Bitcoin срещу USD срещу Gold - Ето защо Bitcoin печели | Bulgarian.lamareschale.org

Bitcoin срещу USD срещу Gold - Ето защо Bitcoin печели

Bitcoin срещу USD срещу Gold - Ето защо Bitcoin печели

Тази публикация първоначално бе публикуван на януари 2015 г. Сега, 18 месеца по-късно, че е време да се преразгледа фактите:

Този ход на валута Fiat е лесна, тъй като Fiat е "прост". А централната банка издава валута, те имат мрежа от банки, за да се справят на сделките, както и че не е необходимо за всеки съхраняване, доставка, защитата или одит на метален да подкрепи това. Думата на правителството, както и приемането на валутата за данъци, тя дава стойност. Въпреки това, тъй като повечето знаете, това води до други проблеми. Все пак, това е това е обезщетения, които трябва да бъдат съпоставени с това е проблем. Както USD е най-широко използван Fiat валута, тя ще се използва като пример тук. Не всички Fiat валутни системи са абсолютно същите, но те споделят повечето от същите плюсовете и минусите.

Положителните аспекти на USD

 1. Лесно е да се прехвърли, съхраняват и претенции. Няма достатъчно физически долари в света, за да покрие размера на долара, който е "собственост", но ако предпочитате да имате пари в брой във физическа форма, е необходимо само едно пътуване до банката, за да го получи.
 2. На теория, тя трябва да има възможността да се надува и спада, колкото е необходимо, за да се намали въздействието на икономическите проблеми и ускоряване на икономиката по време на растеж. (Независимо дали това е в полза или против зависи от вашата гледна точка)
 3. Като не като злато обвързани с валута, и да освободи метала трябва да се използват за търговски цели.
 4. Тъй като това не е наистина свързан с нещо физическо, тя трябва да бъде много дели, гъвкаво и дигитално използваем.
 5. Предотвратява банки от срутване поради голям брой тегления, когато търсенето на пари е висока. (Отново, това често се посочва като професионалист, но тя е много обсъждан)
 6. Процесът на създаване на Fiat, а системата на даване на заем и дългове, които използва, също така създава системата необходима за извършване на сделки.

Икономичните mainsteam на днешния ден, които по принцип подкрепят действията на Федералния резерв и Министерството на финансите, се основават на комбинация от неокласически и кейнсианската икономика. Въпреки това, изглежда, че всички те са пропуснали съобщението в един от Джон Мейнард Кейнс най-известните цитати, въпреки че е съвсем ясно: "Чрез постоянен процес на инфлация, правителствата могат да конфискуват, тайно и незабелязано, е важна част от богатството на. Техните граждани Чрез този метод не само конфискува, но те конфискуват произволно, и, докато процесът обеднява много, тя всъщност обогатява някои гледката на това произволно пренареждане на богатството удари не само на сигурността, но доверието в собствения капитал на. Съществуващото разпределение на богатството. "

 • Когато се опитвате да се контролира паричното предлагане, са необходими периоди на разширяване и свиване на паричното предлагане. Тези периоди са това, което причини на "бум" и "бюстовете" виждаме толкова често. Чрез тези стрели и бюстове, тези с големи капиталови суми са в състояние да се възползва значително по време на бума, увеличаване на богатството си, както и да се защитят по време на бюстовете. Обикновеният човек, който не разполага с достатъчно течност капитал, или евтин кредит, за да се възползва от бума се смачква по време на бюста, което обикновено води до икономическа рецесия от някаква форма. Евън Faggarthas монети Кратко е писал много за тези "бизнес цикли".
 • Долара, или който и да е Fiat валута, е подкрепено само от думата на едно правителство, а на дълга. Това може да побере във времена на просперитет, но може да доведе до хиперинфлация или икономически колапс, ако избута твърде далеч.
 • Докато в момента USD е най-използваната валута, най-малко в света на бизнеса, това е отклонение от златния стандарт оставя уязвими. Освен това, инфлацията съединение показано по-горе създава разделение богатство че разрушава всяко подобие на "средна класа", като същевременно се създава илюзията за икономически растеж чрез по-големи числа. А "рекордно високо" за фондовия пазар не означава много, когато тази висока точка може да се дължи почти изцяло на инфлацията.

