Бъдещето на парите | Bulgarian.lamareschale.org

Бъдещето на парите

Бъдещето на парите

Ако търсите на правилните места, можем да видим в бъдеще. Например, преди почти две десетилетия, човек вижда как в интернет, с отворен софтуер и неговите отворени протоколи скоро щеше драстично да променят нашето бъдеще. Неговият принос е мозайка, която ние днес познаваме като браузъра Firefox.

Неговото име е Марк Андерсен и с него, в интернет е реакция на затворените и собствени мрежи и системи, които са съществували. Една след друга индустрия е напълно преоткри в резултат на масовото сътрудничество, използвайки отворени системи. Бизнес и технологии автор на книгата Дон Тапскот отнася до когато това се случи, тъй като рестартиране на една индустрия.

Тази статия е за това как масово сътрудничество и отворени системи няма да бъдат внесени нови някъде напълно. Ако търсите най-това, което търся в теб може да се заключи, че това е нещо, което заслужава вниманието ви. Това, което търся в е Bitcoin. Когато гледам Bitcoin виждам рестартиране на нашите системи на пари.

Какво е Bitcoin?

Bitcoin е цифрова валута. Тя е отворена виртуална валута.

Тя може да бъде наречена отворена, тъй като е създадена с отворен софтуер, transacts през отворен протокол и комуникира партньорска към партньорската, по интернет. Bitcoin е отворен, от край до край.

Това е непознато понятие за нашите системи на пари. Когато се описват банкови и финансови услуги индустрии, по-рядко ще думите отворен, универсален, или безплатен идват на ум.

Bitcoin се определя от тези думи.

Bitcoin е реакция на днешните затворени и собствени парични мрежи и системи, които съществуват. Реакционна, корекция, разтвор.

Bitcoin и функции на парите

Bitcoin е просто комбинация от утвърдени технологии, когато са сглобени този определен начин осигурява много добре различните функции на парите. Въпреки, че Bitcoin не е първият цифров валута, това е уникален с това, че е първата валута, която може да се опише с помощта на тези думи: отворен, универсален и безплатно.

Една от функциите на парите е да служи като средство за размяна. Това е основната причина, че дори и да съществуват цифрови валути. За Bitcoin, има няколко борси за конвертиране от и към други валути, като например долара. Въпреки това, все още не Bitcoin е зряла разменно средство в сравнение с държавните издаден валути, например. Както Bitcoin печалби тяга че тя ще стане много по-добре в изпълнението на тази функция.

Друга функция на парите е да се извърши като средство за съхраняване на стойност. Bitcoins са дефицитна стока. Размерът на Bitcoin валута, която съществува в момента е сравнително малък брой. Допълнителна валута, който се произвежда случва по график и на по-известен, предварително зададена скорост. Когато количеството на валута достигат определено лимит, ще бъде добавена без допълнителна валута. Този недостиг се дължи на дизайна, така че bitcoins ще проведат тяхната стойност. Така Bitcoin валута може да функционира много добре като за съхраняване на стойността.

На трето място, парите трябва да може да функционира като разчетна единица. Отново, цифрови валути отговарят на това изискване лесно. Това означава, че те са неделими и че всеки един от моите bitcoins е на стойност точно една и съща сума като всеки от твоя.

Изпращане и получаване на пари

Опиша тези три функции да покажат защо изхода от парче от софтуер, наречен Bitcoin може да се счита за пари. На следващо място, аз ще опиша как механиката на Bitcoin действително се използва като пари.

Bitcoin използва термина портфейла да се позова, където се съхраняват bitcoins. Ако Бягам на Bitcoin софтуера на компютъра ми тогава имам портфейл съхранява локално в моя твърд диск, който държи моите bitcoins. Вместо бих могъл да използвам онлайн услуга и съхранявате bitcoins с тях.

Ако аз отивам да платите, за да ви някаква сума, първо ще осигури до мен на Bitcoin адрес, на който искате плащане, изпратени. От моя компютър мога след това въведете сумата, кликнете изпратите, и че редица bitcoins отидете директно от портфейла си на този адрес.

