Въведение в Myriadcoin и кратка история на валутата | Bulgarian.lamareschale.org

Въведение в Myriadcoin и кратка история на валутата

Въведение в Myriadcoin и кратка история на валутата

Myriadis на cryptocurrency, духовен наследник на Bitcointhat се стреми да подобри и да се изгради върху основата, създадена от Сатоши Nakamoto. За да се разбере най-добре какво е точно cryptocurrency и последствията, които има за обществото, ние ще започнем с кратък преглед на самата валута; Ранен мъж изобретил валута като въпрос на проста необходимост. Ако аз съм пастир и да има овце, но се налага дървен материал, трябва да се намери някой, който има дървен материал и се нуждае от овце, в противен случай не може да придобие дървен материал. Вместо да се мине през труден процес на последователно търговия, докато един придобива необходимите стоки, човечеството започна да използва части от метал и от други различни трайни позиции за запис на сделки и представляват зърно депозити, продажби и обща търговия. Това води до образуването на първите банки, асирийски и вавилонски институции, които прави на зърно кредити на земеделски производители и търговци, които извършват стоки до екзотични земи за търговия.

С течение на времето много различни материали са били използвани като валута, в резултат на каквато се счита за ценен по това време. В древния Рим монетосечене е бил използван, но военните мъже често да бъдат изплатени при сол, вещество трудно да се получи и по този начин много ценна. Книжните пари е въведена в Китай през 11-ти век и се разпространи и в Европа чрез търговия и обмен. Така че твърде банки еволюирали с времето, въвеждане на записи на заповед и монети, често в посока на правителствата, които го използват, за да монополизират и контрол на богатството. Въпреки това, тази решен основен проблем на времето; Как да се движат на големи количества богатство, без да привличат престъпни знаци. До средата на ХVII век европейските банки са започнали на банкноти, разпространявани по същия начин като съвременните правителства. Те бяха подкрепени от реални депозити на благородни метали в банките, че бележките могат да бъдат осребрени за. Това доведе до бързото разпространение на банковото дело и неговия евентуален контрол от страна на националните правителства.

Банкови системи претърпя огромна промяна основава от Първата световна война, твърде много, за да опише тук с всяка справедливост. Достатъчно е да кажем, тъй като Европа се срина, така направиха своите централни банкови системи. Въпреки че банките са се превърнали в една елитна група, това направи така, че властта да се натрупват още повече. По време на 20-ти век, банки и правителства, сега печатат повече пари, отколкото те биха могли да подкрепят с реални стоки, спря практиката на създаване на монети с ценни метали и излезе от златен стандарт изцяло, което означава банкноти вече не са договорени за ползване. В същото време, с изключение на увеличение след Втората световна война, консолидация на богатството е протекло с бързи темпове, в резултат на индустриалната революция започва през деветнадесети век.

Това доведе до световната финансова криза сме изправени днес. Валути са претърпели бърза инфлация и девалвация, тъй като правителствата печатат пари, колкото е необходимо, вече не е необходимо, за да го подкрепи с материални активи. Самата валути е станала все по-все по-концентрирани в ръцете на малцина от тях, най-богатия 1%, които продължават да се увеличават доходите си, докато останалата част на земното кълбо се поставя в бедност. В игра на пас най-долар, индустрии търсят нови хора и места, за да се възползва в преследването на капитализма. Само да усложни проблема, организацията, която отговаря за определяне на паричната политика в най-голямата икономика в света, Съединените щати, е частна организация, която не е представена или избран от народа, страдат от връзкарството, съучастници в измамата на Wall Street. Банков е станал печално известен с ширещата измама, се опитва да обирате своите клиенти, както и факта, че никой не е възбудено наказателно преследване за някое от престъпленията си. За един по-задълбочен анализ на последните триста години на валута, парижки професор по икономика Тома Пикети е написал книга, озаглавена задълбочен Capital в двадесет и първи век.

Сцената е настроен за промяна - Bitcoin е Born

Въпреки че много неща са се променили общество, появата на интернет, има може би най-потенциала да променят завинаги пейзажа на човешката история. Всички в интернет има същия глас, независимо от класа, вероизповедание, етническа принадлежност или местоположение. Сега хората на отсрещния край на света може да дебатират философия, работят съвместно по проекти и да работят заедно за постигане на общите цели. В интернет дори е обявен за основно човешко право от Организацията на обединените нации - близко цялото богатство на човешкото познание на една ръка разстояние, което прави живота по-добре. Тъй като все повече приложения са били създадени за интернет, беше неизбежно се използва като инструмент за търговия и търговията. Валутна еволюирало с кредитни карти и онлайн банкиране изявления - сега си активи са само няколко на екран, каквито и да било връзки с физиката почти изчезнали.

