Първи стъпки с Bitcoin | Bulgarian.lamareschale.org

Първи стъпки с Bitcoin

Първи стъпки с Bitcoin

Готови ли сте да започнете да използвате Bitcoin? Хайде да отидем през необходимите стъпки в рамките на предположението, че имате основни познания за това, което е Bitcoin и как работи.

Първата стъпка е получаването на портфейла Bitcoin за да можете да получавате и изпращате bitcoins.

Какво, по дяволите е Bitcoin Wallet и Защо искам One?

Ако не знаете какво портфейл е все още, вижте отговора на Общата страницата въпроси.

Избор на Wallet

Има 3 основни типа Bitcoin портфейлите на разположение, всеки със собствените си предимства и недостатъци:

 • Софтуер walletsstore си bitcoins на устройството си и даде възможност за лесно разходи и получаване, но могат да бъдат податливи на загуба, ако портфейла си не е подкрепено или устройството ви е изложено на риск от хакери.
 • Предоставен walletsare управлява от 3-та страна компании, и докато си браузър и мобилни приложения базирани портфейли са лесни за употреба, трябва да се доверят както на компанията и тяхната платформа, за да запазите вашите bitcoins безопасно.
 • Физически walletskeep средства, защитени от тях съхраняване на линия на материален носител, като хартия. Лесно е да се получи bitcoins с физическо портфейл, но и да ги харчат, трябва да ги импортирате в софтуер или хоства портфейла, свързан с интернет.

Ключът към избора на портфейла е да се определи как планирате да използвате Bitcoin.

 • Да не би да са съвсем нови за Bitcoin и просто искате бързо да опипа почвата? Тогава Електрум или Multibit е може би най-добре, тъй като те са тънки clientsoftware портфейли, които работят на вашето устройство, и не изискват 15GB + на blockchain данни, за да бъде изтеглен.
 • Предпочитате ли някой друг да се справят с осигуряването на вашите bitcoins? Използвайте домакин портфейла услуга, която може да бъде настроен лесно и достъпен чрез браузър или мобилно приложение.
 • Искате ли да безопасно скривалище далеч, тъй като много bitcoins, колкото можете, без да се налага да ги харчат често? Тогава софтуер портфейл за съхранение на линия като Armory или портфейл физически хартия може да бъде най-добрият вариант.
 • Вие сте технически грамотен и предпочитат да съхраняват блок верига на компютъра си? Bitcoin-Qt и Armory както изтегляне и разбор на целия блок верига, вместо да разчита на 3-та страна на сървъра, за да осигури на съкратени данни. Уверете се, че имате достатъчно допълнително дисково пространство за настаняване на цялата blockchain, която в момента е около 16 GB и расте.

Вие не се ограничават до един тип портфейл; Вие сте свободни да има колкото се може повече портфейли, колкото искате. Практически подход, който балансира удобство и сигурност е да има 2 отделни портфейли, подобни на разплащателна сметка и спестовна сметка. Проверка на функциите за сметка като онлайн "горещи" портфейла на разходите и получаване и обикновено ще бъдат или софтуерен walletor домакин портфейл. Спестовната сметка портфейла ще се съхранява офлайн като "студен" портфейла и се използва за получаване на най-вече (но по някое време прекарва) bitcoins.

Важно

Имате предвид, ако портфейла си се някога изгубена или открадната, вашите bitcoins са си отишли ​​завинаги. Така че пазете си портфейл тайно и безопасно.

Списък на софтуер Портфейли

Софтуер портфейли съхраняват запасите си директно на вашето устройство под формата на портфейл файл (обикновено име wallet.dat). Той съдържа частните ключове, които ви позволяват да се докаже, че това е вашият bitcoins и да ги харчат. Ако вашият портфейл файл се някога изгубен, повреден, недостъпни за вас, или получени чрез крадец, вашите bitcoins ще изчезнат завинаги.

Ако сте инсталирали някоя от софтуера по-горе, следвайте съветите по-долу препоръчителни за защита на всякакви bitcoins имате в момента, или ще получите в бъдеще.

