Segwit срещу Bitcoin Unlimited и Bitcoins Fork обяснено просто | Bulgarian.lamareschale.org

Segwit срещу Bitcoin Unlimited и Bitcoins Fork обяснено просто

Segwit срещу Bitcoin Unlimited и Bitcoins Fork обяснено просто

Имало е много се говори в общността Bitcoin напоследък за неща като "вилица", "segwit" и "Bitcoin Unlimited". Много хора не разбират какво всичко това е на път, но това е създаването на голям стрес поради подвеждаща или частична информация, която се разпространява.

В този пост ще има за цел да изясни несигурността и да даде по-добър изглед на това, което се случва най-вече за начинаещи и без технически познания на хората. Надяваме се, че след като приключите четене тази публикация ще знаете какво се случва в общността Bitcoin тези дни и ще бъде в състояние да се подготвят по-добре за различните резултати.

Кратък отказ от отговорност преди да започна - Аз не съм техническо лице и имам малко технически познания. Информацията, която доведе тук днес е това, което съм успял да събере след седмици на научните изследвания от целия интернет. Понякога може да свръхопростяването технически въпроси, за да лесно да ги обясни.

Вярвам, че има само една шепа хора, които разбират този проблем и неговите технически аспекти напълно. Ако намерите грешка в този пост ви насърчавам да ме уведомите в секцията за коментари по-долу и ще го проучим. Нека да започнем…

Какво по дяволите е вилица?

Билката е техническа дума, използвана от разработчиците, работещи по проекти с отворен код. По същество това означава "актуализация на софтуера". Всеки път, когато се актуализира програмата на вашия телефон или компютър сте раздвоен от по-старата версия.

Bitcoin въведе две нови концепции вилката:

1. Твърд вилица

# 8211; Задължителната актуализация на софтуера, който противоречи на по-старата версия. Вашата програма няма да работи, ако не го актуализира. Един пример може да бъде намирането на критичен бъг, който позволява на хората да се възползват от софтуера за тях всеки е длъжен да актуализира своята програма, за да продължите да го използвате.

Ако не го направите - не можете да използвате програмата. Също така, няма начин да се обърне по-трудно вилица, след като е създаден в случай че някои неочаквани грешки или проблеми идва заедно. Ако това е така, просто ще трябва да направите още едно трудно вилица и се върне към старата версия. (Източник)

2. Мека вилица

# 8211; Актуализация на софтуер, който не е в противоречие с съществуващия софтуер, не е задължително и позволява на мрежата да се приспособи към новите функции, изпълнявани по време на път. Докато мека вилица е на мястото си, дори компютри, работещи старата програма, пак ще могат да използват програмата.

След известно време, когато по-голямата част от компютрите, работещи на програмата са актуализирани на новия софтуер, твърд вилица се прилага за остатъка от малцинството, ако е необходимо. Ако мека разклона не работи, има грешки или хора не го приемат - това е напълно обратим и ще можете да се върнете към по-старата версия. (Източник)

Повечето програми, които използвате днес се контролират от едно цяло. Така че всеки път, когато те искат да "вилица" от първоначалното си програма те издаде актуализация под формата на мека вилица. Например, когато Apple издаде актуализация за качи - вероятно няма да се наложи да актуализирате, но това е, че не се препоръчват, което правите. След определен период от време, обаче, че няма да бъде в състояние да продължи да използва качи, ако не сте го актуализира.

Bitcoin, от друга страна се decentalized и няма централна власт. Ето защо, когато имате някакъв спорен въпрос, който трябва да се актуализира, като ще разгледаме накратко, хората могат да твърдят, за това как трябва да се извърши актуализация навън. Докато потребителите Bitcoin не достигат до широк консенсус за това, което е най-правилният начин да отида, няма да се случат обновяване (или вилица).

Какво е това Блок размер дебат всеки говори за?

Сделките в мрежата Bitcoin се добавят към Blockchain чрез блокове. Всеки блок има краен брой сделки. Да кажем, че един блок може да бъде само 1mb (1,000,000 байта), а средната сделката е 500 байта, а след това средно всеки блок ще бъдат в състояние да държи ~ 2000 сделки.

Това може да създаде проблем, тъй като блоковете са създадени средно на всеки 10 минути. Това означава, че за един час ще потвърди, средно по 12,000 сделки. Ако сравним това с компаниите за кредитни карти, които потвърждават 2000 всяка секунда след това можете да разберете защо се счита мрежата Bitcoin да бъде бавно на потвърждения.

