Важни неща за новите Bitcoiners | Bulgarian.lamareschale.org

Важни неща за новите Bitcoiners

Важни неща за новите Bitcoiners

Списъкът по-долу съдържа някои съществена информация за тези, които искат да се започне с Bitcoin. Надяваме се, че ще ви помогне да избегнете някои общи клопки и главоболие.

 • Bitcoin е notinherently анонимен

  Bitcoin е под псевдоним. Bitcoin сделки не съдържат лично идентифицираща информация, но всяка сделка съдържа Bitcoin адресите на подателя и получателя (ите) на сделката. Всички транзакции са постоянни наличните публични данни за всеки, да се запознаят.

  Ако истинската си самоличност може по никакъв начин да бъдат обвързани с един от вашите Bitcoin адреси, всички сделки, свързани с този адрес могат да бъдат проследени обратно към вас. Това обикновено се случва, когато разкриват собственост на един адрес, например, чрез публикуване на Bitcoin адрес на обществен уебсайт (например личен блог, форум или социална място), или за предоставянето на онлайн обмен с истинската си самоличност за целите на проверката. Освен това, с помощта на Bitcoin резе или смесване servicecan помощ, ако сте влезли в този сценарий.

  Също така, субект, който може да анализира значителни части от интернет трафик (т.е. АНС) може потенциално да определи IP адреса на изпращача на сделка Bitcoin. Въпреки това, с помощта на мрежови инструменти, като например 3-та страна VPN или мрежата Tor за излъчване на сделките може да помогне при заобикаляне на този тип анализ мрежа.

  Физическо в брой е по-анонимен от Bitcoin.

  За повече подробности, вижте Използване на Bitcoin анонимно.

 • Трябва да държите портфейла си Bitcoin сигурна

  Сигурността е основна част от Bitcoin собственост. Стотици хиляди bitcoins са били безвъзвратно загуби в резултат на кражба, повреда на твърдия диск, и забравяне. Защита и архивиране на портфейла си е задължително.

  Офлайн и шифровани портфейли са най-сигурната опция, но могат да бъдат чувствителни към физическа кражба, загуба или забравяйки нечии пропуск. Свържете се с мен наръчник за избор на най-добрите практики walletfor за сигурност и архивиране процедури. Освен това, да разгледаме Basic сигурност Guideon Reddit The Piachu му. Тя обхваща основите на е сигурността в съзнание потребител на Bitcoin.

  Ако съхранявате bitcoins с 3-та страна, се уверете, че те са с добра репутация, надеждни и имат строги практики за сигурност за съхраняване на bitcoins, като се използва метод на студено съхранение за по-голямата част от средствата си.

 • Да не се съхранява големи количества bitcoins в онлайн портфейла

  Има много случаи на 3-ти лица губят или кражба на bitcoins. Причини обикновено са хакерство, кражба от оператора на услугата или загубата се дължи на технически причини.

  Ако трябва да използвате онлайн портфейл, се опита да запази размера на bitcoins съхранява там, за да малко количество. Винаги има шанс, че никога няма да ги върна.

 • Да не се използва в мозъка портфейл, ако не знаете какво правите.

  Мозъчните портфейли са Bitcoin частни ключове програмно генерирани с помощта на само един пропуск. Това елиминира необходимостта да се съхранява портфейл файл на компютъра. Всеки, който има познания за пропуска, може да генерира частния ключ и прекарват никакви bitcoins принадлежност към него.

  Автоматизирани роботи по света вече са генерирали милиони мозъчни портфейлите с общи фрази за достъп. Те наблюдават блок верига за сделки, изпратени до тези портфейли. Ако паролата портфейла на мозъка е общ набор от думи, фраза намерени в една книга, или линия от филма, всички bitcoins, изпратени до нея, ще бъдат откраднати в рамките на няколко секунди. Хората са бедни източници на случайността, а оттам идват с не-случайни пароли. Така че използването на мозъка портфейл, само ако са изключително уверени пропуска си никога не биха могли да бъдат открити.

 • Сделки са необратими

  След като сте изпратили bitcoins и сделката е била достатъчно потвърдена, сделката не може да се промени. Няма начин да си bitcoins назад. Така че бъдете изключително внимателни, когато влезете в количество и получател адреса на сделка Bitcoin.

