4 най - популярни публикации в BitcoinTalk | Bulgarian.lamareschale.org

4 най - популярни публикации в BitcoinTalk

4 най - популярни публикации в BitcoinTalk

Чудех се какво са най-гледаните и обсъждани нишки са били на BitcoinTalk. Така че аз се приближи до форума и филтрира основната секция "Bitcoin Дискусия" за "Изгледи" и "Отговори". Резултатът са някои от по-епични истории в еволюцията Bitcoin е.

load...

# 4 - Най-Хал Фини Story

Хал Фини, може би първият човек, освен Сатоши наистина да хвърли цялата си тежест зад Bitcoin. Той е също един от тези няколко нещастни хора, които страдат от ALS, или тъй като е по-известен, болест на Лу Гериг. Неговата история на Bitcoin, както може би се досещате, е един от трагедия, така и триумф.

load...

Г-н Фини е криптограф и докато много от своите връстници отхвърли Bitcoin когато за първи път започна да обикаля целия интернет, той бързо се превръща развълнуван. Всъщност, като се смята, че Хал е първият човек, за да участва в сделка Bitcoin когато Сатоши го изпрати десет Bitcoins да тества системата.

Интересното е, че Хал само изтича Bitcoin продължение на няколко дни, като се използва компютъра си, за да ги мина. Той открива, че процесът на добив правеше неговия компютър тичам прекалено горещо, така че той се изключи програмата и повече или по-малко забравих за монети. Той не се изхвърли монети, но вместо да ги седне на твърдия си диск.

load...

През 2009 г. Хал, а след това в средата на петдесетте години, беше в най-добрата форма на живота си. Неговите Bitcoins се събираха прах на твърдия си диск, но Хал се готви за маратон, бягане двадесет плюс мили на ден. И това е, когато той разбрал за състоянието му. Болест на Лу Гериг кара хората да губят по същество контрол на мускулите си и напълно ги парализира.

Хал не мисля много за неговата Bitcoin до края на 2010 г., когато разбра, че Bitcoin е струвало пари той извади монетите си в офлайн портфейла и реши да ги задържи, за да даде на неговите наследници един ден.

За съжаление, Хал вече е парализиран, с помощта на моторизиран стол колело и очни контролирани устройства, за да се придвижва. Той също така трябва да използвате гласово синтезатор. Но там, където много от нас може да се справи, Хал е останал положителен възглед за живота. Той все още се държи за своите Bitcoins и той все още участва в програми и други неща.

BitcoinTalk читатели са наистина вдъхновени от историята, а някои дори смятат, че Хал може да бъде себе си Сатоши. Прочетете цялата нишка.

# 3 - Пичът, който си купи 250,000BTC за $ 3000 (2-ри най-гледаният)

Един от най-популярните Bitcoin форум нишките е озаглавена "Аз съм Кевин, ето моя страна." Както и интригуваща, че собствеността е линията на най-ниската част от нещо може да се окаже още по-добре: "* пламък костюм на *". Както вероятно вече сте се досетили, това е доста интересна и противоречива тема.

Вие ще трябва да носим в себе си, защото самата история е доста сложна. Така че затегнете коланите! Нишката започна с нещо като обществен освобождаване, за да обясни инцидент на връх Gox, в която един човек, Кевин, е в състояние да получи милиони долари на стойност Bitcoins за една малка част от цената.

Обратно юни 2011 20thof някой по неизвестна причина реши да продаде над 250,000 Bitcoins на Mt. Gox и не определи минимална продажба. Смята се, че най-Bitcoins се продават са били откраднати от хакер, който ги е натрупал и след това да ги продаде масово. Защо и с каква цел все още остава загадка и до днес.

Когато някой постави поръчка за продажба на връх Gox, системата ще мине през всеки купуват ред и да го задоволи, като се започне с най-високата оферта и се движат надолу, докато се достигне минималната цена. В този случай, поръчката за продажба е за стотиците хиляди Bitcoin и не е имал минимална цена.

Като се има предвид масивна размер на поръчката продажба, тя бързо изпълнени всички търсенето на по-висок ред крайни купите. Значение на всеки, който иска да купи Bitcoins в или близо до пазарния курс бяха техните поръчки изпълнени. А умен търговец, "Кевин", забелязах, че има огромно количество Bitcoin купуват поръчки за 1 цент. Така че той основно наддават 1.1 цента и предложи да купи колкото се може повече Bitcoins, колкото е възможно.

Когато поръчката за продажба достигна офертна цена на Кевин, той е в състояние да си купите почти 260 000 Bitcoins, всички за по-малко от $ 3000 долара. Това е само една малка част от пазарната цена преди масивна нареждането за продажба е бил поставен и Кевин обезпечени за милиони долари на Bitcoin само за няколко хиляди долара.

