Bitcoin се издига, когато Гриксит се страхува от планината | Bulgarian.lamareschale.org

Bitcoin се издига, когато Гриксит се страхува от планината

Bitcoin се издига, когато Гриксит се страхува от планината

От началото на месеца, Bitcoin нарасна от $ 223 долара до малко над $ 250 долара, след като достигна $ 257. Това отбелязва един от най-добрите писти в близкото минало и изглежда, че са били стимулирани от увеличаване на тревогите над гръцки изход, или "Grexit", както понякога се нарича.

load...

Централната банка на Гърция предупреди Гърция, че тя буквално може да бъде изхвърлен от двете Eurozoneand на Европейския съюз, ако не постигне споразумения с кредиторите си бързо. Това е първият случай, централната банка пусна такава потресаваща перспектива, което подчертава нарастващата сериозността на ситуацията.

load...

Гръцкият има само две седмици за да се вдигне 1.60 милиарда евро, за да извършите плащане на МВФ. Към момента, на гръцкото правителство не разполага с парични средства и се опитва да вдигне нов кръг от заеми в замяна на повече концесии и реформи.

Преговорите обаче не са били вървят добре, така както farwith на гръцкото правителство и неговите кредитори отказват да мръдне по ключови въпроси.

load...

Гърция е заявил, че публичните пенсии, които са в размер на невероятните 16 процента от БВП на страната, не са на масата за преговори. Кредитори на Гърция, обаче, са били настоятелни, че Гърция трябва да намали пенсиите с най-малко 1 на сто от БВП. Кредиторите са идентифицирали ранно пенсиониране, а не индивидуалните пенсии като тяхната цел.

Кредиторите също се стремят да увеличат Гърция ДДС, по-специално на електричество, макар и други елементи за увеличаване на данъците също са взети под внимание. Гръцкото правителство заяви, че няма да се вдигат данъците от двете електричество или лекарства.

С течение на времето бързо изтича и двете страни остават толкова далеч един от друг по отношение на очакванията им, рискът от гръцки излизане от Еврозоната и потенциално дори Европейския съюз става все по-вероятно с всеки изминал ден.

Докато все още има време за да бъде постигнато споразумение, освен ако не се направи пробив, Гърция може да се окаже не изпадне в заеми.

Ако е така, финансовите пазари биха могли да бъдат засегнати от вълна от нестабилност. Европейските пазари вероятно ще поемат основната част от тежестта, но благодарение на все по-оплитането световните финансови пазари, нито една страна ще бъде в безопасност.

Обединеното кралство е публично обяви, че вече се подготвя за "Grexit", въпреки че повечето от останалите централни банки са останали майка. Така или иначе, инвеститорите са все по-предпазливи по отношение на финансова нестабилност и глобални пазари вече са били засегнати от някои сътресения.

Bitcoin може да се появи като краен "безопасно убежище" валута?

През финансовата криза през 2008 г. Американският долар се превръща в убежище на валута, с инвеститори от цял ​​свят дърпа парите си от акции, стоки и валута за паркиране богатството си в американски долари. Американският долар отдавна да е безопасно убежище валута де факто се дължи на размера и относителната стабилност на икономиката на САЩ.

Сега, Bitcoin може да се появи като алтернатива безопасна валута убежище, както е видно от неотдавнашното покачване на цифровата валута. Както Bitcoin е обвързан с никакъв конкретна страна или стока, тя няма да бъде толкова податливи на всякакви икономически слабости в която и да е страна, или спад в пазарните цени за дадена стока.

Липсата на централна власт, означава също, че Bitcoin не може да бъде лошо управлявани от централна банка и няма да бъде толкова склонни към "човешка грешка".

Независими и необвързани статут на валутата може да го прави чудесен безопасно убежище валута направи. Добави в който валутата се регулира от по-широката общественост и е валута на партньорска към партньорската и Bitcoin изглежда още по-привлекателна.

Тези фактори обясняват защо Bitcoin се радва такъв драматичен ръст през последните седмици, лесно изпреварва основните индекси на фондовия пазар и печалби за повечето хранителни стоки.

load...

Свързани новини


Post ICO

Биткойн може да се измъкне от собствената си война

Post ICO

Bitcoin завладява психологическия милион долар от 1000 долара: криптограмата ли е на Луната?

Post ICO

Bitcoin пристига в Турция: BTCTurk е първият Bitcoin обмен в страната

Post ICO

Bitcoin, изправени пред засилване на конкуренцията от други цифрови валути

Post ICO

Австралийската данъчна служба забави решението - все още иска Minimal TX Records

Post ICO

Bitcoin Exchange Igot.com стартира услугата за обработка на плащания в 40 страни

Post ICO

Попитайте медицински въпроси до лекарите и ги възнаградете с Bitcoin

Post ICO

61% от канадците очакват да използват цифров портфейл до 2019 г

Post ICO

Avalon обяви доставката на 800 000 Bitcoin минни ASICs през следващия месец

Post ICO

Служителите, които са щастливи за Bitcoin, могат да получат заплащане с криптираща монета благодарение на новия API на BitPay

Post ICO

Гравитационна гражданска война: кой, какво, защо, кога и как

Post ICO

Bitcoin разработчик Гавин Анресен подозира, че повечето облачни минни операции са схеми на Понзи