Как да стартирате печеливша Bitcoin минна ферма | Bulgarian.lamareschale.org

Как да стартирате печеливша Bitcoin минна ферма

Как да стартирате печеливша Bitcoin минна ферма

Един от най-уникалните аспекти на Bitcoin е, че можете да го генерират в процеса на минното дело, което е нещо, което всеки с компютър може да направи. Това е разлика валута Fiat, които могат да бъдат отпечатани само от правителството. Това прави Bitcoin донякъде подобна на злато и други благородни метали, тъй като те могат да се добива само, а не отпечатани при поискване. Bitcoin добив е много по-различно от извличане на ресурси от земята обаче. Вместо това, той включва компютъра решаване на сложни уравнения. Уравненията решени по време на минно Bitcoin са криптографски функции хеширане, които обикновено се наричат ​​хешове.

Защо Bitcoin Mining важно?

Mining е важно, защото потвърждава, сделки и обезпечава blockchain. Без добив Bitcoin сделки никога няма да бъде потвърдено и Bitcoin ще стане неизползваема. В blockchain е списък на всички сделки в историята на Bitcoin, а тя се състои от блокове, които са групи от сделки от по същото време. Има средно нова Bitcoin блок на всеки 10 минути, но това може да варира бясно от няколко секунди между блокове до няколко часа.

Когато добив на компютъра се превръща всичко на данните от най-новия блок на сделките в хашиш, което е далеч по-кратък от първоначалните данни за транзакции и се състои от сложна поредица от букви и цифри.

Това би било сравнително лесно да се реши Bitcoin хешове ако превръщането списък на сделките в хеш е единственото изискване, но Bitcoin протокол прави това по-трудно през изискващи низ от нули в хеш. В "nВеднага щом" променлива се използва, за да получите необходимата низ от нули, и това отнема много повторения, за да получите правилната хеш формат.

Всеки компютър получава неправилно форматиран хеш дадения случай променливата е променило и компютърът се опитва отново. По принцип това отнема милиарди повторения, за да открие правилния Bitcoin блок хеш. Промяна дори едно писмо в данните за транзакциите води до съвсем различен хашиш, така че повече сделки, се добавят към блок правилния хеша се променя непрекъснато. 
В крайна сметка компютърът ще намерите правилния хеш, и това се нарича намиране на блок. След правилното хеша е намерена блока могат да бъдат добавени към blockchain и всички транзакции в този блок са потвърдени. Блок награди се награждават с компютъра, който решава блок, който в момента е 12.5 Bitcoins. Това се равнява на 1800 Bitcoins, генерирани на ден през минното дело, или $ 1.2 милиона. Ясно е Bitcoin добив може да бъде доста изгоден, и наистина много стотици милиони долари са били инвестирани в минната Bitcoin.

Как мога да започна Mining Bitcoins?

Има много видове Bitcoin добив хардуер. Възможно е да мина Bitcoin на всеки computerusing централния процесор (CPU). Все пак си хашиш процент ще бъде от порядъка на МЗ / сек (милиони хешове в секунда), което е безкрайно малък процент хашиш в света Bitcoin. Това ще отнеме милиони години да се намери блок с hashrate в МЗ / и обхват.

Следващата стъпка нагоре от използването на процесора е използването на графични процесори единица на компютъра ви (GPU). Най-бързите графични процесори в съществуване може Минни Bitcoin около 1 GH / сек (милиарди хешове в секунда). Това ще отнеме хиляди години, за да се намери Bitcoin блок обаче, когато добив на 1 GH / сек. Дори и да имате мощна 1 TH / сек (трилиони хешове в секунда) минна платформа, която струва най-малко $ 1000, ще са необходими няколко години, за да се намери блок.

Решението за това се присъединява към миньорски басейн, който е мрежа от миньорите, които съчетават им добив на енергия, за да открие блокове. Най-големите минни Bitcoin басейни са басейн Ghash.ioand Slush му. Когато вие сте мои на басейн вие печелите дял от наградата на блок пропорционална на количеството на хешове ти решени, а на големите басейни като ghash.io можете да спечелите част от блок на всеки час или по-малко. Mining Bitcoin сам става възможно само, когато имате един PH / сек (1 квадрилион хешове в секунда), или повече, на 1 PH / и това отнема средно 20 часа, за да се намери блок и в момента няма никакви миньори с такъв темп на хашиш,
Макар добив Bitcoin с CPU / GPU на компютъра ви е възможно, и че ще спечелят малко Bitcoin, стана преди остарял метод за минни години. Когато добив на 1 GH / и в локва вие печелите някъде между 0.00001-0.00005 Bitcoin на ден, на стойност около 1 цент. Цената на електроенергията далеч надхвърля 1 цент на ден, когато добив Bitcoin с GPU.