  Ако сделката не е била достатъчно потвърдена (6 потвърждения обикновено се съгласили да бъдат достатъчно потвърждение), тя може да бъде възможно последващо противоречива сделка да бъде прието, а не оригинал, непотвърдена сделката. Известен като опит за двойно разходите си, това може да се случи, ако проблемният сделката е бързо излъчва към мрежата след оригинала. Обикновено, миньор ще приема само първата сделка вижда в мрежата, и да се игнорира последващото противоречива сделката. Но някои миньори са били известни, за да изберете противоречива сделката, ако тя плаща по-висока такса. Освен това, противоречива сделката може да се излъчва достатъчно бързо, за да се появи като първата сделка с други възли в мрежата. Ако двама миньори решаване блокове приблизително по едно и също време, forkcan появят блок верига: две различни версии на сделката книга съществуващата в същото време.

  В крайна сметка, един от сделките ще стане валидно, а другият игнорирани. Ако една от сделките е била включена в блок на първо място, а другият ще бъде отхвърлена. Ако има вилица блок верига, в крайна сметка една версия на веригата на блока ще стане по-дълъг от другия, а сделката в дългосрочен веригата ще се считат за валидни.

  По този начин, ако се приеме bitcoins като плащане за физическа стока, трябва да изчакате, докато транзакцията се потвърждава достатъчно, преди да дадете устройството стоката.

 • Не инвестират повече в Bitcoin, отколкото можете да си позволите да загубите

  Това трябва да се подразбира, но ако изразходвате парите си за bitcoins, да бъдат подготвени, че може да загубят повечето или всички от стойността си. Цената в момента е много променлива, поради редица причини:

   Bitcoin е много млад и все още се спечели доверието на широката общественост.

   Обществено доверие и интерес е силно се залюля на базата на свързани Bitcoin събития и медийно отразяване.

   По-голямата част от bitcoins могат да бъдат собственост на малък процент от обществото, която потенциално позволява тези хора да манипулират цените. Един пример тактика се продава огромни количества Bitcoin по време на паника продават събития, както и закупуване на огромни количества веднъж на дъното на цените навън.

  Въпреки, че е малко вероятно, ако се установи, фундаментален пропуск да съществува в протокола Bitcoin, че е много възможно, че цената на Bitcoin може да бъде намален до почти нищо.

 • Mining е печеливша само със скъпи ASIC компютри

  В първите дни на Bitcoin, блокове са добивани с помощта на процесора на персонални компютри през първите осиновители. Днес, най-добив се извършва с помощта ASIC компютри с хардуер, специално предназначени да се направи само едно нещо: bitcoins ми. Тъй като освобождаването на ASIC Bitcoin хардуер, трудността минната скочи до небето. Хиляди хора са закупени и се изпълняват тези компютри 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, бутане на трудността по-високо и по-високо.

  Освен ако не можете да си позволите да похарчите десетки хиляди долари за минно оборудване, разходите за стартиране и електроенергия ще бъде далеч по-големи, отколкото биха могли да бъдат спечелени от минни bitcoins.

Bitcoin видео интензивен курс

Знайте, повече от 99% от населението около Bitcoin. Един приятел на ден в продължение на 7 дни, къси и образователни (гарантирано). 

Свързани новини


Post Bitcoin

Bitcoin Основи обяснени: ABCs на БТК

Post Bitcoin

Да се подобрим заедно

Post Bitcoin

Представител на монета: Правила и насоки

Post Bitcoin

Bitcoin 2.0 Напредванията придават децентрализация на реалността

Post Bitcoin

Победител в търг на копринен път Bitcoin, обявен от канцеларията на американските маршал! Кой е?

Post Bitcoin

Bitcoin Fundraiser Портфейл, доставен на Дориан Накамото

Post Bitcoin

Bitcoin срещу Litecoin - големи разлики и сходства!

Post Bitcoin

Базираната в Арнм Spar е първият холандски супермаркет, който приема Bitcoin

Post Bitcoin

9 април 2015 г

Post Bitcoin

Как да купите Bitcoins от борса

Post Bitcoin

Лоша новина за Bitcoin: Американската работна група да пусне Bitcoin Rulebook

Post Bitcoin

Инвеститор, който се обади на последните две големи пазарни катастрофи, казват, че bitcoin е балон - CNBC