Би ли могло да се превърне в следващата официална валута на Гърция? Вероятно не | Bulgarian.lamareschale.org

Би ли могло да се превърне в следващата официална валута на Гърция? Вероятно не

Би ли могло да се превърне в следващата официална валута на Гърция? Вероятно не

Гърция е на ръба да бъде изхвърлен от еврозоната и евентуално дори самата Европейска съюз. Нейните кредитори от ЕС, МВФ, множество анализатори, чесало дори собствена централна банка на Гърция е признал това. Ако Гърция е показана вратата, страната ще се окаже в нужда от нова валута, както и някои по Bitcoin общност спекулират, че Bitcoin всъщност може да стане следващата валута на страната.

load...

Но преди да скочи до някакви драматични заключения, обаче, нека да поемете дълбоко дъх. Bitcoin е може би най-добрият неправителствена покрита валута в света, и за добра причина. Системата е проектирана от самото начало да се защитят срещу инфлацията чрез ограничаване на доставките, не е предмет на чести финансова лошото управление на правителствата, и е силно анонимен, наред с други неща.

load...

Всички тези предимства, обаче, не означава, че Bitcoin е идеален за национална валута. Липсата на правителствен контрол прави Bitcoin идеален за хора, които търсят алтернатива на подкрепяните от правителството валути. За едно правителство, обаче, тази липса на контрол може да се окаже огромен проблем.

В действителност, един от най-големите проблеми на Гърция в момента е, че той не разполага с контрол върху еврото. Ако Гърция се контролира собствената си валута, колебания на пазара ще коригира стойността на своята валута към общата производителност на страната. Държавите, които се борят обикновено страдат от слаби валути, които след това ще улеснят страни да изнасят стоки, тъй като валутните курсове го правят по-евтино за чужди страни, за да купуват стоки. Увеличения износ след това могат да подкрепят икономическия растеж и да помогнат борят страни да получат обратно на краката си.

load...

Това е опростяване на някои много сложни тенденции и тенденциите в глобалните финанси, но схващате идеята: пазари често са способни самостоятелно регулиране. Един от основните проблеми, пред които е изправена Гърция е фактът, че нейната икономика е свързана с валута, която се използва и от Германия, Франция и други държави с по-силни икономики.

Дълга история кратко, Гърция е подложена на свиване на икономиката, но е свързано с една силна валута, която се подкрепя от най-стабилните икономики, намиращи се в Германия и останалата част от Еврозоната. Това го прави по-трудно за приемане на еврото, за да се адаптират към икономическата слабост на Гърция.

По същия начин, Bitcoin никога няма да бъде задължен на национални събития ниво в Гърция, или някъде другаде за този въпрос. Това е чудесно за Bitcoin инвеститори, които не е нужно да се притеснявате за тяхното богатство да сте обвързани с всяко национално правителство и политиката на често проблемни политически системи.

За Гърция обаче, ако страната прие Bitcoin своя парична единица, то wouldl намери себе си изправена пред подобно предизвикателство, както го прави с еврото. Страната ще бъде обвързано с валута, която не е свързана с собствените си фискални политики и икономическото развитие. Това по същество ще изключи всички основани на пазара корекции валута, което прави трудно за Гърция, която да отговаря на собствената си икономическа съдба.

Трябва Bitcoin потребители да се чувстват обидени, че тяхната валута не е до емфие да бъде национална валута (или поне, че аз твърдя, че не е)? Не. Bitcoin няма за цел да бъде национална валута, и никога не трябва да бъде. След увеличи лошото управление на националните финанси от различни правителства, светът се нуждае от валута, която надхвърля политиката на национално ниво, и Bitcoin може да бъде само отговора.

Така че, ако не Bitcoin, какво ще се случи, ако Гърция излезе от Еврозоната?

Ако Гърция е принуден да излезе от еврозоната, страната най-вероятно ще издаде своя собствена национална валута, вероятно под псевдонима "драхма." The драхма е валутата на Гърция до до 2002 г., когато еврото влезе в обръщение. Ако Гърция излезе от еврозоната, това ще е най-вероятно проблем със собствена национална валута, а не да се използват Bitcoin или друга валута.

Ако изхода се случи, между другото, да се насладите на Bitcoin значителен бум. Някои спекулират, че еврозоната може да се срине, ако Гърция излезе. Други смятат, че еврозоната ще оцелее, но биха могли да бъдат засегнати от безпрецедентна вълна от нестабилност.

Колкото по-турбуленцията има на световните финансови пазари, толкова по-атрактивен за Bitcoin правителство без да стане. Това е друг анализ за друг ден, но това е нещо, което всеки Bitcoin инвеститор трябва да знае.

load...

Свързани новини


Post ICO

Amazon беше загрижен за BitLicense

Post ICO

Асоциацията на британските банкери се опитва да се бори с растежа на Bitcoin във Великобритания

Post ICO

Американският Червен кръст вече приема бисквитките чрез BitPay

Post ICO

Bitcoin и парични преводи: Може ли да работи?

Post ICO

Bitcoin Exchange Bitcurex не дава такси за Гърция

Post ICO

Китай смята, че Bitcoin е виртуално добро и забранява на банките да се занимават с криптопрепоръки

Post ICO

Blockchain.info достига 500 000 портфейла

Post ICO

Купете автомобил с виртуална валута: производителят на автомобили от Австрия Tomcar приема Bitcoin

Post ICO

11 Хотели и общежития, които приемат Bitcoin

Post ICO

Първата филиал на Bitcoin Foundation в Южна Азия е от Бангладеш

Post ICO

Bitcoin побеждава PayPal благодарение на мащабната транзакция от 194,993 БТК

Post ICO

Френската банка предупреждава Bitcoiners и търговците за рисковете от криптираща валута