Така че просто не си заслужава да мина Bitcoin с CPU или GPU. В момента единственият начин за икономически изгодно мина Bitcoin е да се използва за конкретно приложение интегрална схема (ASIC), която е една машина, изградена специално за добив Bitcoin. Най-слабите Asics имат hashrates от 1-3 GH / и, те са с размерите на палец и може да бъде включен в USB порт. Обикновено това струва около $ 20, което я прави достъпна за всеки, който иска да влезе в минно Bitcoin. Тези малки ASICS са нерентабилни обаче, че ще отнеме повече от година, за да спечелите $ 20 първоначално, прекарано на ASIC, и тази оценка дори не отчита разходите за електроенергия.
Сериозни Bitcoin миньори се нуждаят от много по-силни ASICs, за да пускате печеливша операция добив. Тези ASICs обикновено се наричат добив платформи, и се състоят от ASIC чипове, система за захранване, както и система за охлаждане. Най-малките ASIC минни платформи се движат на 10 GH / сек и струва около $ 50. На 10 GH / и миньор генерира около 0.0003 Bitcoin на ден, около 20 цента, така че ще отнеме около една година, за да се прекъсне дори и с 10 GH / и платформа.

За да се направи реални печалби, когато добив Bitcoin трябва да се купуват много по-голяма платформа, тъй като цената на hashrate пада толкова по-голяма е стенд. А 1 TH / и разходи добив Bitcoin платформи между $ 200 и $ 500, и ще генерира 0.05 Bitcoin ($ 30) на месец. Това означава, че една TH / и добив платформа ще се прекъсне дори и в 7-15 месеца, но това не се вземат под внимание як разходи за електроенергия. След почивката дори точка ще направим няколко стотин долара на година на печалба с 1 TH / и добив на стенда.
За съжаление минни платформи не остават печеливши завинаги. Трудността на минното дело Bitcoin бързо се увеличава. От октомври 2013 г. Bitcoin добив трудност е увеличил 150000000-18000000000, което е увеличение с 12000%. Това увеличение на трудност означава, че вие печелите по-малко Bitcoin на GH / и с всеки изминал месец. 1-2 години, считано от сега, дори на 10 TH / и добив платформа вече няма да бъдат рентабилни, както и разходите за електричество вероятно ще надхвърлят приходите реализирани от минно Bitcoin.

По този начин, за да пускате печеливша операция добив Bitcoin трябва непрекъснато да си купите нови и по-усъвършенствани добивни платформи с печалбата си. Много сериозни Bitcoin миньори купуват нови минни платформи всеки месец. Теоретично можете да включите операция добив 1 платформа в пълноправен Bitcoin минни ферма в рамките на няколко години, ако започнете с мощна платформа и да реинвестират печалбите в нови машини.

Има ли по-лесен начин да започнете Mining Bitcoins?

Друг начин да мина Bitcoin е чрез закупуване на договори минни на уебсайта миньорски облак. Най-популярната добив облак сайта Bitcoin е Genesis минното дело. Когато си купувате минни договори за да започнете да получавате Bitcoin изплащания веднага, а договорът за добив трае вечно. Един от предупреждения на минни операции в облака е те да доведе до таксуване на електроенергията и поддръжка на хардуер, и тези такси поглъщат около 30% от печалбата си от минни първоначално.

Лично аз мисля, повечето, ако трябва да се избягват не всички сайтове минни облак. Причината е, че 99% от тях са просто Схема на Понци, а останалите просто няма да бъде достатъчно рентабилна.

Какво е най-печелившата начин да мина Bitcoins?

Bitcoin трудност добив бързо се увеличава, което означава, можете да получите по-малко Bitcoin на хеш скорост с всеки изминал месец, докато разходите за електроенергия и поддръжка остават същите. Като цяло Bitcoin минни платформи остарели 6-12 месеца, след като ги закупите. От решаващо значение е да реинвестират печалбите в нови минно оборудване, ако искате операцията си добив Bitcoin да тече в дългосрочен план, и това е обща за миньори да купуват ново оборудване, всеки месец. В забързан свят на Bitcoin добив е единственият начин да се получи дял от тази печалба е да си купите най-новият и най-мощен Bitcoin добивна технология.

Свързани новини


Post Dogecoin

Къде получавате новините си за Bitcoin? 10 Bitcoin блога, които може би знаете

Post Dogecoin

Най-добрите 7 татуировки Bitcoin

Post Dogecoin

Днес беше бавен, но ето какво да очакваме през уикенда

Post Dogecoin

13-те най-обещаващи cryptocurrencies

Post Dogecoin

13 най-активни групи за срещи Bitcoin

Post Dogecoin

12 страхотни Bitcoin регистрационни номера

Post Dogecoin

15 места, където можете да си купите бира с Bitcoins

Post Dogecoin

Тази гигантска китайска мина Bitcoin разкрива всичките й тайни

Post Dogecoin

11 Популярни защитници на Bitcoin

Post Dogecoin

Bitcoin срещу USD срещу Gold - Ето защо Bitcoin печели

Post Dogecoin

21 страхотни Litecoin Mining Rigs

Post Dogecoin

6 места, където можете да купите автомобили с Bitcoin