Ако портфейла си е на вашия компютър, софтуерът Bitcoin мигновено ще покаже плащането ми към вас. Тя не отнеме около един час за тази сделка, за да изчистите. Ще опиша какво имам предвид с термина, за да изчистите малко по-късно.

Парите ви пратих е за определен период от bitcoins. Това сделка изчиства по номинална стойност, което означава, че ако аз ви изпратя сто bitcoins, ще получите в портфейла си всички сто bitcoins. Ако има такса за транзакция, необходима за това плащане, това е нещо, което аз, като подател, ще плати.

Причината може да има такса е така, защото има разходи за обработка и съхранение на тези сделки. В момента, обаче, няма такса, която трябва да бъде платена при изпращане на пари и аз ще обясня защо това е малко по-късно, както добре.

Изкупуването и Изплащане

Да речем, че сега имаме тези сто bitcoins в портфейла си. Колко те са на стойност?

Bitcoin е предвидено да бъде универсален. Ако сте в САЩ, което ще искате да знаете какви са вашите bitcoins са на стойност в долари. За това, че има онлайн топлообменник, който осигурява скорост, с която можете да конвертирате вашите bitcoins да долара. Използването на сегашния темп, на Bitcoin е на стойност около $ 1000 в САЩ всеки.

Bitcoin е съвсем млад проект. За първи път е освободен преди няколко години за. Той е бил само в последните няколко години обаче, че той е бил все никакво внимание да се говори за. Поради малкия размер на общността все пак, конвертиране bitcoins за повечето други валути все още може да бъде предизвикателство. Тъй като обществото расте все пак, опции за convertingto и от други валути се подобрява и ефекта на мрежата Изглежда това отнема задържане.

Преди да успея да изпрати пари, за да можете, за първи път е необходимо да придобие bitcoins и да ги депозира в портфейла си. Един от начините, че мога да направя е да се купуват bitcoins от някой, който да ги продават, чрез размяна, например. За да спечелите някои bitcoins Мога също да продават стоки или услуги, за които купувачът ми плаща с bitcoins от портфейла им.

Ако аз съм теглене ми bitcoins, като ги превръщат в долари, само да ги купуват по-късно, защото имам нужда bitcoins за нещо друго, тогава губя някои процента от моите пари, защото тези реализации обикновено заплаща такса. Вместо това, ако аз държа моите bitcoins и да ги използвате, за да плащат за покупки, които правя, тогава аз ще спаси, като не е извършването на тези такси за обмен.

В момента има няколко места, където можете да си купите с помощта на bitcoins и Bitcoin е започват да се появяват като опция за плащане, достъпни за онлайн софтуер количката и е точно сега започват да спечелят някои тяга за електронна търговия.

В по-голямата част след това, мисля за сключване на сделки с използващи bitcoins така, както бихте преговарям с чужд издаване на валута.

Има разлика все пак. Всяка една от тези валути са издадени и подкрепено от правителството. Кой издава bitcoins и как се подкрепени?

Как Bitcoin валута се извършва

Към момента има малко над 15 милиона bitcoins в съществуване. Първият от тях е издаден през януари 2008 г., така че не много отдавна, ако го сравним с традиционните системи за разплащане. Допълнителна Bitcoin валута в момента е издаден петдесет bitcoins в даден момент и издаване случва приблизително веднъж на всеки десет минути.

Когато Bitcoin е описано използването на термина партньорска към партньорската, това означава, че обработката и съхраняването на данни се извършва на изчислителни възли, които се разпространяват в интернет. Днес има няколко хиляди възли работещи Bitcoin намира в няколко десетки страни. Не е главен възел. Всеки може да изтегли с отворен код Bitcoin софтуера и да го настроите да се извърши като възел.

Какво всички тези възли правят, са приемането на сделки и схрусква някои цифри. Всички тези възли, с изключение на един все пак, ще пропилеем времето си. Всички освен един. Всеки възел схрусква далеч се опитва да се превърне в един щастливец възела, което се случва, за да бъдат първите, които по същество предполагам правилния брой.