  В действителност, на фондовия пазар трябва да достигне "рекордно високо" всяка година, че икономиката е дори останалата плоска. Не достига, които да сочат, че икономиката има ниска ефективност в сравнение с предходния период.

  Bitcoin срещу Gold - The Gold Standard

   

  Bitcoin е създадена на полу-австрийските икономически, либертарианството идеи, и е трябвало да бъде нещо подобно на дигитална версия на злато ценни пари в брой. Той е успял по много начини, с изключение на стабилна стойност, но това може да дойде само с голямата популярност и време. Сега, аз знам, че има много австрийски икономисти, либертарианци, "Gold бръмбари" и т.н., които не са съгласни с това, но при разглеждане на положителни и отрицателни точки зад злато валута, или валута, злато, обезпечени, със сигурност има място за подобрение.

  Положителните аспекти на Златен обезпечени валути

  1. Златото има основна ценност поради две причини: Това е рядко, и то е полезно за неща, вариращи от бижута за производство на електроника за системи за доставяне на лекарства лекарствени.
  2. Не може да бъде създаден Gold (поне не и без изразходване на разходите забранителния количество енергия). Единственият начин да се получи "нов" златен, е да го мина.
  3. Лесно е да се провери, че златото е автентичен, и сравнително чист, което е необходимо за извършването на одит на доставките на злато на злато ценни валута, или в обмена на валута за каза злато.
  4. А злато ценни валута (като доларът е бил някога) позволява злато трябва да се използва без да е необходимо да се транспортира самата златото.
  5. А злато ценни валута е устойчив на манипулации от страна на централната банка, правителството, или други мощни групи.
  6. Злато обезпечени валута поддържа стабилен валутен курс. Например, по време на златен стандарт, който е част от историята на Съединените щати, 1 трой унция злато е на стойност $ 20,67. Изключение от това е по време на Гражданската война, когато правителството има повече дългове, отколкото тя може да изплати, и трябваше да преустанови плащанията в злато и сребро. Това е отменено след края на войната, и цената на $ 20.67 остана, до 31 януари 1934 г., когато Рузвелт подписа Закона за златни резерви. Това е първата стъпка към щатския долар от днес, и девалвира долара с 40% за една нощ, което води до 35 $ за унция злато процент на реализация.

  Сега, тези точки винаги са били убедително за злато ценни валута по мое мнение. Същите тези точки ще се прилагат за валути, подкрепени от други благородни метали, като например платина или сребро, както добре. Това се каза, златни ценни валути имат отрицателни точки, които трябва да приемат.