Важно е да се отбележи, че - че ако сделката с кредитна карта преминава през все още има 6 месеца, в които тази сделка може да се промени, докато в Bitcoin, след като сделката е потвърдена 6 пъти (отнема около час средно) е необратимо.

Дали Bitcoin трябва да обработва повече сделки в даден период от време или не, не е въпросът тук - всеки иска това. Въпросът е как да стане това. Два лагера са се образували около този въпрос с две различни решения:

Лагер A (известен още като Bitcoin ядро)

# 8211; Иска да се запази ограничението 1mb Блок размер на. Те предлагат да се оптимизират кода по начин, който ще направи по-малки сделки и да използвате други различни техники, за да се увеличи обема на Bitcoin сделка чрез използване на мека вилица.

Основната решението, предложено от този лагер се нарича "Сегрегирано Свидетел" или Segwit накратко. Това е надстройка това ще реши много от Bitcoin грешки, а също и отваря възможност за бъдещо мащабиране чрез мълния мрежа (което аз няма да отида в в този пост). Ето едно кратко видео, ние направихме за Segwit преди известно време - все пак тя се съсредоточава само върху намаляване на размера на сделката, а не на много други важни въпроси Segwit решава:

Лагер B (Bitcoin Unlimited) - иска по-големи блокове. Те предлагат да се увеличи срокът на блок размер до каквото е необходимо (първоначално 2MB), с цел да се ускори потвърждения в мрежата. Все пак, ако решите да се увеличи размера на блока на повече от 1mb която причинява трудно вилица по дефиниция (тъй като се променят правилата на Bitcoin е).

Това означава, че ако имате нужда, за да получите всички, които искат да продължат да използват Bitcoin да актуализират софтуера - и както можете да кажете от броя на "актуализацията изисква приложения" имате на телефона си - това не винаги се случва.

За да обобщим нещата:

Segwit Pros

 • Поправя важен въпрос, наречен Ковкост грешка в протокола Bitcoin
 • Свива размер сделка начин, който е равен на която има 2-3mb размер на блока
 • Допълнителни печалби за сигурност и ефективност за протокола Bitcoin
 • Стартира през мека вилица

Segwit Против

 • Не е дългосрочно решение (в крайна сметка ще ни е необходимо по-големи блокове)

Bitcoin Unlimited Pros

 • Увеличава капацитета на Bitcoin сделки
 • Дългосрочно решение - размера на блока в основата неограничен

Bitcoin Unlimited Против

 • Изисква трудно вилица = необратимо
 • Поставя повече контрол в ръцете на миньорите (които се за да вземе решение за размера на блока)
 • Малък екип за развитие с съмнителна репутация
 • Все още не е тестван

Въпреки, че аз ще се опитам да посочи фактите, като обективно, колкото е възможно, може да забележите, че изглежда така, сякаш Segwit има надмощие. Ще поясня, че лично в края на този пост, но в същото време, ако всички Bitcoin Unlimited поддръжници смятат, че всичко, което е написано тук не отразява истината, моля да ме уведомите.

Важно е също да се отбележи, че този дебат не е нова и е случва в общността Bitcoin почти от самото му създаване. Дори Сатоши отнесен до него в предишните му творби на форум за Bitcointalk през 2010 година.

Segwit е представен от екипа на Bitcoin ядро

# 8211; екипа, който е отговорен за поддържането и актуализирането протокол Bitcoin, откакто той започна. Този екип се състои от 25 пълни разработчиците време и над 100 участници, тя е частично финансиран от компания, наречена Blockstream. Разбира се този отбор се е променило с течение на времето и някои от най-ранните разработчиците дори са напуснали екипа дължи този дебат и други въпроси (напр Майк Hearnand Гавин Андерсън).

Bitcoin Unlimited е представена от Роджър Ver

Роджър е ранен Bitcoin инвеститор и е било казано да има около 300 000 Bitcoins (това никога не е било потвърдено). Той инвестира в компании като Blockchain.info, Bitpay, Kraken и др.

Какво ще общността изберете - Segwit или Bitcoin Unlimited?

Това е много добър въпрос. Той е толкова добър, че не можем наистина да отговоря, защото обществото е разделено на две половини. Някои мислят, че трябва да отида с Bitcoin Ядро на Segwit (БТК), а други с Bitcoin Unlimited (BTU). Но докато не бъде взето решение Bitcoin блокове се изпълняват на капацитет и днес трябва да изчакате часа, а понякога и дни за транзакциите си, за да се потвърди.

