Защо Bitcoin има стойност | Bulgarian.lamareschale.org

Защо Bitcoin има стойност

Защо Bitcoin има стойност

През последните 3 години, обменният курс Bitcoin скочи до небето. В началото на януари 2011 г., 1 Bitcoin би заменил за около $ 0.31 USD. В момента, в началото на април 2014 г. 1 Bitcoin ще донесе $ 445 USD. Това е увеличение с приблизително 143548% в течение на 3 години.

Защо някой ще плати толкова много "реални пари" за някои състои цифров hoosie-какво-си, че дори не може да държиш в ръцете си?

Отговорът идва от разбирането, че всяка форма на пари, от долари в злато, за да bitcoins, е само полезна, ако хората го смятат за ценно. По-добре веднъж пари е напълно въз основа на нашите собствени индивидуални възприятия. Ако се доверим и стойност под формата на пари, ние ще го приеме в замяна на собствените си стоки и работна ръка. Но доверието ни в конкретни форми на пари не е случаен или без причина. Почти всяка форма на популярен пари в историята е притежавал особени черти, които са причинили на хората да искат да го използват.

Bitcoin има почти всички качества на сигурна, звук и полезен пари. И ако една нова форма на пари притежава достатъчно от тези качества, особено до точката, където тя е изгодно да се използва върху други съществуващи форми на пари, хората доброволно ще изберат да го приемете като платежно средство и го задръжте, както за съхраняване на стойността. Тъй като търсенето се увеличава, нарастването на стойността, както и обменния курс върви нагоре.

Това не дисконтиране, че някои от краткосрочните печалби и загуби Bitcoin е опит да се дължи на спекулации. Инвеститорите, които искат да направят бърза печалба наливат пари в Bitcoin; да не я използват като средство за размяна, но по-късно, за да се продава за лесна печалба. Цена мехурчета са завишени и избухнаха в драматични катастрофи като паникьосаните спекуланти продадат техните стопанства след като чул дума за отрицателно свързани Bitcoin новини и събития.

4 години средната БТК / USD цена mtgox върху логаритмична scaleunmodified скрийншот от bitcoincharts.com, CC ASA 3.0 лиценз

И все пак Bitcoin все още е нова концепция все още в зародиш. Пазарът се опитва да разбера колко си струва, което води до краткосрочната цена изключително непостоянно. С течение на времето се движи по и Bitcoin става все по-открити и равномерно разпределени, пазарната стойност ще стане по-малко летливи. Например, когато четири години цената на Bitcoin е видяна на логаритмична скала, става ясно, че всеки следващ балон е бил по-малко драматичен (по отношение на порядъци), а в дългосрочен план цената е непрекъснато се мести нагоре.

Качествата на пари

Ето списък на някои от най-важните качества на звука на пари, следвана от основната таблица с различни форми на пари и които се прилагат свойства.

  Ограниченото предлагане / Rare

 • За форма на пари, за да бъде успешна, тя трябва да бъде на разположение в ограничени количества. Това е основната търсенето и предлагането: малък, фиксирана доставка обикновено се равнява на някаква сума на стойност. В по-редки, вещество, толкова повече той обикновено се оценяват.
 • Полезност

 • Полезността на даден обект играе голяма фактор при определяне на стойността си. Още полезни елементи носят по-голямо търсене, а оттам и по-скъпо.
 • Заместими

 • Единични звена на пари трябва да бъдат идентични и взаимозаменяеми помежду си. В противен случай, се създават конфликти: някои блокове в крайна сметка има по-голяма стойност, отколкото други, което прави търговията по-трудно.
 • Делим

 • Необходимо е способността да се разделят една единица по-малки парчета, за да съответства на конкретни цени, както и по-малки плащания за евтини стоки и услуги. Парите, които има недостатъчно малки единици, или се унищожава, като я разделя на по-малки части, е по-малко от идеалното.
 • Фалшиви Доказателство

