Проблеми с Bitcoin | Bulgarian.lamareschale.org

Проблеми с Bitcoin

Проблеми с Bitcoin

Bitcoin е революционна технология, която вече се променя света - но това не е съвършен. Най-забележителна своите въпроси за лесна употреба, които могат да правят масово признание трудно, ако не невъзможно. По-долу са някои от съществуващите недостатъци с Bitcoin и практическото му използване.

 • Bitcoin е трудно да се разбере

  Чисто цифрово съществуване Bitcoin е, новост и техническа сложност са големи препятствия за повечето хора. Много хора (особено по-старите поколения) борба с факта, че не може да се проведе Bitcoin във вашите ръце. Или, че тя не идва от една банка, фирма или правителство. Участието в Bitcoin изисква компютър или устройство. И дава задълбочено обяснение за това как работи, за да Bitcoin нетехническо слушател може да ги остави с лъскави очи поглед. Тези бариери за навлизане допринасят за невежеството, дезинформация и недоверие за тези нови за Bitcoin.

  Обикновено един файл на компютъра на потребителя Bitcoin е крайната ключът към достъпа bitcoins този потребител. Ако този портфейл файл е изгубен или откраднат, всички от bitcoins на лицето са най-вероятно отиде завинаги.

  Шифровани портфейлите си? Вагон? BIP0038? Bitcoin терминология сигурност изглежда като друг език за лаиците. Усвояване на най-добрите практики за защита на нечии bitcoins може да бъде непоносимо.

  Много онлайн портфейл услуги и предприятия са учредени да разтоварят на изискванията за сигурност от страна на потребителя. Хората могат да депозират своите bitcoins с услуга да не се налага да се осигури и архивиране на собствените си портфейли Bitcoin. Но използването на тези услуги все още изисква основни познания за компютърна сигурност, като с помощта на силни пароли и двуфакторна автентикация за предотвратяване на неразрешен достъп до профила. Освен това, тези услуги от частния сектор са постоянно насочени от нападатели, а някои са били успешно хакнат и са откраднали потребителски депозиран bitcoins. Основният въпрос с тези услуги е доверие: ако депозирате bitcoins с някой друг, трябва да им се доверите, за да държи сигурно средствата си (много прилича на банка). За съжаление, вече не са били много случаи на операторите Bitcoin услуги, работещи с bitcoins вложителите.

  В тази връзка, Bitcoin е подобен на Fiat пари в брой. По желание можете да се доверите на 3-та страна, като банка или онлайн портфейл, за съхраняване на средствата си. Но това доверие е крайната: оператори на услуги Bitcoin лесно може да избяга с вашите bitcoins. Или банката може да учреди спасителен план в политиката и да конфискува пари в брой на вложителите.

  Една от разликите е, че много банки са подкрепени от правителствените застрахователни агенции за покриване на затваряне, банкови писти, и кражба, а не Bitcoin доставчици на портфейла се знае, че има каквато и да е гарантиране на влоговете. Банките могат да разчитат на правителството и държавната хазна, за да ги спаси в случай на несъстоятелност. И все пак някои контрааргументи са направени тези застрахователни агенции не разполагат с достатъчно средства за покриване на депозити, или широко разпространена заеми от националните хазни за покриване на претенциите ще доведе до хиперинфлация.

  ->
 • Bitcoin е бавен и непрактично за сделки на дребно

  След нова сделка се излъчва в мрежата Bitcoin, обикновено е видима за получателя в рамките на няколко секунди. Но в някои случаи това може да отнеме няколко минути, за извършване на сделката да пътуват по мрежата и да достигне връзка на получателя, което води до неудобен засада за купувача и продавача.

  Освен това, освен ако купувачът е съгласен да се изчака около за около един час за извършване на сделката да бъде достатъчно потвърди, продажбата на физически и дигитални елементи са податливи на двойно прекарват атаки. Злият купувач може да предава две противоречащи си сделки с използване на едни и същи bitcoins в същото време: един да плати на продавача, и втора операция, за да се плати. Продавачът може да видите първата сделка в началото, и да обмислят по реда платена, без да чака сделка, за да потвърдите, и да позволи на купувача да прекрачиш прага с елемента. След втората сделка става постоянно потвърди в blockchain постфактум, обезсилва първата сделка! В този случай продавачът е основно жертва на кражба.

  Сегашната решение за този сценарий е за търговци да използват третият доставчик страна Bitcoin платежни услуги като обработка bitpay.comto дръжка сделка. Bitpay поглъща двойно риска разходи за търговеца и твърди, че има "опит нулеви случаи на платежни измами". Макар да не е напълно ясно как Bitpay намалява двойно разходите атаки, това е изчислено, че за плащане Bitcoin услуги като всичко това е добре свързан с мрежата Bitcoin чрез голям брой Bitcoin възли по целия свят, които помагат при откриване на двойно разходите атаки.