Друг "страничен ефект" е, че сделката такси стават все по-високи и по-високи, тъй като хората са готови да платят повече, за да получат своите сделки потвърждават по-бързо. Това е причина за по-малко хора да приемат или да използват Bitcoin на дневна база, а това е нещо, което е необходимо, за да получите Bitcoin да се превърне в обща.

Въпреки, че дебатът е бил тук в продължение на няколко години, изглежда, че за първи път сме достигнали точка на кипене. Bitcoin неограничен придоби забележителен подкрепа и може просто да каже "ние сме активиране Bitcoin Unlimited и създаването на нашата собствена версия на Blockchain" и това е, което всеки се страхува от (страховитите разклонението).

За да разберем по-добре как и кога това ще се случи, вилица Искам първо да се справи с различни играчи, които имаме в екосистемата Bitcoin:

Миньорите

# 8211; Хората, които работят скъпи компютри, които потвърждават Bitcoin сделки. Без тях не сделка някога ще бъде вмъкнат в Blockchain (т.е. Не блокове ще се добива). При смяна на протокола Bitcoin разработчиците обикновено се чака за 95% от миньорите, за да се постигне споразумение за промени на протоколи и едва след това промените се привеждат в действие. В момента Segwit и Bitcoin Unlimited двете са далеч от това събитие.

Както можете да видите, в момента на писане на 37,2% от миньорите са подкрепа (известен още като сигнализация) Bitcoin неограничен и 31,2% са в подкрепа Segwit.

Ако тези 37.2%, които подкрепят Bitcoin Unlimited изведнъж реши да започне добив Bitcoin неограничени блокове трудно вилица да се случи и две Blockchains сега ще бъдат на разположение - на Bitcoin Ядро blockchain (БТК) и неограничен blockchain Bitcoin (BTU).

Портфейли, обмен и пълни възли

# 8211; Миньорите са валидиращи само сделки, които възлови точки в мрежата създават. Когато казвам, възли, искам да кажа компютри, работещи напълно независими Bitcoin портфейли, които изпращат, получават и излъчват Bitcoin сделки.

Тези възли принадлежат на Bitcoin портфейли, борси и физически лица, които искат да се провери и независимо излъчи своите Bitcoins без каквато и разчита на 3-та страна. Докато миньорите потвърждават сделки, възли създават сделки - така че никой не може да живее без другия.

18 Основни борси са подписали documentstating, че те ще се поставят етикети Bitcoin Unlimited като BTU и Bitcoin ядро ​​като БТК или XBT ако вилица се случва. Двете монети ще бъдат разглеждани поотделно, но мисля, че най-интересната част от документа за една страница, е следното:

Въпреки това, нито един от долуподписаните могат да се изброят BTU, ако не може да работи с двете вериги независимо без инциденти. Следователно, ние настояваме, че Unlimited общност Bitcoin (или всяко друго изпълнение консенсус чупене) изграждане на силна двустранна защита от повтаряне. Ако не направите това ще затрудни способността ни да се запази BTU за клиенти и или ще забавяне или направо изключва включването на BTU.So това дава Bitcoin ядро ​​поне техническото предимство първоначално (I ще обсъди нападението на преиграване, че е цитиран по-горе скоро).

Днес 82.84% от възлите в мрежата са Bitcoin Основни възли, от тези възли 71,11% Segwit подкрепа. От друга страна, само 11,17% от възлите подкрепят Bitcoin Unlimited.

Възли сами да решат какъв софтуер да работи независимо от миньорите. Така че теоретично може да има ситуация, в която по-голямата част от миньорите започне добив Bitcoin Unlimited, но по-голямата част от възлите продължат да използват БТК. Ако това се случи например обмен (т.е. Възел), който работи само БТК няма да приемат монети, създадени от заместник веригата.

От друга страна, ако един голям процент от миньорите отпаднат от мрежата, трудността на БТК мина ще се увеличи драстично, както много миньори изведнъж изчезна. Това ще създаде още по-бавно и по-високи такси за потвърждение до трудността минната настройва.

На всеки 2016 блокове, които се добиват протокола регулира трудността, така че блоковете ще бъдат добивани на всеки 10 минути средно. Това означава, че във времето на мрежата ще се върне към "нормално" 10 минути път блок, но това може да отнеме седмици или дори месеци, за да се постигне това.