 • Ако парите могат да бъдат фалшифицирани, тя не може да побере стойност. Фалшифициране създава невярна представа за стойност от безполезност и изкуствено повишават предлагането на пари, докато шофирате по стойността на другите звена.
 • Decay Доказателство

 • Една от целите на пари е за съхраняване на стойността. Ако паричните единици са склонни да гният или да изчезне с течение на времето, все още няма стимул да държи или да приемат парите като форма на плащане.
 • Лесно се прехвърля

 • Пари е налице и трябва да се използва като метод за обмен. Ако парите не могат да бъдат удобно обмен на стоки и услуги, то няма да бъде използван.
 • Доброволно / Неконтролираното от орган

 • Този имот означава, че използването на парите не е упълномощен от компетентен орган. Хората трябва да са свободни да използват парите, само ако решат да го направят. В противен случай, те в крайна сметка ще избере друга форма на пари или бунт срещу властта. Освен това, ако даден орган е в контрол на паричното предлагане, органът трябва да се има доверие да не злоупотребяват с това е сила, която дава пари, а не да се ограничи това как и кога парите могат да бъдат изразходвани. Пари несправедливо контролира от орган, ще бъдат изоставени от пряк свободен, широката общественост.
 • Анонимен

 • всички хора имат право на личен живот, което включва поддържане на знанията за това как, кога и къде отиват парите им се харчат и получи ограничен.

Сравнение на различни форми на парите

hasthe propertydoes nothave на propertyunclear, субективна или има собственост в различна степен

Забележка: някои от обяви в таблиците по-горе са обобщения, както и някои качества могат да бъдат повлияни от субективни ситуации, времева рамка, както и географски местоположения. Например, един от глад мъж в отдалечено място със сигурност ще се намери прасе да има по-бърз полезност и стойност от бутилка Tide или Bitcoin. Друг пример е, че възрастните мъже на централна Африка Канем-Bornu империя са били длъжни да плащат данъци на царя във формата на cowry shellsduring 19-ти век, като миди, в този случай, една държава с мандат на пари.

Сравнение на благородни метали, Фиат валути и Bitcoin

Един от най-ценните характеристики Bitcoin е неговата преносимост: можете да изпращате средства почти мигновено на всеки, на планетата, без нужда от доверен трета страна. Никоя друга форма на пари в историята може да направи това твърдение. Когато се комбинира с другите основни свойства, изброени по-горе, трябва да е ясно да се разбере защо cryptocurrency е бързо набира популярност. Като такива, увеличаване на търсенето на ограничено предлагане дискове проценти нагоре.

Свойствата на пари, както и доколко са ефективни изпълнени, се използват от свободния пазар, за да преценят доколко подходяща парите са за ползване. Те определят до каква степен на пари може да се ползва с доверието на хората.

Доверието в Пари: Сравняване на Fiat Валута и Bitcoin

Най-разпространеният вид на пари в света днес е далеч, Fiat валута. Fiat валута "Най-ценното държавно регулиране или закон". В почти всички държави в света има своя собствена валута, която е тяхното официално платежно средство. Понякога валутата се управлява от самото правителство, друг път това е, управлявани от централната банка. И в двата случая на власт е в контрол на създаването й, и гражданите трябва да плащат данъци с него.

В случая на Съединените щати, че органите на паричната политика е от Федералния резерв, частна компания, която създава щатски долара, а кредитите им към други банки и правителството. Федералният резерв е свободен да се създаде и заема тяхната валута без никакви ограничения и всеки долар създаден и даден под наем се очаква да бъде изплатена на Федералния резерв, заедно с лихвите. Освен това, всички данъци и такси трябва да бъдат платени от граждани и жители в щатски долари за правителството на САЩ. Неспазването на това изискване може да доведе до тежки финансови санкции и лишаване от свобода.