Това един възел, който прави дясната предположение след това запечатва партидата на сделките, че е натрупан и прави съобщение към други възли в мрежата. Като награда за извършване на необходимата работа, този възел се дава награда. Той е дал петдесет bitcoins. Ето как Bitcoin валута получава издадени. Когато стартирате като възел и имат си компютър Crunch числа, за да спечелят наградата, тази дейност се нарича добив.

Средно, един щастлив предположение се случва веднъж на всеки десет минути. Тъй като все повече възли са онлайн и по минно дело се случва да започне да се вземат по-малко и по-малко време, преди един от тези възли прави дясната предположение. Периодично, системата ще се калибрира, поставяйки честотата обратно до около веднъж на всеки десет минути. Всички bitcoins, които са били и винаги ще бъдат издадени са награди - петдесет в даден момент, на всеки десет минути.

Искам да използвам по-точни термини тук. Този брой схрусква, че Имам предвид? Какво компютъра прави е наречен хеширане. Един блок е термин, използван за означаване на към тази група от сделки, които получава, обработва. Работата, извършена от всяко едно от тези щастливци възли е за решаване на блока. Когато блок получава решен, се генерират тези допълнителни bitcoins от наградата.

Global Reach Bitcoin е

Не забравяйте, че всеки може да бъде възел. Възелът може да се намира навсякъде. Тази нова валута след това се засява на физически лица по света, които мина. Този метод на засяване Bitcoins се въвеждането им в световен мащаб. В световен мащаб, но не равномерно. Ето защо.

За да участвате в минната Bitcoin, първо трябва да знаем за него. По-голямата част от документацията за Bitcoin е достъпна само на английски език. Bitcoin е едва регистриран на радара дори и за тези, които следват технически теми и които получават своята информация обикновено от източници по английски език.

Дори и да се направи да научат за съществуването на Bitcoin и добив е дейност, която е зависима от винаги включена и неограничен интернет. Ние знаем, че тези две характеристики, които не са общодостъпни.

Размерът на работата на хеширане, че вашият възел може да изпълнява зависи от хардуера на компютъра. Колкото по-бързо на компютъра ви, толкова повече хеширане тя ще работи, и толкова повече награди ще спечелят. Въпреки това, за хеширане работа, дори и най-бързите компютри не са проблем в сравнение с радио-и телевизионни шелф графични карти, които отиват в игрални системи. Тези геймърски карти съдържат графични процесори, които могат да изчислят хешове няколко стотин пъти по-бързо, отколкото повечето процесори могат.

Въпреки, че класическата Bitcoinclient Софтуерът е достъпен за Mac, Windows и Linux, тези най-ефективен при добив Bitcoin днес са тези, работещи на Linux или Windows сървъри, посветена на минното дело с оптимизиран софтуер и съдържат най-скъпите варианти на графични карти.

Така профила на типичните минни генериращи bitcoins ще бъде:

  • Основната им език е английски
  • Състояние да си позволят скъп графична карта или две
  • Способност да се купуват от доставчик на графични карти, чиито доставки понастоящем е ограничен
  • Свързани чрез надежден и неограничен достъп до Интернет
  • На skillset че включва администриране сървъри, особено Linux-базирани такива, и
  • Способност да инвестира част от времето си в тази технология

Това са произведение отрепки.

Ако Bitcoin е да бъде универсален, неговото разпределение трябва да стане по-малко изкривено от този профил в противен случай ще произвеждат. От всички bitcoins, че някога ще се издават, 75% все още трябва да бъдат издадени все пак. Освен това, тези, които желаят да получат валута Предизвикателството да закупите bitcoins по пазарни цени чрез борсите.

Наградите за работата минната могат също да включват компенсация под формата на такси за транзакции. В един момент размерът на наградата за генериране на блок ще падне на половина от петдесет bitcoins до двадесет и пет. Години по-късно, наградата ще падне наполовина отново и продължи да прави така до момента, в който са издадени всички двадесет и един милиона bitcoins.

Такса за транзакция, в един момент ще стане основното стимул за миньори. Това е механизъм, който да гарантира, че има достатъчен брой възли винаги на разположение. Таксите за транзакции в момента не са необходими, тъй като миньорите са готови да се състезават само за наградата на петдесет Bitcoin. От протокола и софтуера са отворени, конкуренцията вероятно ще запази тези такси много ниска за неопределено време.