  Едно от решенията може да бъде изпълнението на софтуера Bitcoin клиент, който може да се свърже (може би чрез Bluetooth или NFC) директно към получателя връстници и предават на сделката към тях, както и за цялата Bitcoin мрежа.

  ->
 • Bitcoin не е вградена защита на потребителите

  Компаниите за кредитни карти и обработка на плащания компании (като Paypal) могат да защитават купувачи от продавачи измамници с оспорвано плащане. Ако потребителят прави покупка чрез плащане процесор служби, и е в състояние да покаже, че те са били излъгани от неблагонадеждни продавач, компанията за обработка на плащания често ще възстанови на купувача средствата си.

  Bitcoin не предлага такава защита: сделки са необратими, така че купувачът трябва да се доверите на продавача да достави. Много потребители Bitcoin казват, че това е функция, а не слабост, а просто изисква от купувача да направи от тях комплексна проверка, преди да изпрати на продавача парите си. Плюс това, необратими сделки защитават продавачи от измамни оспорвано плащане.

 • Bitcoin има технически слабости уязвими за атаки оркестрирани

  Сибил атаки, 51% атаки, както и отказ на услуга не attacksare способни да "счупи Bitcoin", но те може временно да наруши възлови точки в мрежата или дават възможност за двойни сделки на разходите Ви. Издърпване организирани атаки в голям мащаб ще изисква много скъпо изчислителна мощност, и става все по-малко вероятно, тъй като все по-честни възли и миньори се включат в мрежата. Към все пак, не е имало известно широкото прекъсване или двойно разходите се дължи на тези видове атаки.

  Вижте "Слабости" уикито на Bitcoin pagefor цял списък с уязвимости.

Bitcoin не е за всеки... Още

Bitcoin е проектиран да бъде недоверчив: не е нужно да поставите вашата увереност в централен орган за създаване, разпространение и управление на парите. Страната се отрази е, че Bitcoin изисква по-голяма отговорност от крайния потребител, за да бъдат информирани за неговите свойства и безопасно използване. И тъй като Bitcoin е изцяло нова и сложна идея, тя ще отнеме известно време, за повечето хора.

Но това знание не е необходимо да бъде абсолютен; можете да изберете да се доверите на 3-ти страни да се справят с по-технически отговорности в дълбочина за вас (само на най-много хора избират да използват Paypal, банков превод услуги, както и банки, за да осигури, да се занимават, и предават парите си). Нови бизнес и entreprenuers изграждат тези видове инфраструктура, за да се определи някои от посочените по-горе слабости и да направи Bitcoin по-достъпни за широката общественост.

Ако използвате една от тези услуги, се уверете, че има доверие репутация на първо място. Потърсим с Google от бой от тях, за да разберете неща, като:

 • Къде се намира услугата?
 • Да те публикуват физически адрес?
 • Да те разкриват самоличността си или са те работят анонимно?
 • Какво казват другите хора около тях във форуми и отзиви?

Долната линия е, че Bitcoin е все още много нови, и следва да се разглежда като експеримент. Хората, които все още не са удобни с въпросите, разгледани по-горе, вероятно не трябва да използвате Bitcoin.

Bitcoin видео интензивен курс

Знайте, повече от 99% от населението около Bitcoin. Един приятел на ден в продължение на 7 дни, къси и образователни (гарантирано). 

Свързани новини


Post Bitcoin

Монетен кратък дневен отчет: Блокстрийм, уютни игри, регламентиране на Bitcoin и съдебни дела във Флорида

Post Bitcoin

Джо Манчин срещу Рон Пол: един изисква забрана на Биткоин, а другият иска без намеса

Post Bitcoin

Coinbase, Gemini и CoinX битката да бъде първата лицензирана Bitcoin Exchange

Post Bitcoin

Как Bitcoin може да ускори или ограничи инфлацията на Fiat

Post Bitcoin

Тъмната портфейл Alpha 5 Release

Post Bitcoin

Кожух Bitcoin Wallet добавя Bluetooth, GPS-Assisted Discovery

Post Bitcoin

Bitcoin преподава на либералистите всичко, което не знаят за икономиката - The Washington Post

Post Bitcoin

OP-ED: Нуждаем се от повече професионализъм в пазара на анализи на цените Bitcoin

Post Bitcoin

Седмичен анализ и прогнозиране на цените на Bitcoin 1

Post Bitcoin

Как върви Bitcoin Car Tour?

Post Bitcoin

Монетен кратък седмичен отчет за цените на Bitcoin: 21-27 септември 2014 г

Post Bitcoin

Регистрирайте се за Mt.Gox