През 2009 г. Анонимен разработчик на име Сатоши Nakamoto освободен Bitcoin - първият истински cryptocurrency. В основата си Bitcoin е разпределена система счетоводна книга. Това означава, че всеки, който работи на Bitcoin програми копие от blockchain, което е рекорд на всички транзакции Bitcoin някога. Това е обществена книга, така че всеки може да го провери, че е обезпечена със сложни криптографски алгоритми, така че никой не може да фалшиви, лъжа, или се фалшифицира сделки. Всеки всички краища на света има една и съща точно копие на blockchain. Активира се с интернет, тази книга система позволява на потребителите да изпращат bitcoins един до друг, почти мигновено, с малко или никакви такси. Под влияние на търсенето и предлагането, Bitcoins са следващата черпене на пари - не са подкрепени от физически продукти, те са само струва това, което някой ще плати за тях. Тази революционна част от софтуера, означава, че хватката, че големите институции имат върху валута, могат да бъдат разбити. Вече не струва $ 80, за да изпратите 200 $ от САЩ до Уругвай. Не повече може банки събират завишени такси върху обмяната на валута. Можете да платите в Канада за стоки от Южна Африка с bitcoins и замяна не е необходимо. Фирмите, които приемат Bitcoin вече не трябва да плащат 3-5%, че компаниите за кредитни карти начисляват такси. Правителството Fiat може да се променя и печатни, когато издаващият орган не реши, но никой не може да се промени, освен ако Bitcoin всички потребители са съгласни с него. Bitcoin е направил за валута, което в интернет е направил за реч.

Много успех и приемане Bitcoin също създаде необходимостта от нейното развитие. Bitcoin отнема доста време, за сделки, за да потвърди - средно по 10 минути на потвърждение, или един час за препоръчителната 6! Като средство за търговия и сделки, това създава проблеми - никой не би искал да се изчака 60 минути в бакалията за закупуване на вашите стоки! Освен това, методът, по който са създадени bitcoins също се промени драстично; Първоначално това беше minedby малък брой потребители с процесори на компютъра му, но тъй като стойността на Bitcoin увеличава, хората намират по-добри начини за тяхното производство. Това състезание технологични оръжия създаде ситуация, при която само най-богатите хора могат да придобият водещите Bitcoin миньорите и масивни стопанства на тях са настроени да извлекат пари. Интересното е, че в надпреварата за добив на енергия също извади потенциал недостатък в Bitcoin; Ако миньор или група от миньорите може да придобие 51% от hashrate мрежа или обща изчислителна мощност, те могат да пишат на blockchain както намерят за добре, потенциално кражба монети или отрича сделки на другите. На последно място, тъй като Bitcoin е повишила толкова драматично в стойност, и е с ограничено предлагане на 21 милиона монети някога, вече не е възможно като средство за търговия на голяма част от света. Приблизително 80% от населението на света живее на по-малко от $ 10USD на ден, която в момента е еквивалентно на 0.015BTC, като таксите сделки на 0.002BTC значителна част.

Въведете Myriadcoin

Myriadcoin цели да реши някои от проблемите, открити в Bitcoin като същевременно разширяване и подобряване на основната технология.

Съсредоточете се върху иновационни технологии

Myriadcoin е първият, който се използва мулти-алгоритъм blockchain - пет отделни алгоритми, които работят едновременно, а не свързани, така че подобно на други монети. Този уникален, ориентирана към бъдещето дизайн е показателно за дизайнерската философия на Myriadcoin; Създаване на приложения на технологии, които са си представяли, само и да ги изгради в полезни инструменти, които могат да помогнат на всички. Много монети обявяват нови функции, за да скочи върху свръх банда, или като Bitcoin са предпазливи за добавяне на нови функции, но Myriad продължава да търси нови пътища и прилагане на неща, които никога не са били направени преди. Myriad е третата монета за създаване на портфейл Електрум, втората монета да обяви SMS портфейла, а в момента работи върху развитието на цветни монети в голям мащаб, както и странични вериги и metalayer технологии. Нашата Multi-Алгоритъм Обединен Mining басейн ще бъде първият по рода си, част от нашата по-голям опит да насърчи обединената добив на blockchain Myriadcoin. Нашето специално blockchain дизайн е отличен за двете съществуващи монети до вилицата върху, както и нови монети, за да се стартира от. Няколко монети, вдъхновени от Myriadcoin, вече са следвали нашата дизайн олово. Освен това, има няколко проекта в процес, който ние отказват да обсъждат, докато не бъдат щателно проучени и тествани.

Бързи сделки

Myriadcoin петте алгоритми всеки вземат средно по 2,5 минути, за да се намери блок, което означава, че ще обикновено само изчакайте 30 секунди за потвърждение. В резултат на това Myriadcoin е по-лесно използваем като точка на валута услуга от Bitcoin, което отнема 20 пъти по-дълго, както и много други cryptocurrencies. Заради по многоетапния подход алгоритъм, бързите блоково време не се отрази отрицателно върху миньори като някои монети, които имат само един алгоритъм Доказателство за работа.