  Направете резервни копия на вашия портфейл файл

  Софтуерни портфейли също така ви позволяват да направите резервно копие или експортирате портфейла файл / частни ключове. Това е от съществено значение: архивиране на портфейла си файл с друго устройство или портфейла на хартия предпазва случай на твърдия диск недостатъчност или загуба на вашето устройство. Най-добре е да направите няколко резервни копия и да ги съхранявате на различни места; например, архивиране на портфейла си файл на няколко USB устройства, да се слагат в един сейф, изпращане на друг, за да доверен приятел или член на семейството, и така нататък. Архивите могат също да се кодират за допълнителен слой на сигурност.

  Забележка: ако използвате Електрум, не е нужно да се наложи ръчно архивиране на портфейла си този, тъй като можете да го възстановите с помощта на израза семена. Просто се уверете, да си фраза семена безопасна и сигурна.

  Забележка: ако използвате Multibit или Bitcoin-Qt, ще трябва да направите резервно копие портфейла файл след всеки 100 харчат или да получават сделки

  Тези портфейли предварително генерират 100 скрити адреси на климата, които се използват за изпращане на остатъци суми. Ако не подкрепени периодично, на частните ключове за тези адреси на климата може да не са достъпни, когато се възстанови от вашия архив.

  Шифроване на портфейла си досие

  Всички софтуерни портфейли по-горе имат способността да надеждно криптиране на портфейла си файл (известен още като частни ключове) с пропуск. Шифроване на вашия портфейл файл добавя допълнително ниво на защита. В случай, компютърът ви е хакнат, откраднат или конфискувани, вашите bitcoins не могат да бъдат похарчени без пропуска си. Уверете се, че да се избере достатъчно силна парола, че няма да се забрави. Ако решите да се запишете пропуска си, да я съхранява на сигурно място. Но внимавайте: ако Пропускът се някога загубени или забравени, ще загубите всичките си bitcoins в портфейла (това се е случило с много хора в миналото).

Списък на Предоставен Портфейли

Предоставен портфейли справят осигуряване, съхраняване и архивиране на портфейла си в интернет. Докато този тип услуга предлага много удобство, все още има предпазни мерки трябва да се предприемат, за да увеличите сигурността на парите си.

  Активиране на двуфакторна автентикация в профила си

  Всички реномирани хоствани портфейл услуги ще имат функция за двуфакторна автентикация за допълнително защитите профила си. Ако не го направят, тогава не се използват техните услуги. Две двуфакторна автентификация позволява допълнителното изискване за еднократна употреба парола, за да бъде представен, когато влезете в услугата или да се опитва да изпрати средства. Тази парола се генерира от вашия мобилен телефон (или друго устройство) специално за само сметката си. Без достъп до тази допълнителна парола, крадец няма да бъде в състояние да влезете в профила си, дори и ако те знаят за вход в профила си и парола.

  Да не се съхранява големи количества от Bitcoin на домакин портфейл

  Трябва да се внимава, когато съхранявате bitcoins с 3-та страна. Винаги има шанс, че профилът ви може да бъде хакнат или услугата може да загуби или открадне Bitcoin депозити, принадлежащи на техните потребители, и двете от които вече са се случили много пъти с хоствани портфейл услуги в миналото.

  Направете резервни копия на вашия портфейл файл

  Ако вашият домакин портфейла ви позволява да експортирате вашите частни ключове, трябва да го направите и сигурно да ги съхранявате, като на USB устройство или портфейла на хартия. Като свои собствени частни ключове на разположение да ви добавя някои застраховка, ако беше домакин портфейла услугата фалира.

Списък на физическите Портфейли

Можете да проверите баланса портфейла си, използвайки това е публичен ключ (известен още като адрес)

Използвате онлайн услуга (като blockchain.info) за проследяване на вашия публичен адрес, или приложение Bitcoin на мобилното си устройство, за да сканирате QR кода на обществения адрес на портфейла на хартия (кода за бърза реакция е квадрата на шарени черни и бели пространства). Например, Scanbook (Android + IOS) и Blockchain (Android) може едновременно да следите баланса на портфейла си само чрез сканиране на QR кода.

Отнасяйте физически портфейлите като пари в брой

Всеки, който го получава (или дори вижда снимка на своите частни ключове) да прекарате bitcoins, така че се скрие и да предпази портфейла си от любопитни очи. Изключение от това правило е, ако сте BIP38 криптирана физическата си портфейл. Това кодиране изисква пропуск, за да разшифровате частния ключ и прекара bitcoins на портфейла.