Днес основната пречка за един миньор е необходимият капитал за закупуване на компютърни хардуер. Утре ограниченията вероятно ще бъде наличието на хардуера и цената на електроенергията, за да го стартирате.

Описах защо Bitcoin квалифицира като пари. Описах как се създават bitcoins и някои от начините, как те се използват. Следваща бих искал да ви кажа защо аз вярвам Bitcoin има толкова много потенциал.

Защо Bitcoin?

Понякога ще видите две бензиностанции в непосредствена близост един до друг, когато знакът за един показва цена десет цента на галон по-малко от цената, на другия. Разбира се, причината, поради която това се случва, е, че един приема само пари в брой или дебитни транзакции и от друга страна, толкова по-скъп, приема кредитни карти за плащане, както добре. Това разлика в цената отразява плащаната такса мрежа и е достатъчно, че някои ще се бизнеса си по улицата, за да се избегне плащането за услуга, която те не планирате да използвате значителна.

Потребителите могат да предпочитат да използват bitcoins да платят за своите покупки онлайн, ако те могат да получат по-ниска цена като резултат. Търговците могат да предпочетат да се обърне с bitcoins по няколко причини, както и:

  • На първо място, Bitcoin е маргинализирана експлоатационните разходи за плащане на мрежата. Днес няма такси за транзакции в мрежата. Нито един. В цена-конкурентна среда, търговец на който желае да прехвърли тези икономии за потребителя може да използва това като конкурентно предимство.
  • Друга причина е незабавна клиринга и сетълмента на Bitcoin е. Една сделка Bitcoin изчиства, след като е била потвърдена от редица от тези възлови точки на мрежата, които са генерирани блокове. Като правило, помислете за това като нещо, което отнема само около час. Тези средства са след това на разположение на получателя за прекарване без по-нататъшно забавяне.
  • На трето място, както и някои търговци биха могли наистина харесвам това, плащания през Bitcoin не са обратими. Все още няма оспорвано плащане.

Описвайки Bitcoin като само по-евтин или по-добра алтернатива на сегашните методи на плащане не обяснява какво наистина се случва пак.

Никога не е било преди вид пари нещо подобно Bitcoin.

Като валута в сравнение с официален документ за Fiat валута, Bitcoin е без централна банка и няма бутон за да натиснете който ще надуе доставката. Размерът на валута в наличност, които ще съществуват милион години от две години навън и десет години се, е известно днес.

Дори в сравнение с ограничените стоки, като злато, например, нещо като Bitcoin никога преди не е съществувал. Когато цената на златото е висока, като това, което виждаме днес физическа дейност добив и ускорява доставката на злато се увеличава. Доставка Bitcoin е нееластично. Независимо от цената или на търсенето, тя увеличава петдесет bitcoins на всеки десет минути.

Като тези номера са предварително известни и познати публично означава, че не са налице неефективност поради несъответствие информация и спекулации по отношение на доставките на валута.

Описах защо потребителите могат да имат причина да харесвам Bitcoin, защо търговците могат да имат причина да харесвам Bitcoin и защо Инвеститорите могат да имат причина да го харесва, както добре.

Неприкосновеността и свободата

Освен това, помисли за това. За да изпращате и получавате bitcoins не е нужно да се регистрирате вашето име или всяка друга идентичност навсякъде. Можете да изпращате и получавате плащания, с помощта на софтуера Bitcoin клиент да тече от вашия компютър, където и да е, че имате достъп до интернет. В резултат на това анонимност, или най-малкото, използването на псевдоними, е много вероятно достижим. Това е едно и също ниво на анонимност може да получите при плащане в брой.

Това се каза, има това. Всяка сделка, като се започне с най-първата, се вижда - публично. Това означава, че всяка транзакция има родословие. Всеки бит от тези пари за тази сделка дойде от някъде.

