Cloudminr.io се срина: загуби БТК, данни за клиента за продажба и слухове за измами | Bulgarian.lamareschale.org

Cloudminr.io се срина: загуби БТК, данни за клиента за продажба и слухове за измами

Cloudminr.io се срина: загуби БТК, данни за клиента за продажба и слухове за измами

Още един ден, още една рана. Този път жертвата е Bitcoin минна служба Cloudminr.io, който се срина след цифрово атаката.

load...

След отчетения рана, Bitcoins са били изгубени и лична информация за потребителя е за saleamidst обвинения в измама.

Миналата седмица, първите клиенти да посетят сайта Cloudminr.io след атаката намери много странен сценарий. Платформата на началната страница беше променена и рекламира продажбата на списък с пароли, потребителски имена и имейл адреси, принадлежащи на 79 267 usersof базирана в облака Bitcoin добив услугата. Хакерите са просто искат едно БТК, в замяна на всичко това до лична информация.

load...

Част от списъка - 1000 вписвания - вече е бил публикуван на началната страница на сайта, като доказателство, че предполагаемите хакерите предназначени бизнес. Цифров страница Услугата е вече онлайн.

Според Reddit потребител "peque2", записите, публикувани на първа страница на сайта са реални. "Базата данни е реална. Аз просто изпитват много пароли и аз имам достъп до много сметки Bitcoin Talk, имейл адреси, туитове.... Изпратих и спешна имейл на хората в този списък, за да промените паролата си възможно най-скоро", потребителят пише Bitcoin подсметка Reddit.

load...

Друг потребител Reddit, "busterroni", обяви: "Аз просто написах Python скрипт, който емайл всички 1000 души" ги предупреждават за рана. "Ако някой друг знае всякакви други съобщения, които са били компрометирани, аз ще ви изпрати на скрипта да го ползвате самостоятелно, или можете да ми изпратите списъка, а аз ще го изпълним", добави потребителя.

Cloudminr, която се твърди, че е със седалище в Норвегия в съответствие с неговите собственици, започна да предлага минни договори през ноември 2014 г. И преди това е бил обвинен, че е Понци схема добив свързани дължи на нейната оперативна тайна.

Услугата първо твърдеше, че е бил нападнат от хакери на 6 юли. Едно съобщение publishedon форума Bitcoin Talk обясни рана се е случило, добавяйки, че плащанията бяха спрени поради загриженост относно легитимността на адреси за плащане на базата данни.

"Това, което мога да кажа в момента е, че ние да са променени, а хакерите са успели да влезете в нашия код и база данни, както и да го редактирате. В момента не можем да бъдем сигурни, че адресите на изплащане са правилните, както и имейли и други данни. Имаме резервни копия, но ние трябва да знаем кога точно когато хакерите са получили достъп до сървъра ни. "

"Част от Bitcoins заминава за хакери адреси, вместо нашите собствени адреси за плащане. В момента ние търсим някакви дневници, свързани с рана и оценка на загубите. Трябва да създадем нов сайт от нулата на нови сървъри като хакерите обикновено оставят задни вратички за по-късно достъп. Останете на линия ", представител на фирмата, идентифицирана като Адриан пише на нишката.

Както се очакваше, обявяването генерира крайна реакция срещу Cloudminr.io. Няколко Bitcoiners обвиниха компанията на операционната Понци схема и скам хиляди Bitcoin миньори и потребители cryptocurrency.

Нишката не е актуализиран, тъй като 6-ти юли и клиенти на службата сега разбираемо губят надежда. Без никакво допълнително новини от екип на службата, всички потребители на Cloudminr.io се препоръчва да се промени всичките си пароли.

load...

Свързани новини


Post ICO

Британски заподозрян обвинен в кражба на 201 БТК от Уисконсин

Post ICO

BitGold повишава $ 3.5 милиона в серия A инвестиции

Post ICO

Гравитационна гражданска война: кой, какво, защо, кога и как

Post ICO

Чарли Шрем подаде оставка от фондация Биткоин, след като плати 1 милион долара, за да излезе от затвора

Post ICO

БТК-е спира изтеглянията, за да спре открадната монета

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitcoiners получават изключителен достъп до билети за предварителна продажба

Post ICO

Bitboard помага на всички барове и кръчми да приемат Bitcoin лесно

Post ICO

Микро транзакции Bitcoin без такси? Да, това е новата функция на Coinbase

Post ICO

CEX.io за създаване на услуги за обмен на криптови валути в Латинска Америка

Post ICO

BitGold стартира нова платформа за търговия със злато, вдъхновена от Bitcoin

Post ICO

Служителите, които са щастливи за Bitcoin, могат да получат заплащане с криптираща монета благодарение на новия API на BitPay

Post ICO

Следващата глава на Bitcoin: среща с регулаторите