След това Кевин оттегли около 650 bitcoins и остави останалото в своя връх Gox сметка. Това веднага започна буря. Някои хора смятат, Кевин е хакер, който е откраднал Bitcoins на първо място. Други смятат, че е просто на точното място в точното време. Най вярвал, че е невинен, но също така и в притежание на крадени вещи и да ги върне.

В крайна сметка, Mt. Gox държат голяма част от Bitcoins и обратно сделки. В щети е малко по-ограничен и рана принуди Bitcoin общност да се съсредоточи повече върху сигурността. Прочетете оригиналната тема във форума.

# 2 - първият регистриран основен кражба на Bitcoins (първо най-гледания)

Обратно през юни на 2011 г. Форум Bitcoin потребителското Allinvain събудих да открие, че някой е хакнат 25,000 Bitcoins, тогава си струва около $ 500 000 долара, сега струва около 16 милиона! Частта против разпенващ е, че Allinvain забелязал, че неговата сметка Slush басейн е бил хакнат, а дори и след това не реши да се опита да се движи или защитите Bitcoins му.

Allinvain бързо протегна ръка към общността Bitcoin, но разбрах, което повечето от нас вече знаят: а Bitcoin откраднат е Bitcoin загубил и няма кой знае какво можете да направите, за да си го върне. Allinvain призна, че това е собствената си небрежност, довела до трагичната кражбата, но губи половина милиона долара е труден начин да си вземат поука.

Това изглежда е първият случай на Bitcoins да бъде открадната. Потребителите на форума започнаха да помислят за начини за защита на Bitcoins, като методи за кодиране, съхраняване Bitcoins на операционни системи, (като Linux върху флаш памет), както и други неща. Много подобни идеи по-късно ще бъдат използвани, за да намери много от служби за защита, предлагани на този ден.

Обира, а ужасен за Allinvain, имаше някои положителни ефекти върху Bitcoin. От една страна, хората започнаха да се вземат на сериозно сигурност. Да, това е против разпенващ, че хората ще се съхранява хиляди долари на необезпечени компютри, но те направиха след това, а много вероятно все още го правя сега. Второ, тя е събере валутата много внимание, и както се казва, не публичност е лоша реклама.

Тъй като много от коментиращите във форума отбелязаха, историята щеше да се повтори отново и отново. И за съжаление има. По някаква причина, хората са бавно учащите и все още продължават да се съхраняват огромни количества Bitcoins в единични портфейли, често на компютри, свързани с Интернет. Mt. Самата Gox също е използвал небрежното защита, когато го има рязка рана. Прочетете цялата нишка.

# 1 - Загадката, която ще получите 3.5BTC (първо най-отговори)

Учудващо най отговори до конец върху BitcoinTalk беше публикуван само преди 3 седмици (22 юни 2014 г.). Нишката е ARG puzzlewhich държи в рамките на това е да отговорим на частния ключ за награда 3.5BTC (към момента на публикуване на стойност около $ 2100). Само петнайсет дни тази тема е натрупал повече от 2200 коментари от хора, които се опитват отчаяно да решите пъзела.

Идеята е, че пъзела започва с главна изображение (публикуван по-долу) и след това нотки са изградени различни интернет среди (Twitter хеш тагове, Reddit мнения и т.н.). Отне 2200 коментари, за да решите пъзела и победителят бе даден потребител BitcoinTalk име "GateKeeper". Оригиналният плакат (ОП) е публикувал тази под фалшив потребителско име и остане анонимен. Ето линк към цялостно решение на пъзела (това е дълъг 32 страници).

Прочетете оригиналния конец

load...

Свързани новини


Post ICO

Най-богатият човек в Азия вярва в Bitcoin, Will Paypal в крайна сметка интегрира Bitcoin и др

Post ICO

Пекин вече има бар, който приема Bitcoin

Post ICO

Банк ъф Монреал предупреждава Cointrader за анти-Bitcoin действия - няма последствия за други компании досега

Post ICO

70 сайтове, които ви дават безплатни Bitcoins - наистина ли работят?

Post ICO

100 000 духове за раздаване на верига радио

Post ICO

BitAngels са тук, за да стартират и защитават новосъздадените криптиращи компании

Post ICO

Банкови гиганти, които поддържат технологията Bitcoin

Post ICO

Bitcoin Apps

Post ICO

Apple App Store отново интегрира приложението Bitcoin на Blockchain

Post ICO

Северноамериканските власти сънуват ли свят без Bitcoin?

Post ICO

Инструмент за разделяне на сметки BillPin вече работи с Bitcoin и бира

Post ICO

Най-голямото Bitcoin Expo все още - и можете да получите безплатно!