8 Умът издухва Bitcoin heists | Bulgarian.lamareschale.org

8 Умът издухва Bitcoin heists

8 Умът издухва Bitcoin heists

В нематериален характер на cryptocurrency прави относително защитен от кражба, най-малко в сравнение с други ценни елементи. Това прави Bitcoin, най-известният дигитална валута на всички времена, един от най-сигурните видове пари там. Въпреки това, толкова добро, колкото това може да звучи, Bitcoin също имаше своите действия Дивия Запад, тъй като ние ще ви покажем днес.

1. Хакна Linode

В началото на март 2012 г., Ню Джърси базираната в уеб и облак хостинг компания Linode е заподозрян ограбва много популярни Bitcoin услуги. Уязвимост в системата за поддръжка на клиенти се използва за получаване на администраторски права за достъп до сървърите. След като сървърите на Linode се излага на риск, са били насочени осем сметки, които се занимават с Bitcoins. Най-трудното хит е платформа за търговия на Bitcoin, Bitcoinica. Това доведе до неупълномощено прехвърляне на БТК от горещите портфейли, термин, използван, за да опише оперативни портфейлите на отнемане на услугите, засегнати. Над 46 600 БТК са били откраднати!

Кражба 2. Bitcoinica

През юли на 2012 г., крадец компрометирана Bitcoinica Mt. Gox сметка, кражба на 40 000 БТК, а също и 40 000 $. Крадецът се е измъкнал с около 30% на криптографски активи Bitcoinica, която има вероятност да струва ищци Bitcoinica дълг.

Кражба 3. Allinvain

Жертвата е Bitcoiner известен като "allinvain", сред първите, които добиват повече монети, на ниска цена. Въпреки това, през 2011 г., когато му криптопроцесора богатство, натрупан по-голяма стойност, той е бил ограбен и загуби повече от 25 000 БТК, на стойност около $ 500 000 в момента. Той предположи, че пропуск в сигурността на Windows може да позволи на нападателя да получат достъп до цифровото му портфейл, извличането на Bitcoins. Когато той сподели историята във форумите, някои потребители изразиха скептицизъм относно история allinvain, но най-много да го повярва. Един от тях дори каза, че е загубил някои Bitcoins на същия адрес.

Кражба 4. Bitfloor

"Снощи, някои от нашите сървъри са компрометирани. В резултат на това на нападателя е получил достъп до нешифрованата резервно копие на клавишите за портфейла (действителните ключовете живеят в шифрован зона). С помощта на тези бутони те са били в състояние да прехвърли на монетите. Тази атака пое по-голямата част от монетите BitFloor се държат на ръка. В резултат на това съм се спря всички операции за обмен ", това е как Роман Shtylman, основателят на Bitfloor, съобщи основният обира че затвори проекта си през 2012 година. По това време 24 086 БТК на стойност около $ 250 000 са били откраднати. Въпреки Bitfloor кратко затвори след инцидента, той има, тъй като рестартира операционната и се ангажира да изплати дълговете си.

5. Хакна Bitcoinica

Да, Bitcoinica бил ограбен повече от веднъж. Този път май на 2012 г., Bitcoinica нарушител проникнал в Bitcoinica чрез компрометиране на имейл акаунт, и продължи да се вдигне 18547 БТК от гореща портфейла Bitcoinica му. Джоу Тонг, основател на услугата, откри влизане в багажник пространство на сървъра Bitcoinica чрез изключително привилегирован нарушена имейл адрес. Кражбата взе цялото съдържание, а нито записи са били държани.

Кражба 6. Cdecker

А уж дълго време потребител на Bitcoin намери личния си портфейл изпразнен от значително количество в края на септември на 2012 г. В този случай, крадецът избягал с 9222 БТК. Защото много по-тежки лични кражби са се случили в миналото, кражбата мина без много инциденти.

7. Кражбата на Betcoin

Betcoin.net уебсайтът на хазарта и неговите клиенти са загубили голяма сума пари. Този път, собственикът се точно толкова голям хит, тъй като всички депозити и съхранение на не-живи са били откраднати, на обща стойност 3171 БТК. Днес, все още има около 2900 БТК, които остават да бъдат възстановени на кредиторите.

8. Mt. Gox инцидент

През юни 2011 г., Mt. Gox, водещ БТК / USD обмен услугата от момента, прекарали тежко нарушение в резултат на промяна на собствеността. Администраторът на профила на продавача беше хакнат от неизвестен процес. След това привилегии били обект на насилие, за да се генерира humungous количества от БТК, но нито една от монетите са били подкрепени от Mt. Gox. Обменът решен рана, като се върнат сделки на предишна версия, но бъркотията вече е направено. Много клиенти твърдят, че са загубили пари от възстановяването на тази, но Mt. Gox твърди, че е възстановил всички клиенти напълно за тази кражба. Мащаб на събитието беше широко обсъждана: докато някои съобщи за кражбата на почти 500 000 БТК дължи на съответния профил хакерство, а по-внимателно вглеждане поставя загубите по-близо до 2500 БТК?.

Свързани новини


Post Dogecoin

11 Популярни защитници на Bitcoin

Post Dogecoin

Какво представляват знаменитостите за Bitcoin? Тук са 6 съобщения, които искате да прочетете

Post Dogecoin

Bitcoin: модерна златна треска? Infographic

Post Dogecoin

Честване на петия рожден ден на Bitcoin по света и в интернет

Post Dogecoin

10 Симптомите на партньорство, обсебен от Bitcoin Infographic

Post Dogecoin

Каква е сделката с Peercoin? Infographic

Post Dogecoin

Монетен обзор на сайта: Големи промени идват

Post Dogecoin

Bitcoin ATM fever: списък на 8 различни машини

Post Dogecoin

Становища относно криптопосочеността от 6 политически кандидати, които са приятелски настроени към Битко

Post Dogecoin

10 Футуристични или извън обичайните проекти, които приемат Bitcoin

Post Dogecoin

Segwit срещу Bitcoin Unlimited и Bitcoins Fork обяснено просто

Post Dogecoin

Крайният списък за Коледа за истински Bitcoiners Infographic