  Негативни аспекти за Gold обезпечени валути

  1. А злато ценни валута трябва да бъде напълно подкрепено от количеството злато се казва, за да представляват, но няма начин да се докаже, че съществува надеждно златото в достатъчно количество. Одитите могат да бъдат извършвани периодично, но тези одити все още имат критична точка на отказ в самите одитори. Хората са тленни. Така че, докато тя има устойчивост на манипулация, която в това е професионалисти е в списъка, тя все още може да бъде манипулиран (Налице е лесно да се види пример за това. Ход USD от извършващия злато, обезпечени с Fiat е резултат от валутни манипулации.)
  2. Необходимата натрупването на злато, за да направите резервно валута, тя продължава да бъде използвана в начина, по които всъщност са полезни. Дори и златото, което не се използва, за да направите резервно валутата завършва със стойност, която е по-голяма, отколкото е да използва в много случаи, и по този начин не е рентабилно да се използва. Това е по-голям проблем днес, с увеличаване на производството и употребата на лекарствени злато и други благородни метали, отколкото беше в миналото.
  3. Цената за съхраняване и опазване на златото, което подкрепя валутата е разточителен разходи, и все още има възможност за кражба, дори ако то е малко вероятно да бъдат успешни.
  4. Златото е много дели, но не достатъчно дели. Дори ако всички златото, което никога не е бил миниран, което, през 2013 г., се смята, че да бъде между 155 000 и 171,000 метрични тона, е бил използван, за да направите резервно валута (което би било невъзможно), а след това на всеки човек ще бъде в състояние да притежават една малка сума. Поставянето на разпределение на благата настрана, ако всеки човек на Земята, собственост на една и съща сума, тя ще работи, за да ~.7 -.8 унции злато на човек. В действителност, по-голямата част от хората ще имат само иск за една малка част от тази сума.
  5. В света на цифровите технологии, в който живеем днес, дори и с валута, злато, обезпечени на място, все още има нужда от гигантска мрежа обработка на транзакции. Тази мрежа, изградена въз основа на централизиран, злато, обезпечени с валута, увеличава цената на всички стоки и услуги.
  6. Във времена на крайна нужда, като по време на война, икономиката на страната може да бъде напълно замразен заради дълг по-голямо от това е златен резерв. Сложих това в отрицателния списък, тъй като той обикновено се разглежда като такава, но извън много редки обстоятелства, като например неизбежна война, няма причина, че една страна трябва да има по-дълга, отколкото може да плати.
  7. Като луд да звучи, има законен шанс, че златото, заедно с сребро, платина и други редки елементи, скоро ще може да се получи в много по-големи количества. Няколко компании, като Планетарни ресурси, са подкрепени от изключително богати хора, както и план за астероиди ми. Да, астероиди ми. Въпреки че повечето хора мислят за астероиди като големи парчета от камък, а те в повечето случаи са, те също са пълни с метал. Дори и една малка, S-тип asteroidaround 10 метра широк трябва да съдържа средно 1,433,000 лири от метал, с ~ 110 либри, че да бъдеш редки метали. Някои по-големи астероиди, които са разгледани се очаква да имат трилиони долари на редки метали.

  С поглед към отрицателните страни на една златна обезпечени с валута, то е лесно да се види защо Fiat е популярен. Златото е много ефективен валутен система за голяма част от човешката история, когато тя се използва директно, но в един все по-взаимосвързан свят, е изключително тромава. Също така, както е споменато по-рано, войни често поставят страните в дългове, че те не са в състояние да плати. Различни малки войни в края на 1800 и началото на 190ss, както и Първата световна война, направиха това за страни в цяла Европа. Fiat е тяхното "решение" на този, и САЩ последва примера по време на Голямата депресия.

  Bitcoin, на Blockchain, и бъдещето на пари

   

  Bitcoin е революция

  Без значение какво ще се случи в близко бъдеще, тъй като на blockchain. В blockchain предоставя възможност за дигитализиране на пари по начин, който не се нуждае от централен орган за създаването му, както и не се нуждаят от 3-та страна да действа като посредник за сделки. Разбира се, докато Bitcoin, или някаква друга виртуална валута, се приема достатъчно широко, за да се намалят рисковете от пряк приемане тогава той ще остане свързан с други валути, което прави донесе необходимостта от обработка на плащанията, или валута топлообменника, за да се улесни сделката, И все пак, това е проблем, който ще бъде разгледан с повишено приемане и по-нататъшно развитие на мрежата.

  Предимствата и недостатъците на Bitcoin са много различни от тези на златото и долара. Тя взима най-доброто от двете валути, и премахва злото:

