блокадата, много хора се опасяваха, че Bitcoin ще бъдат забранени в страната, от този момент нататък, и собствеността на виртуална валута ще се превърне в престъпление.

За да направите този въпрос дори по-лошо, нито един от собствениците на сайта е бил информиран от Roskomnadzor преди, по време или след достъп до домейна им е ограничен. Това не отнема много време, докато общността Руската Bitcoin гласът му да се чува, както и всички видове помощ - включително правни и консултантски - бяха предоставени на собствениците на засегнатите уебсайтове.

През май тази година, окръжен съд намира в Екатеринбург преобърнал интернет сайта на Banon Bitcoin преди възстановено от Roskomnadzor. Въпреки, че това решение е било повод за празнуване предпазлив сред общността Bitcoin, нямаше гаранция на забраната може да бъде ефективно вдигна в скоро време.

Независимо от това решение на съда, позицията на руското правителство към Bitcoin не се е променило много през последните месеци. Bitcoin винаги ще бъде изправена пред трудна битка в страни като Русия, където тесни правителствени и контрола върху капитала са по-важни от всичко.

Русия се самосаботира

Тези тежки решения, взети от интернет пазител Roskomnadzor са ясна индикация за руските държавни служители не искат нищо да наруши дори дистанционно ценното си екосистема балон. Страната може да се възползва значително от Bitcoin и основната blockchain технология, но прозрачността не е нещо, което правителството съкровища.

Roskomnadzor е голяма полезност на хартия, но оставя много да се желае в практиката. Русия е позициониране като страна, която иска да задуши всяка финансова иновация, преди да може дори да стъпи сред гражданите. В дългосрочен план, това ще навреди на екосистемата на Русия повече от всичко, и това е само въпрос на време, докато държавните служители да достигнат до същото заключение.

Изображения с любезното съдействие на Shutterstock, Wikipedia

Свързани новини


Post ICO

Synergetic Press става първият издател, който приема Bitcoin

Post ICO

Програмистът създава Hotspot на Raspberry Pi Bitcoin

Post ICO

Изследване, изготвено от шведската централна банка, доказва, че Bitcoin не е засегнало икономиката

Post ICO

Мощният одъский клъстер на Харвард използвал незаконно Догекоин

Post ICO

Комисията за регулиране на банките не планира да регулира Bitcoin в Китай за момента, се казва в статията

Post ICO

Католическата църква в Ню Йорк приема даренията за криптиращи пари

Post ICO

КНС Клас Действие Проучване в ход

Post ICO

7 причини Вашият Bitcoin бизнес губи клиенти

Post ICO

Животът в Гърция, както е казано от местен Bitcoin приемащ собственик на ресторант

Post ICO

Lamassu празнува основен етап: компанията продава 100-ия си банкомат Bitcoin

Post ICO

Bitcoin стартиране сцена нагоре, заплатите се плаща в Bitcoin и др

Post ICO

Дали тези три борси на Bitcoin планират да премахнат търговските си такси?