За да обобщим нещата - на сегашното статукво вилица е много лошо за Bitcoin и ще създаде голямо объркване.

Ако се появи вилица, какво ще се случи, за да:

Моите Bitcoins

В зависимост от това, къде държите вашите Bitcoins един от следните три неща могат да се случат:

 1. Всички ваши Bitcoins ще стане само БТК
 2. Всички ваши Bitcoin ще стане само BTU
 3. Ще е удвоила своите монети и да получите същото количество БТК и BTU

Причината, поради която не може да се каже със сигурност какво ще се случи с вашите специфични монети е така, защото тя зависи от това кои портфейл, който сте ги задържи. Ако не държите на частните ключове на портфейла си и да позволи на някой друг да държи портфейла ключовете си за вас - вие сте основно им дава възможност да изберете това, което ще се случи с вашите монети.

Така например, наскоро Coinbase announcedthat те ще подкрепи само БТК първоначално. От друга страна Breadwallet заяви, че те ще продължат да се свърже с верига, която е най-популярен сред миньорите. Няма да видите баланса си на по-популярната верига, и си Bitcoin баланс, както е показано в приложението breadwallet няма да се промени. КАФЕ РЕСТОРАНТ ТРЕЗОР обяви, че те ще се покажат и двете БТК и BTU.

Всеки портфейл има различна политика, ако искате да се уверите, че имате и двете БТК и BTU на разположение, трябва да запазите вашите монети в местен портфейл, който ви позволява контрол върху частните ключове. Ще се разработят малко повече за това по-късно.

Борси са подобни на портфейлите си, в смисъл, че не е нужно контрол над вашите лични ключове - така че това е може би най-добре да получите парите си от борсата, ако не се нуждаят от нея за ден за ден за търговия.

Replay атака

Едно нещо, което си струва да споменем, въпреки че аз няма да навлизам в него подробно е нещо, наречено "отговори атака". В случай, вилица се случи и ще получите БТК, така и за BTU хакер може да използва информация от един от вашите монети, за да открадне от друга.

Например - имате 4 Bitcoins, можете да ги държат в независима портфейл, разклонението се случи и сега имате 4 БТК и 4 BTU. Вие решавате да ви продаде БТК, но след това да откриете, че вашият BTU също е изчезнала. Това може да бъде резултат от нападение отговор. Начинът, по който да се избегне това е да:

 1. Уверете се, че портфейла, който използвате е въвела мерки за противодействие преиграване атака
 2. Не прекарвайте всякакви Bitcoins, докато не потвърдите точка # 1

Цена Bitcoin е

Ако приемем, че Bitcoin вилици и се разделя на две монети, БТК и BTU, а след това на цената на всеки един от тези монети вероятно ще бъде на стойност много по-малко от текущата цена. Колко ниско може да отиде? Никой не знае. Но представете си, че току-що сте се удвои доставките на Bitcoins всеки има.

Една хипотеза е, че много хора ще започнат да продават монети, че те не подкрепят, което от своя страна ще доведат цената надолу. Роджър Ver например, се съгласи да tradeup до 130к BTUs за BTCs от потребител анонимен Bitcointalk.

За да го обобщим, никой не знае каква ще е цената след вилица за БТК или BTU но изглежда има едно цялостно споразумение, че цената ще падне значително (поне в началото).

Altcoins

Друг въпрос, всеки се пита какво ще се случи с цената на Altcoins като Ethereum, Dash или Monero ако възникне вилица. Някои хора смятат, че е по-добре, за да получите парите си от Bitcoin и в един altcoin, който не представлява цялата тази драма и потенциален риск.

Съжалявам, че ще те разочаровам, но аз не мисля, че мога да отговоря на този въпрос. През последните няколко седмици altcoins са били печелят много tractionas възможността за разклоняване Bitcoin изглежда realer от всякога, но това не е да се каже, че ще продължат да се покачват, и че те са правилно оценени в момента.

Aahhhhh объркан съм! Какво да правя с моите монети?

Няма значение кой ви подкрепят (БТК или BTU), трябва да се уверете, че монетите са на самостоятелно хоства портмоне (такава, която можете да контролирате частните ключовете). Примери за такива портфейли са Electrumand Exodus.

Ако имате значително количество Bitcoins използвате TREZORor Ledgerfor максимална сигурност. По този начин, ако вилица сбъдне, да притежават и двете валути и няма да има нужда да се поддават на валутни или портфейла желания.