  Положителните аспекти на Bitcoin

  1. Bitcoin е построена през недостига и полезност, че, по мое мнение, надминава тази на златото. Докато злато има много промишлени цели, които тя дава, присъща стойност, използването на златото като валута, или за съхраняване на стойността, може да ограничи колко рентабилно е да се използва в много продукти. Bitcoin има полезност, която не води до отклонение от промишлеността. Процесорна мощ на мрежата Bitcoin, в съчетание с blockchain, осигурява обществения книга, която лесно може да бъде използван за счетоводни цели, той автоматично проверява валидността на всяка сделка, предотвратява фалшифицирането и осигурява платформа за изграждане на по-сложни структури на. Тези способности могат да бъдат получени само с традиционна валута с помощта на фирми, които продават услугите, или, за бизнеса, чрез наемане на персонал, за да се справиш с тях.
  2. Bitcoin не може да бъде истински манипулирани. Докато сегашната стойност Bitcoin може да бъде обект на манипулации от заможни хора, като общата "пазарна капитализация" все още е достатъчно ниска, за да се позволи това, действителната доставка на bitcoins не могат. Това означава, че правилата за основните няма да се променят, нито определени групи ще бъдат дадени специални предимства пред валутата. Вместо валута, която се контролира от една малка група от хора, това е валута, която се управлява с консенсус от всички участващи страни.
  3. Bitcoin сделки са мигновени. При изпращане на Bitcoin, сделката веднага започва да се разпространява чрез мрежата. Получателят може да се види, че те са получили сделката веднага или в рамките на няколко секунди. След това, след като е била напълно потвърдено, че би било статистически невероятно, за да е невалиден. Бих казал, че е невъзможно, но това не е съвсем вярно. Въпреки това, след няколко потвърждения, вие сте по-вероятно да спечели от лотарията, отколкото да има сделка да се окаже невалиден.
  4. Bitcoin сделки са необратими. Това е нож с две остриета, поне в момента. Макар да елиминира риска от такса гръб, които в момента са бич онлайн търговци, и с кола до цената на всички стоки, за всички, тя също така дава възможност за непочтени търговци да приемат bitcoins, а след това не предоставят услугата или стоката, обеща. Въпреки това, недостатък на това е най-вече ограничени до по-малко известни или анонимни търговци, тъй като той все още е незаконно да направите това, както и по-големите търговци имат репутация за да се поддържа. Различни групи работят по решения на този проблем, като вероятно отговорът е децентрализирана ескроу и / или арбитраж система.
  5. Bitcoin е прозрачен. Причината, поради която може да направи някои от твърденията по-горе е просто, защото няма нищо скрито с Bitcoin. За разлика от USD, където вътрешната изработки на Фед и какво ще правят с валутата, или дори злато, тъй като е трудно да се направи точна преценка за това колко злато е наличен, или може да стане достъпно и в бъдеще, параметри Bitcoin е познати. Кодът, че мрежата Bitcoin е изграден върху е с отворен код, така че всеки, който има способността да се чете кода е свободен да го направи, и този код урежда всичко за Bitcoin. Общият брой на монети, как се обработват транзакции, или какво ще се случи във всеки хипотетичен сценарий може да се изследва. Могат да бъдат предложени Дори промени в кода, и приети, ако цялата мрежа достига до консенсус, както вече споменахме, и могат да бъдат предложени тези промени, и тествани извън мрежата, от никого.
  6. Bitcoin е най-ефикасната система обработка на транзакции, създавани някога. Тъй като книга се обработва от компютри, и начина, по който сделките се обработват и се записва, се основава на математиката, тя винаги подлежат на проверка и не е обект на грешки. Този автоматичен процес е по-ефективно от всяка система за обработка на плащания, която разчита на хората да се анализира, тъй като тя не трябва да плащат за традиционната труда. Само на миньорите трябва да се плати, и хората като цяло са склонни да тече минни машини, докато приходите им е дори малко по-горе за поддръжка и разходите за енергия. Ето защо blockchain и cryptocurrency, ще бъде в бъдеще, дори ако Bitcoin се заменя. Ефективността на системата не може да бъде съчетана с изключение на потенциално по друг децентрализирана, автоматична система.
  7. Bitcoin е безкрайно делим. В момента 1 Bitcoin може да бъде нарушавана само надолу в 100,000,000-малки единици, известни като satoshis. Обаче това ограничение не е зададен в камък. Ако в някакъв момент, повече от 2.100.000.000.000.000, или 2.1 квадрилиона, са необходими парични единици, а след това не би било трудно да се даде възможност на валутата да се разбият в друга десетична точка или две.

