13-те най-обещаващи cryptocurrencies | Bulgarian.lamareschale.org

13-те най-обещаващи cryptocurrencies

13-те най-обещаващи cryptocurrencies

Тук, в Bitcoin Examiner, ние се стремим да ви държим в течение на света cryptocurrency. Така че, днес, ние решихме да публикува списък на най-големите играчи в тази нова и смела цифров финансов свят. Някои от тях са широко известни, като нашата скъпа Bitcoin или негов "роднина" Litecoin, а други не са толкова известни. Въпреки това, от най-новите към най-старите, едно нещо е сигурно: всички те са важни за света на cryptocurrency.

1. Bitcoin

Роден през 2009 г., благодарение на гения на анонимния Сатоши Nakamoto, този децентрализиран виртуална валута е един от най-големите пробиви в света на технологиите през последните години. Bitcoin позволява незабавни плащания за всеки, навсякъде по света, като се използва технология на партньорска към партньорската да работи без централен орган. Bitcoin е бил един от първите приложения на концепцията за cryptocurrency и продължава да процъфтява, четири години след създаването си.

2. Litecoin

Litecoinis често се разглежда като член на семейството Bitcoin. По подобие на любимия ни цифрова монета, тази валута партньорска към партньорската също така дава възможност за незабавни плащания за всеки на планетата. Създадена през 2011 г., Litecoin се основава на протокола Bitcoin, но това е различно в някои отношения, тъй като тя може да бъде ефективно миниран с потребителският клас хардуер. Транзакционни потвърждения Litecoin също са по-бързи и по cryptocurrency използва "памет-трудно, scrypt минна алгоритъм за доказване на работа, за да се насочите редовните компютри и графични процесори повечето хора вече имат", на официалния сайт обяснява.

3. Namecoin

Namecoinis друг децентрализирана система за именуване и въз основа на Bitcoin технология. Тази алтернатива разпределени Domain Name System (DNS), който разширява оригиналния софтуер, за да се поддържа транзакции за регистриране, актуализиране и прехвърляне на домейни. "Подобно на Bitcoin, Namecoin е система за партньорска към партньорската, което, ако се приеме честен мнозинство от участниците, не може да се контролира от една държава или фирма", можете да прочетете тук.

4. PPCoin

PPCoin- наричан Peercoin или Peer-да-Peer монети - е първият известен cryptocurrency въз основа на прилагането на комбинирана система за доказване на кол и доказване на работа. Тя е въведена през август 2012 г. И се смята за третата най-голяма виртуална валута, заедно с Namecoin.

5. PhenixCoin

Phenixcoin "се основава на разстояние от Litecoin използване scrypt като доказателство за схема за работа", обяснява уебсайт официалния монетата. Това cryptocurrency имаше различна начало от другите виртуални монети, тъй като той е разработен като вътрешен тестване монета за някои сайтове. Phenixcoin в момента се използва в страницата PhenixPoker.com на покер, но има няколко проекта в процес на развитие, които имат за цел използването на тази монета, като основна своя валута.

6. Feathercoin

Feathercoinis въз основа на втората монета в този списък, Litecoin. В cryptocurrency ще има общо 336 милиона монети и има блок награда от 200 монети, като го защитава от въздействието на минната Bitcoin ASIC. Според уебсайта на монетата, Feathercoin "не се конкурира с Bitcoin или Litecoin, а допълва".

7. Worldcoin

"Монетата на света" или "монетата на бъдещето": това е начинът, Worldcoin иска да бъде известен. Това cryptocurrency "се оттича популярния протокол scrypt, което му позволява да има стабилност за първите приложения и потребители от оперира от редовен съществуващ компютърен хардуер", гласи уебсайт на валутата. Създателите на тази монета твърдят, че е супер бързо, с потвърждаване на всяка сделка се случва в около 60 секунди или по-малко. "Нашата основна цел е да се превърне в cryptocurrency избор за търговци и потребители за ежедневието си сделка за", добавя уеб страницата.

8. Devcoin

Според уебсайта Devcoin на монетата е "морално вдъхновен проект, базиран на cryptocurrency Bitcoin и създаден, за да служи за финансиране на проекти с отворен код, създадени от програмисти, хардуерни разработчици, писатели, музиканти, художници, графични дизайнери и кинодейци". На Bitcoin Wiki описва Devcoin Devcoin като "монетата, където 90% от поколението, отива да отвори код за разработчици и 10% до миньорите".

9. Freicoin

Подобно на Bitcoin, Freicoinis също валута партньорска към партньорската въз основа на счетоводната концепция за blockchain на доказване на работа, създадена от Сатоши Nakamoto. Въпреки това, за разлика от най-известните виртуална валута, Freicoin има такса неустойка - предложен от Силвио Гезел за премахване на привилегированото положение, притежаван от пари в сравнение със средствата за производство - че "осигурява нейната циркулация и носители на валутата плащат тази такса автоматично", обяснява уебсайт монета е.

10. Terrracoin

0

Друг равен с равен децентрализирана виртуална валута, без централния емитент, който има за цел да освободи Интернет търговия от бремето на финансовите институции. Terracoin ви позволява да "изпращат и получават електронни плащания в целия свят почти веднага", като "се възползва от силната разпределени процес на утвърждаване сделка" и предотвратяване на измами.

11. BBQcoin мод

1

Описван като още по-бърза версия на Litecoin и въз основа на оригиналния Bitcoin изходния код, BBQCoin нарастваше през последните месеци, тъй като тя е създадена през юли 2012 г. Хората целия интернет твърдят, че cryptocurrency започна като шега, но сега тя прави пътя си в залата на славата на виртуалните валути. Нейната твърдо кодирана граница на монети е много по-голям в сравнение с други валути: 4.2 милиарда, сума, която теоретично никога няма да се стигне.

12. Mincoin

2

Също така се нарича "едната минута монета", Mincoin също е cryptocurrency партньорска към партньорската основава на алгоритъм за доказване на работа. В cryptocurrency - която има една минута блок цели, е 10 пъти по-бързо от Bitcoin и 2.5 пъти по-бързо от Litecoin - ще има общо 10 милиона генерирани единици. Всеки Mincoin блок е на стойност два нови монети и трудността е на пренасочени с всеки 720 блокове.

13. Primecoin

3

Хората в света на cryptocurrency го следващото голямо нещо се обаждат. Primecoinis първата научна изчислителна cryptocurrency, проект, получен от Bitcoin, но с нова нестандартна Hashcash доказване на работа, че мини прости числа и това е действително полезно.

Свързани новини


Post Dogecoin

7 страхотни ASIC Bitcoin миньори

Post Dogecoin

13 Бизнес, надяваме се, че ще приеме Bitcoin (доста моля?)

Post Dogecoin

Прессъобщение от BitcoinExpo 2014

Post Dogecoin

Криптопроменливостта, която е живяла два пъти: Coinye е обратно Infographic

Post Dogecoin

Разработчик на видеоигри, използващ технологията Blockchain, повишава $ 1 мм

Post Dogecoin

Тази гигантска китайска мина Bitcoin разкрива всичките й тайни

Post Dogecoin

Кой е Сатоши Накамото? Infographic

Post Dogecoin

9 страхотни илюстрации Bitcoin

Post Dogecoin

Интервю: Бъдете чули на Bitcoin Megafon

Post Dogecoin

12 най-важни публикации на Bitcoin

Post Dogecoin

Segwit срещу Bitcoin Unlimited и Bitcoins Fork обяснено просто

Post Dogecoin

Основите на Dogecoin