Global Vision и Reach

Можете да платите за стоки в международен план, плати си приятел обратно за раздела снощи, или да изпратите вашето семейство пари по целия свят в рамките на 30 секунди. Myriadcoin ви позволява да изпращате пари за по-малко от 1/5-ти американски цент, значително по-малко от цената на сделката Bitcoin. Докато разликата може да изглежда малко сега, защото голяма част от света живее на няколко долара на ден на таксите за Bitcoin може да отнеме голяма част от доходите си. Myriadcoin се стреми да бъде една монета за всеки, чрез насочване на хората, че могат да помогнат на най-: хората без достъп до банки или, които имат такава летлив правителство Fiat че конвенционалната валута е по-лошо, отколкото нищо. Ние се опитваме да достигнем до тези държави-специално, като се използват SMS портфейлите на флип телефони, лесно достъпни и широко в употреба, цветни проекти монети и приложения в реално ползване.

Справедливо разпределение

Myriadcoin не предварително мина или IPO и беше доста стартира. Най-важното е, Myriadcoin използва за дълъг период добив, като около 10 години, за да произвежда всички монети, които ще бъдат добити. Въпреки, че това е значително по-кратък от Bitcoin, тя е значително по-дълго, отколкото много други монети в процес на стартиране днес. Тези други монети използват за много кратък период от минното дело, една до четири седмици, обикновено, ако имат някакъв добив период изобщо, а след това да стане Доказателство за залог. Въпреки, че това е много изгоден за хората, които първоначално добива или създадени на монетата, който се интересува от монетата по-късно трябва да плаща все по-голяма сума за придобиване на такива. Това причинява голяма част от монетите да бъдат консолидирани в ръцете на малцина, един от много неща, които се опитват да се избягва при децентрализирана валута.

Засилено сигурност

Уникалният подход на мулти-алгоритъм Myriadcoin означава, че тя има допълнително съпротивление до 51% attacksthat може да компрометира мрежи, различни монети. За да се извърши подобна атака срещу Myriadcoin ще изисква значително количество хардуер от различни видове, оркестриран във всички пет алгоритми. Освен това, редуващи се характер на алгоритмите, създаващи blockchain означава, че статистическата шанс за такава атака е изключително ниска, което изисква по-близо до порядъка на 81%.

Миньор Friendly

Защото Myriadcoin използва пет отделни алгоритми, без алгоритъм е награден с повече от 20% от монетите създали. Тъй като всеки алгоритъм е различна, различен хардуер може да се специализират за всеки алгоритъм. В момента Myriadcoin подкрепя SHA256, Scrypt, бъркотията, Groestl и кюбит. Поради включването на SHA256 (алгоритъма Bitcoin използва) и Scrypt, ASICs (специализирана минна хардуер) са в състояние да бъдат използвани, за да мина Myriadcoin в същото време, че средната си геймър може да използва своя GPU да мина на бъркотията или Groestl и CPU миньори да използвате кюбит. Този ол инклузив подход означава, че "ASIC съпротива" е напълно излишно за Myriadcoin. Вместо това ние насърчаваме всеки, и всеки да използва каквото и наличния хардуер, те трябва да мина. Това означава, че хората, които нямат достъп до скъп хардуер все още може да мина също толкова лесно, тъй като хората прекарват десетки хиляди долара. Когато се комбинира с дългия период минното дело, Myriadcoin се откроява като една монета, която ще бъде разпределена справедливо и лесно мина в състояние за години напред.

Свързани новини


Post Dogecoin

5 неща, които съм научил от Амазон, като ми отказваше $ 21 000 от филиалните комисии

Post Dogecoin

6 места, където можете да купите автомобили с Bitcoin

Post Dogecoin

Какво представляват знаменитостите за Bitcoin? Тук са 6 съобщения, които искате да прочетете

Post Dogecoin

Най-странни обекти, които можете да купите с Bitcoins

Post Dogecoin

Syndicoin ви позволява да финансирате онлайн съдържание

Post Dogecoin

7 Трябва да гледате видеоклипове с Max Keizer Bitcoin

Post Dogecoin

Bitcoin срещу USD срещу Gold - Ето защо Bitcoin печели

Post Dogecoin

Становища относно криптопосочеността от 6 политически кандидати, които са приятелски настроени към Битко

Post Dogecoin

Liberté Mining опитва нещо различно

Post Dogecoin

Зад кулисите в BetMoose

Post Dogecoin

Ден на бащата в Австралия: идеи за подаръци за всеки баща на Bitcoiner

Post Dogecoin

9 страхотни илюстрации Bitcoin