  Целта на всичко това е да се отбележи, фаталните недостатъци, които виждам в Fiat валута, както и валута, злато основа, като в същото време показва, защо аз мисля, Bitcoin, или друг cryptocurrency, в крайна сметка ще се превърне в норма.

  Голям недостатък на Fiat се намира в центъра за контрол и инфлацията. Хората са тленни, и тези, които са на власт имат убеден, по-голямата част от света, която леко инфлацията всяка година е нещо добро. Това е наполовина вярно. Леко инфлация е нормално за една валута, на моменти и дефлация е нормално за една валута, в други случаи. Инфлацията, усложнява годишна база, е просто кражба. Това е начин да откраднат богатството на населението, като се използва математика, по начин, който не е лесно забележим в краткосрочен план. Въпреки това, тя е изключително мощен течение на времето.

  Голям недостатък Gold е и това е силата. Полезно е, тежък, делим, издръжливи и не може да бъде ефективно произвежда. В свят, която не е цифров, чиято икономика е по-малко свързани помежду си, това е невероятно валута. Има причина, че това е валутата на избор, както и сребро и други благородни метали, полезни, в продължение на хиляди години. За съжаление, това не може да се справи с технология... Или може би технология не може да се справи с нуждите му. Без начин да незабавно транспортиране на злато от човек на човек, което е невъзможно без някакъв невероятен пробив в резултат на телепортация, а след това на транспортните разходи, или да се разчита на централните трезори за съхранение на златото, продължават да представляват проблем. След това, на самия златото е толкова полезно за голяма част от технологията, ние разчитаме на днес, както и технологията, която се разработва, че нашето злато доставка е наистина необходимо за промишлени цели. За първи път в историята, хората всъщност са "консумират" злато.

  Bitcoin избягва тези недостатъци, като е децентрализирана и прозрачни, както и осигуряване на полезност в blockchain и Bitcoin miningpower за архивиране на мрежата. Има ли да извърви дълъг път? Сигурен. Много проблеми се нуждаят от адресиране. За щастие, проблемите с Bitcoin не са присъщи на системата, или валута, себе си. Вместо това, че проблемите са решими с по-нататъшното развитие и иновации. Един или друг начин, cryptocurrency, или нещо подобно, ще бъде в бъдеще. Блокиране на някои невероятни природни бедствия, като поставя човечеството, технологията и цивилизация обратно значително, тогава ние трябва да цифровизират валута. С такава ефикасна система, разработена, че е в състояние да прави точно това, старите методи на работа с валута изглежда вероятно да тръгнат по пътя на коня и каруцата.

  Свързани новини

  
  Post Dogecoin

  5 неща, които съм научил от Амазон, като ми отказваше $ 21 000 от филиалните комисии

  Post Dogecoin

  Bitcoin: модерна златна треска? Infographic

  Post Dogecoin

  Основите на Dogecoin

  Post Dogecoin

  Liberté Mining опитва нещо различно

  Post Dogecoin

  Издаване на услугата Nxt Multigateway: търговия БТК и LTC в рамките на Nxt!

  Post Dogecoin

  Становища относно криптопосочеността от 6 политически кандидати, които са приятелски настроени към Битко

  Post Dogecoin

  7 + 1 Забележими организации с нестопанска цел, които приемат Bitcoin

  Post Dogecoin

  Зад кулисите в BetMoose

  Post Dogecoin

  Избор от 10 добре известни Bitcoin haters

  Post Dogecoin

  Криптопроменливостта, която е живяла два пъти: Coinye е обратно Infographic

  Post Dogecoin

  Прес съобщение: Trucoin обявява разпадането на партньорството си с NCC и Presto Financial заедно с плановете за официално стартиране, което почти ще удвои обхвата на старото партньорство на САЩ

  Post Dogecoin

  11 страхотни Bitcoin реклами