Защитете хартия портфейли от вода

Ако мастилото на печатната QR код или частния ключ се повреди и може да бъде прочетен, всякакви bitcoins съхранени на портфейла ще бъдат загубени. Запечатайте портфейла хартия в пластмасова торба или слой с хидроизолация спрей.

Това е най-безопасният за генериране на портфейла си на чиста, офлайн компютър

Компютри, които са били използвани широко за да сърфирате в интернет, са по-уязвими на зловреден софтуер, който може евентуално да открадне портфейла си, когато вече е генериран. Най-безопасният начин за генериране на портфейла на офлайн хартия е да инсталирате нова операционна система на компютър, който не е свързан към интернет, постави JavaScript генератор код върху него (т.е. С помощта на USB устройство), и тичам кода в офлайн браузър, За повече подробности вижте ръководствата настройка в таблицата по-горе.

Вижте повече предпазни мерки хартия портфейл за сигурност на bitcoinpaperwallet.com/#security.

Получаване Bitcoins

Поздравления! Ако сте го прави този момент, вече трябва да има Bitcoin портфейла на собствения си, и е готов да проведе някои bitcoins.

За да получите bitcoins от някого, те трябва да знаят вашия Bitcoin адрес. В зависимост от портфейла си, вече трябва да има най-малко един Bitcoin адрес. Ако сте инсталирали софтуера портфейл, или използвате домакин портфейл, вашият адрес трябва да се показва на раздела "Получаване", или подобно име раздел. Вашият адрес ще бъде поредица от цифри и букви. Например, по-долу е Електрум портфейла на "Receive" в раздела показване 5 автоматично генерирани адреси:

Изпращането на адреса си на други хора може да се направи с едно просто копиране / поставяне в имейл, незабавно съобщение или в HTML кода на вашия сайт.

Ако използвате хартия walletor портфейл софтуер за мобилно устройство, вашият адрес (известен още като публичен ключ) вероятно ще бъде показан като QR-код, подобен на този:

Вашият QR код може да бъде сканиран от мобилен телефон с помощта на Bitcoin приложение, за да си адрес. Например, Scanbook (Android + IOS) и Blockchain (Android) може едновременно да чете QR кодове на хартия портфейли, копирайте адреса в клипборда на устройството си и да следите на техните баланси.

Колко време е извършена операцията,

Bitcoin сделки обикновено отнеме само няколко секунди, за да бъдат излъчвани по мрежата. Това означава, че ако сте с помощта на софтуер за портфейла, и той се движи на вашето устройство или компютър, трябва да бъдат предупредени веднага за входящо сделка преди да се изпратят. Но това не е необходимо за вашия софтуер портфейла, за да бъде създаден и работи, за да получите на сделката. Дори и ако вашият портфейл софтуер е затворен, входящите bitcoins все още ще бъдат кредитирани в адресната си, и те ще се появи следващия път, когато стартирате портфейла си.

На портфейла на софтуер, можете да видите вашите входящи и изходящи сделки на "История" и "Операции" в раздела интерфейс. Това ще покаже информация за всяка транзакция на портфейла си, като количество, получаване на адрес, дата, работещ баланс, както и редица потвърждения. Така например, по-долу е извадка от "историята" Електрум на:

Броят на потвърждения може да бъде важно. Тя представлява колко блокове са били добавени към веригата на блока, тъй като операцията е осъществена. Колкото повече потвърждения, които са настъпили, толкова по-трайно на сделката се счита за. Нулева потвърждения е първоначалното състояние на сделката, която се излъчва в мрежата и трябва да се разглежда в непреработен вид. Едно потвърждение се счита първоначално да бъдат обработени, и може да отнеме около 10 минути, за да се случи. Шест потвърждения по принцип се считат за постоянен и необратим, и обикновено отнема около час.

Забележка за поверителност

За да запазите баланса си самостоятелен портфейл, най-добре е да генерира и използва нова Bitcoin адрес на всяка входяща сделка. Това го прави много по-трудно за всеки, който може да се търси вашето общо Bitcoin баланс.