Сега, когато си Bitcoins са безопасни тук сте възможности:

 1. Не се прави нищо - Ако смятате, че разклонението няма да се случи, или че в дългосрочен план нещата ще се оправи чрез пазарните сили може просто да се вози на бурята. След като прахът се слегне пак ще трябва всичките си монети (ако приемем, да ги мести в самостоятелно хоства портфейла а).
 2. Прехвърлете Bitcoins в altcoins - Ако не искате да бъдете част от драмата, но все пак трябва да използвате cryptocurrencies можете да конвертирате вашите Bitcoins в реномиран altcoin като Ethereum, Moneroor Litecoin.
 3. Продажба на всички ваши Bitcoins - Ако държите на сума в Bitcoin, че не може да си позволи да се риск на всяка цена може би ще е най-добре да се продават всички от тях в момента и не поема никаква част от това. След драмата приключи, ще можете да си купите Bitcoins отново. Въпреки това, никой не знае кога драмата ще приключи или каква ще бъде цената, когато това се случи.

Лично аз ще съм за вариант номер 1. Това е моето лично мнение и моля, не го приемам като инвестиционен съвет, да си съставим собствено мнение, като образоват себе си. Аз съм като се уверите, за да получите всички Bitcoins от портфейлите като Coinbase и дори Blockchain.info (което Роджър Ver е един от своите инвеститори) и аз съм ги съхранява на няколко хардуерни портфейли.

Аз не мисля, вилица ще се случи, но ако това ще Аз просто ще се държа за двете монети, докато не се види кой на пазара решил, че е победител. Лично след като са гледали часа дебати и четене на множество статии по въпроса, че съм в полза на Segwit.

Защо?

Защото ми се струва, техния отбор има повече опит, тяхното решение е по-малко рисковано и най-вече, защото аз не мисля, че ние трябва да реши всички бъдещи проблеми Bitcoin е в момента. Bitcoin Unlimited се посочва, че то е дългосрочно решение, но въпреки това ние наистина не знам какво ще стане Bitcoin все пак,

Bitcoin е все още в начален етап. Ние трябва да се даде възможност да се развива, но не и да вземе решение за бъдещето си, просто все още. Виждам, че е много подобна на Facebook в начина, по който е било позволено да се развива и не се ограничава до само една социална мрежа за студенти.

Грозната страна на разклона

Сега, че знаете за техническите аспекти на разклона, Segwit и Bitcoin Unlimited че е време да се докоснете до политическите аспекти на него. Целият въпрос е доста грозно и двете страни носят част от вината, по мое мнение.

Тъмната страна на Bitcoin Ядро:

Центърът на знания Bitcoin Общността се дължи основно своята subreddit (R / Bitcoin) и форум за Bitcointalk. Тъй като и двете от тези сайтове се експлоатират от модераторите, които не са съгласни с блок увеличение на разтвор, те са започнали да модерират теми обсъждат всяка такава опция.

По този начин можете да видите публикации и коментари в редовно се изтриват при твърдението, че една монета, която използва по-големи блокове не е "истински" Bitcoin и трябва да се разглежда като altcoin. Тъй като тези сайтове не обсъждат altcoins поста се изтрива.

Това разгневи много потребители (и себе си), тъй като не вървят ръка за ръка с устойчивостта на цензура Bitcoin представлява. Можеш

Свързани новини


Post Dogecoin

Liberté Mining опитва нещо различно

Post Dogecoin

7 Трябва да гледате видеоклипове с Max Keizer Bitcoin

Post Dogecoin

Конан, BigFoot, специален памфлет и символ на революцията

Post Dogecoin

10 Симптомите на партньорство, обсебен от Bitcoin Infographic

Post Dogecoin

Monero Преглед

Post Dogecoin

Издаване на услугата Nxt Multigateway: търговия БТК и LTC в рамките на Nxt!

Post Dogecoin

10 Вкусни Bitcoin торти и бисквитки

Post Dogecoin

Прессъобщение от BitcoinExpo 2014

Post Dogecoin

11 Исторически моменти на Bitcoin: изображение на обратното броене на историята на криптограмата

Post Dogecoin

Основите на Dogecoin

Post Dogecoin

10 най-скъпи елемента, които можете да купите с Bitcoins

Post Dogecoin

Ден на бащата в Австралия: идеи за подаръци за всеки баща на Bitcoiner