Европейският съюз казва, че Bitcoin е освободен от ДДС | Bulgarian.lamareschale.org

Европейският съюз казва, че Bitcoin е освободен от ДДС

Европейският съюз казва, че Bitcoin е освободен от ДДС

През 2013 г. Шведски разработчик на софтуер Дейвид Hedqvist поиска от Европейския съюз, ако Bitcoin сделки са освободени от ДДС (данък добавена стойност) или не. Почти три години по-късно, Европа най-накрая отговори и отговорът е "не". С други думи, cryptocurrency сделки следва да бъдат освободени от ДДС в Европа.

Когато Hedqvist - който също работи сайта на информация и форум Bitcoin.se - зададе въпроса, той е търсил да разшири своя онлайн бизнес и да започне нов Bitcoin обмен. Въпреки това, той не искаше да го направи, без да знае дали той ще трябва да плащат данъци, така че той се обърна към Агенцията за данък върху шведски.

"Но аз имам една неясна отговор, така че аз написах на Данъчно съвет, за да получите разрешение. Около година по-късно дойде съобщение позитивно послание", каза той на шведския сайт DN.se. Според съвета, Bitcoin е средство за плащане, така че операциите на борсата трябва да бъдат освободени.

Решението предизвика конфликт между Данъчен съвет и Агенцията за данък върху шведски, който твърди, че на борда са неразбрани от предишните директиви на ЕС. Агенцията след това обжалва пред Върховния административен съд, настоявайки преюдициално заключение от Европейския съд.

Отговорът взе своето време, но най-накрая е обявена. Правен консултант на най-висшия съд на Европейския съюз, каза в четвъртък (16 юли), че цифровите валути трябва да бъдат освободени от ДДС. Главният прокурор Юлиане Kokott цитиран други съществуващи exemptionsto обясни защо базираната в Люксембург съдът трябва да реши срещу облагането на БТК и свързаните с продажбите.

"Ето защо предлагам на Съда да отговори (...) [че] тези операции са освободени от данък по реда на раздел 135, параграф 1, буква д) от Директивата за ДДС."

Независимо от това, Kokott също призна, че докато Bitcoin не е законно платежно средство, тя все още е под формата на пари.

Въпреки, че съдът не е официално решено по въпроса като на все още, институцията обикновено следва съветите на своя генералните адвокати.

Европейският съюз може скоро да последват примера на Великобритания в този случай, тъй като Великобритания по-рано решиха cryptocurrencies са освободени от ДДС. Тим Rehder, главен изпълнителен директор на базираната в Лондон Bitcoin пазар лакътя, заяви пред Ройтерс, че решението "поставя всички Bitcoin бизнеса върху твърди правни основания и в признава Bitcoin като легитимен разплащателно средство."

След обявяването, адвокат Hedqvist на Фредрик Берндт заяви: "Радваме се, че генералният адвокат акциите с нашата оценка и се надяваме, че съдът на ЕС ще го споделя, както добре."

През последните три години, правен случай на разработчика се обработват от един от най-престижните адвокатски кантори корпоративни Стокхолм. Разходите са все още предмет на различни Bitcoin предприятия, които до голяма степен ще се възползват от положителен резултат.

"Важно е за тях [Bitcoin фирми], защото това се отнася и за извършването им като прехвърляне на бизнес, за да се облага с ДДС. Освен това е важно за Bitcoin от по-широка перспектива, ако трябва да се отъждествява с други валути, въпреки че това се отнася само до малко по ДДС ", казва Hedqvist.

Запитан за окончателно решение на съда, шведският разработчик признава "Ще се радвам, ако е имало съдебно решение в наша полза. Щеше да е забавно да са допринесли по някакъв начин." За сега, Hedqvist ще продължи да развива сайта си, което е в процес на пълен римейк.

Свързани новини


Post ICO

BtcChina намалява таксите за търговия на 0,1%

Post ICO

Алън Силбърт, главен изпълнителен директор на BitPremier: това е преходен период точно в света Bitcoin

Post ICO

Адам Б. Левин: трудно е да се съобразявате, когато правилата се променят във всеки един момент

Post ICO

Bitcoiners в Тайван вече могат да купят БТК от над 5 000 магазини

Post ICO

Може ли Bitcoin да ни помогне да избегнем данъците?

Post ICO

BNP Paribas: Технологията Bitcoin може да направи компаниите за ценни книжа остарели

Post ICO

Bitcoin е в (белия) дом: Ранд Пол е първият кандидат за президент да приеме дарения за криптиращи пари

Post ICO

Bitcoin е новата необходимост за стартиращите фирми

Post ICO

БТК Гилдията спира

Post ICO

Пазарната криза Evolution изчезва

Post ICO

Канадската технологична фирма Robertson Robots приема и продава Bitcoins

Post ICO

Bitorca е новият дигитален пазар, където създателите могат да печелят Bitcoins