Какво представлява Bitcoin? | Bulgarian.lamareschale.org

Какво представлява Bitcoin?

Какво представлява Bitcoin?

Bitcoin е виртуална валута и платежната система, която съществува само в интернет. Там не е централно правителство или орган, който може да създаде или контролни Bitcoins или всякакви сделки Bitcoin. Това е система на валута и плащане, което е напълно отворен код и софтуерът може да бъде прегледана от никого. Всички транзакции се записват от софтуера и се вижда от всички, които изтегля blockchain.

Всичко това може да е малко объркващо в началото, така че нека да разгледаме по-подробно някои от детайлите на Bitcoin и да видим дали можем да направим малко повече смисъл от това.

Bitcoin съществува само в интернет?

Правилно! Bitcoins не могат да бъдат свалени от интернет и държах в ръката си за разходи. Bitcoin се върти около софтуера Bitcoin, който се свързва с другите компютри, работещи Bitcoin софтуера. Когато един компютър започва да работи на Bitcoin софтуер за първи път тя се сваля файл с име на Bitcoin Blockchain.

На Bitcoin Blockchain е по същество една книга, която записва всеки Bitcoin баланс, както и всяка транзакция. Когато Blockchain е бил изтеглен напълно, софтуерът създава портфейл.

Какво е Bitcoin Wallet?

Портфейла на Bitcoin има две части, както и адрес и частен ключ. Адресът е дълъг низ от букви и цифри, използвани за даване на всеки потребител Bitcoin уникална идентификация. При използване на Bitcoin, че не трябва да разкрива никаква лична информация, за да получите адрес.

Адресът и частния ключ се съхраняват заедно на компютъра си и те да ви позволи да похарчи и да получават Bitcoins с други хора, които използват Bitcoin. Защото портфейла е с частен ключ, само на лицето, което има, че портфейла файл може да прекарате Bitcoins от тази сметка.

Какво е Bitcoin Blockchain?

На Bitcoin Blockchain е това, което прави толкова уникален Bitcoin. Всеки Bitcoin Wallet в съществуване се проследява на Bitcoin Blockchain както и всяка транзакция, правен някога. Това означава, че не можете да направите покупка или сделка, без да има достатъчно Bitcoin в профила си, за да изпълни сделката, тъй като всички останали в мрежата може да се види баланса на всеки друг портфейл в съществуване.

На Bitcoin Blockchain прави Bitcoin най-прозрачната валутата, в съществуване.

Какво е Bitcoin Mining?

Може би се чудите как Bitcoins се издават без централна компания или правителство, за да ги издаде. Bitcoins са създадени от един процес, наречен добив. Bitcoin добив най-добре може да се обясни като томбола, която има един победител и размера на билети се определя от това колко много хора влизат в томболата.

В случай на Bitcoin, хората използват компютърен хардуер, който е специално предназначен за математически операции, надявайки се, че един от решения е правилният отговор. Някои от новия хардуер да бъде освободен от юни 2014 г., са в състояние да трилиони операции в секунда. Софтуерът автоматично Bitcoin възнаграждава миньор на всеки 10 минути, а победителят се присъжда 25 Bitcoins.

Mining не е само за да сече нови Bitcoins. Mining също така увеличава трудността да прекъсне мрежовата връзка. Това създава изключително защитена мрежа и по същество е хакер-доказателство. Това е процес, който позволява на Bitcoin да работят без централизация или правителствена намеса.

...

В обобщение, Bitcoin е направена от софтуер, който работи на хиляди компютри по целия свят. Той използва компютър криптиране за защита на валута на потребителя и поддържа всички сделки честни. Всички транзакции се записват във виртуална книга, наречена Bitcoin Blockchain, че всеки има достъп. Целият процес на децентрализирано така че няма физическо или юридическо лице може да издава нови Bitcoins или да Bitcoins други хора далеч.

Bitcoin видео интензивен курс

Знайте, повече от 99% от населението около Bitcoin. Един приятел на ден в продължение на 7 дни, къси и образователни (гарантирано). 

Свързани новини


Post Bitcoin

Свободен Рос Уилям Улбрихт

Post Bitcoin

Спечелете USB миньор 100% безплатно - Mine Bitcoin Litecoin Dogecoin от дома!

Post Bitcoin

Bitcoin милионер: топ 5 милионери Bitcoin

Post Bitcoin

Интервю с президента на Trucoin, Крис Брунер и вицепрезидент по маркетинга Брент Джеймс

Post Bitcoin

Продавайте Bitcoins за PayPal - Конвертирайте Bitcoins си в USD в профила си в PayPal

Post Bitcoin

Bitcoin в основния поток Част 1: Swiss Bitcoin Research Paper

Post Bitcoin

Какво е доказателство за професионално доказателство за участие?

Post Bitcoin

Конспирация срещу незабавни Bitcoin транзакции: RBF, CPFP и Scorched Earth

Post Bitcoin

Изпълнителният съвет на Европейската централна банка е против Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin през 2014 г.: The Ups и Downs на една година

Post Bitcoin

ShapeShift.IO поема морална и етична позиция срещу BitLicense и спира услугата в Ню Йорк

Post Bitcoin

Министерството на отбраната смята Bittoin за потенциална терористична заплаха