Когато си купя нещо онлайн и да го транспортират до мен, продавачът знае Bitcoin адреса, който им дадох, когато направих моята покупка. Този адрес води след това обратно към Bitcoin адреса, на който аз имам средствата от. И още по-назад към мястото, където тези средства са дошли. И още и още. Сами по себе си, Bitcoin сделки не разкриват самоличността си - обаче са свързани с външни данни, като например адреса си за доставка за моята покупка кафе, анонимност за мен и за тези, с които съм търговията не е задължително да бъде гаранция в някакъв момент. Най-малко това е тема, която се обсъжда.

В същото време обаче, че е възможно, че този тип технология, ще попречи правителства, банки и корпорации на N-та степен. Дали анонимност е недостатък или функция може да зависи от вашата гледна точка.

Bitcoin прави това. Тя варира в зависимост от вашата гледна точка. Попитайте петима потребители, което означава, Bitcoin към тях и ще получите пет различни отговори.

Може би тази история за моя съсед ще ми помогне да си обясня. Когато се използва, за да вземете влак в работа всеки ден се запознах с още един превключвател, който е работил в близост до мястото, където е работил, а по-късно научих, че той е живял само на блока от където съм живял. Моето пътуване до работното място можеше да бъде по-бързо, ако са били в състояние диск вместо и се възползвайте от платното за споделени пътувания. Предложих да карам моя съсед до и от работа, без заплащане. Той отказа. За него, знаейки, че не една унция на бензин е бил опожарен за неговото пътуване до работното място е нещо, което е толкова важно за него.

Bitcoin има същия ефект върху определени хора. По причини, които са емоционално и лично, тъй като те са разумни, Bitcoin грабва държат на много хора.

Тук имате тази разпределени изчисления на софтуерни проекти, без корпоративна подкрепа, няма бюджет, няма формална организационна структура, основател, чиято самоличност не е сигурен и кой дава насоки само от време на време - все още проектът се разраства ръка над юмрук.

За мен, Bitcoin е лек за много от разболява които съм виждал с настоящите ни системи за пари.

Ако искате да започнете приема Bitcoin като платежно средство, няма търговски договор имам нужда от попълване, няма кредитна проверка, че трябва да представя, че няма изпитателен срок или ограничения, които се прилагат и няма три дни изчакване, преди да имат достъп до парите че съм спечелил.

Когато се прецени какво е Bitcoin, Смятам също така, какво не е. Bitcoin не е система, проектирана от банкери, за да се гарантира, че те ще имат печалби за следващите поколения. Bitcoin не е система, проектирана от правителствата за защита и да се обслужват. Bitcoin не е някакъв система, предназначена за генериране на маркетингова информация и поток от приходи за някои маневра, че големите корпорации са измислени. Bitcoin е изпълнението в областта на софтуера на ideathat ни носи неприкосновеността на личния живот и свобода.

Най-големите фенове Bitcoin са тези, които копаят технологията и тези, които ценят свободата. Тези видове се срещат хора по целия свят.

Погледнете това нещо те създават и вие също може да повярва, че това, което виждаме, е бъдещето.

Bitcoin видео интензивен курс

Знайте, повече от 99% от населението около Bitcoin. Един приятел на ден в продължение на 7 дни, къси и образователни (гарантирано). 

Свързани новини


Post Bitcoin

Интервю с Чарли Клинтън от BitXBay, Bitcoin Marketplace

Post Bitcoin

Биткойн обясни в 3:30 минути

Post Bitcoin

Bitcoins срещу Bit монети и Bitcoin срещу битови монети

Post Bitcoin

Какви са Bitcoin Blocks и Bitcoin Confirmations?

Post Bitcoin

Как да възстановите семена TREZOR като използвате MultiBit HD

Post Bitcoin

Преглед на приложението: Потопете Bitcoin Wallet за Android (с вграден App Store)

Post Bitcoin

Оникс Ашънти - цифрова номад, изобретател, музикант, философ и ентусиаст

Post Bitcoin

Bitcoin банкомати близо до мен - пълна карта на Bitcoin ATMS

Post Bitcoin

На Биткойн и Страх

Post Bitcoin

Вземи своето безплатно копие на моята мръсна малко Bitcoin тайна

Post Bitcoin

4 начина да купите Bitcoin с пари в брой

Post Bitcoin

Входове и изходи - обяснение на промените в Bitcoin