Фиат валути изискват от вас да се доверите на монетарните власти да не злоупотребява с управлението на валутата: вземане на твърде много валута ще девалвира, което води до цени на стоки и услуги, за да вървим напред. Как някои нации обработват тази самоналожена отговорност? Основен определяне може да се направи чрез сравняване на дългосрочно закупуване силата на валута книжните на стока, която има стабилна дългосрочна стойност, като злато:

 • От 2009 г. Насам Аржентинско песо е загубил около 70% от стойността си.
 • От 1998 година, японската йена е загубил около 70% от стойността си, канадския долар е загубил 66% от стойността си, а еврото е загубил около 73% от стойността си.
 • От централната банка на Федералния резерв е създаден през 1913 г. Доларът е загубил около 98% от стойността си.

Доверието в банките и правителството.

Trust по математика и криптография.

За сравнение, Bitcoin и cryptocurrencies изискват доверие в математиката, криптография, както и наличието на мрежова инфраструктура.

Криптографията е основна част от Bitcoin. Криптография използва математическа теория в дизайна на алгоритми, които осигуряват данни; сложни изчисления правят невъзможно за противника да "счупи" или обратно, като сигурност, дори и с достъп до огромни количества процесорна мощ. Bitcoin използва криптографски алгоритми, за да осигури своята книга и да докажат собствеността на средствата.

С Bitcoin, няма изискване да се доверя на човек орган.

Въпреки това, електричество и достъп до интернет са необходими за Bitcoin да работи (това важи и за модерен Fiat валута, въпреки че физически пари в брой може да бъде тромава падане назад). Без мрежа от свързани компютри, нови сделки, които не могат да бъдат предавани или обработвани, и веригата на блок ще растат остаряла и unpropagated. В малко вероятния случай на "интернет Killswitch" да бъде включван или широко разпространена мрежа недостатъчност, ще Bitcoin оцелее? Вероятно. Прескачането на собственост кабелни мрежи чрез използването на децентрализирани мрежи като Meshnetcould да бъде жизнеспособна алтернатива. Но ще Bitcoin се нараните? Без съмнение - точно както комуникации и търговия, да бъде засегната, без интернет.

Така че, даден избор между Fiat и cryptocurrency, този въпрос трябва да се попита: кои може да се вярва повече? Банки и правителството, или математика и криптографията?

Отговорът на този въпрос може да се получи друг: банки и правителството ще се опита да попречи на международна алтернативна валута, която става все по-голямо доверие от тяхната собствена валута?

Допълнителни Видео

"Истината за Bitcoin и алтернативни валути" от feeseminars

"Ролята на Bitcoin като пари" от Ерик Ворхийс, 2013 Bitcoin Conference

Bitcoin видео интензивен курс

Знайте, повече от 99% от населението около Bitcoin. Един приятел на ден в продължение на 7 дни, къси и образователни (гарантирано). 

Свързани новини


Post Bitcoin

Google, Yahoo Добави Bitcoin Цени на финансов индекс!

Post Bitcoin

BitPay съобщава Copay: Multi-Sig Bitcoin Портфейл за групи

Post Bitcoin

Какво представлява билетът Bitcoin и как да си вземете портфейла на БТК?

Post Bitcoin

Злоупотребата на Уолстрийт джърнъл джунгли за дискредитиране на Bitcoin

Post Bitcoin

Какво представлява Segwit? (Сегрегиран свидетел)

Post Bitcoin

Xapos Disappointing Bitcoin Дебитна карта Rollout

Post Bitcoin

USMS Търг на спечелил търг

Post Bitcoin

Дали Bitcoin Mining Worth It?

Post Bitcoin

Bitcoin милионер: топ 5 милионери Bitcoin

Post Bitcoin

Beepi отива Bitcoin-интервю със съоснователя Omer Savir

Post Bitcoin

Бъдещето на монетата пожар

Post Bitcoin

26 март 2015 г