Първи Вашата първа Bitcoins

Има няколко услуги, които раздават малки количества bitcoins безплатно. Те обикновено идват с улова, както и размера на свободната Bitcoin е малка, така че аз наистина не ги препоръчвам. Но ако наистина искате да опитате, ето някои от тях:

 • Ежедневно Bitcoins- плаща малка сума на БТК, ако завършите CAPTCHA.
 • Trybtc.com - забавно интерфейс, но изисква от вас да се регистрирате за безплатен coinbase.comaccount да получите най-фракцията на Bitcoin.
 • Bitcoin улица Faucet- изисква мобилния си телефонен номер и приемате 2 реклама на текстови съобщения на месец.

Вижте "Как мога да получа Bitcoins?" Страници от този сайт за най-добрите места, за да купуват, да печелят и търговски bitcoins.

Разходи и изпращащите Bitcoins

Изпращането bitcoins на някой друг с вашия софтуер или хоства портфейла е прост процес. Освен портфейла си и някаква сума на Bitcoin, ще трябва две неща:

  Връзка с интернет

  На Bitcoin адрес, принадлежащ на получателя

Ако използвате компютър, Bitcoin адреса на получателя може да бъде копие / паста от имейл, уебсайт или съобщение. Ако сте с помощта на мобилно устройство с портфейла Bitcoin и правене на търговия с лице, можете да сканирате QR код Bitcoin адрес на получателя от собствената си мобилно устройство или хартия портфейл.

След като имате адреса на получателя, отидете на "Изпрати" в раздела на вашия портфейл Bitcoin интерфейс. Въведете адреса, количеството и допълнителен етикет, който ще ви помогне да се идентифицират на сделката и на получателя. По-долу е пример за Електрум клиент "Изпращане" таб интерфейс:

Важно

Двойна проверка на адреса, както и сумата, която сте въвели, е правилно, преди да натиснете бутона "Изпращане". Докато портфейла си софтуер ще ви предпази от изпращане, ако се случи с правописна грешка на адреса (Bitcoin адреси са построени в контролни суми за да се предотврати изпращането до неправилни адреси), вие все още искате да се уверите, че изпращате до правилния адрес, а не до известна други непреднамерени адрес. Портфейла си не може да ви предпази от такива грешки. Същото нещо се отнася и за размера - да гарантира, че сте въвели точната сума, която искате да похарчите. Bitcoin сделки не могат да бъдат отменени, и могат да бъдат възстановени само ако получателят реши да изпрати bitcoins обратно към вас.

Изпращане от Портфейл книга

Ако използвате портфейла на хартия, да харчите bitcoins е малко по-сложно. Обърнете внимание на моя отделно ръководство за прекарване на bitcoins в портфейла на хартия.

Добре дошли в Bitcoin и Cryptocurrency

Надяваме се тази информация е помогнал да започнете като нов потребител Bitcoin. Ако имате допълнителни въпроси, моля, вижте често срещаните Questionssection или се свържете с мен.

Bitcoin видео интензивен курс

Знайте, повече от 99% от населението около Bitcoin. Един приятел на ден в продължение на 7 дни, къси и образователни (гарантирано). 

Свързани новини


Post Bitcoin

Лоша новина за Bitcoin: Американската работна група да пусне Bitcoin Rulebook

Post Bitcoin

Дневният отчет на Bitcoin: партньори на BitPay с Demandware, SpectroCoin предлага удобни решения на европейците и др

Post Bitcoin

Защо е трудно да купите Bitcoins с Paypal

Post Bitcoin

Масов DDOS срещу монета пожар в ход

Post Bitcoin

Инвестиране в Bitcoin, е точно сега времето?

Post Bitcoin

ОП-ЕД: Отговорът на Джим Харпър за регламентацията на Bitcoin е грешен

Post Bitcoin

Приятелско напомняне за анкетата на Bitcoin Influencer

Post Bitcoin

Хей Идиоти - Ще изгубите всичките си пари на Bitcoin, Идиоти - Splinter

Post Bitcoin

Преглед: Кликвания на БТК

Post Bitcoin

Монетен кратък седмичен отчет за цените на Bitcoin: 21-27 септември 2014 г

Post Bitcoin

Open Bazaar Beta 3.0 е по-достъпна за децентрализираните пазари

Post Bitcoin

Мястото на Bitcoin в идната икономическа катастрофа