Общи въпроси за Bitcoin | Bulgarian.lamareschale.org

Общи въпроси за Bitcoin

Общи въпроси за Bitcoin

Отговори на най-често задаваните въпроси за Bitcoin.

Как мога да получа bitcoins?

Има много начини, видите списък с методи тук.

Какво bitcoins подкрепени от?

Bitcoins не са подкрепени от всички физически активи, банка или правителство.

Вместо това, те са подкрепени от математика, криптографията и обществена мрежа за дистрибуция с хашиш изчислителна мощност от над 740 000 петафлопа (в момента). До настоящия момент, мрежата Bitcoin е над 256 пъти по-бързо от най-добрите 500 суперкомпютри, комбинирани.

Но какво означава това? Това означава, че много от гражданите и фирмите в света се е посветил на компютри, за да се движат постоянно и процес Bitcoin сделки. И това добавя до огромно количество изчислителна мощност. Математика и криптографията се използват за да докаже, индивидуална собственост на bitcoins, а изчислителната мощ на мрежата Bitcoin се използва за осигуряване на обществения книга на всички транзакции Bitcoin срещу двойно разходите.

Защо да използвам Bitcoin? Аз вече имам банкова сметка / кредитна карта / Paypal сметка.

Bitcoin има много предимства пред съществуващите методи на плащане:

 • Има контролиране на потока на пари от липсата на централизирана посредник, така че средствата не могат да бъдат замразени, проведена, или подложени на произволни лимити за разходи.
 • Можете да изпращате почти незабавни плащания всяка точка на света за много малък, по избор такса; обикновено еквивалентно на няколко цента.
 • Bitcoin сделки са необратими. За търговци, това означава, че няма оспорвано плащане и много по-малък риск от плащане на измами.
 • Всички транзакции Bitcoin са на публичните регистри, така че е възможно да се докаже, че плащането е било извършено или лична собственост на bitcoins.
 • Bitcoins не могат да бъдат фалшифицирани или унижават - някога може да бъде създаден само ограничен размер на bitcoins.
 • Bitcoin може да бъде анонимна форма на плащане, ако се вземат някои предпазни мерки.

Законно ли е Bitcoin?

Това зависи от компетентността, но до този момент нито едно правителство не е преминал и да е закон, който прави Bitcoin или cryptocurrency незаконно. Вижте BitLegal sitefor повече информация за конкретни юрисдикции.

Дали Bitcoin анонимен?

Не, не е присъщо. Bitcoin е под псевдоним, вижте обяснение тук, както и как да се използват Bitcoin анонимно.

Дали Bitcoin Понци схема?

Не. А Понци schemeis измама, която обещава на хората, които купуват в нея определена възвръщаемост, но връщането е тайно платен с пари от нови инвеститори, вместо от реална печалба, генерирана от инвестицията. Справките се изплащат привлича още повече нови инвеститори. В крайна сметка на оператора спира изплащането на възвръщаемост за инвеститорите, и твърди, че операцията е преминала бюст, докато тайно вкарване всички останали средства.

Bitcoin не разполага с оператор събиране и изплащане на пари към и от инвеститори, нито има обещание за печалба или възвръщаемост.

Дали Bitcoin схема "помпа и дъмп"?

Вероятно не. Помпа и дъмп schemeis измама операция, при която операторите притежават много по-ниска стойност на акции или стока, както и да използват масово реклама, за да привлече големи суми пари от нови инвеститори, които от своя страна се надува цената. След като стоката е достигнала достатъчно висока цена, операторите "осребрите" чрез продажба на всички техни дялове, което причинява цената на стоката, за да се сринат, а по-късните инвеститорите губят голяма част от вложените пари.

Това е много малко вероятно Bitcoin отговаря на това описание, защото Bitcoin предлага стойност като форма на пари: използване на концепцията за доказване на работа, Bitcoin достатъчно решава проблема за постигане на консенсус сред мрежа от ненадеждни връстници, което позволява средствата да се бързо да прехвърлят някой на планетата, без доверие 3-та страна. Bitcoin е първата система за плащане, за да се постигне това.

От друга страна, първите приложения на Bitcoin са били в състояние лесно да мина на големи количества bitcoins и потенциално може да се реализира огромни печалби и обменния курс, продължава да се увеличава. Някои са изчислили, че 927 души притежават половината от всички bitcoins. Освен това се посочва, че blockchain анонимен създател Bitcoin е, Satoshi Nakamoto, може да добива близо 1 милион bitcoins, сега на стойност над 1 милиард щатски долара в днешни валутните курсове. И все пак, в лицето на тези факти, могат да бъдат направени следните противоположни аргументи:

 • Няма доказателства за тайно споразумение от началото на Bitcoin осиновители. Тези, които отрано взеха риск с Bitcoin и всички печалби от повишената валутния курс са награди за този риск.
 • От самото начало, Bitcoin е повишен като експеримент, а не инвестиция, от разработчици, първите приложения, както и свързаните с тях фондации.
 • Проучванията на blockchain показват, че оригиналните 1 милион миниран bitcoins Сатоши Nakamoto никога не са били преместени, прекарани или "осребрени".
 • Обменният курс Bitcoin е възстановила от всеки балон и катастрофата го е преживял.
 • Кодът Bitcoin е с отворен код, и непрекъснато се разработва от двете една малка група от основните разработчици и голяма общност от сътрудници.

Няма да правителства се опитват да убият Bitcoin?

Може би. Bitcoin може да бъде идеята, че в крайна сметка води до край на световната банка и правителството монопол върху парите. Някои правителства може да видите, че като заплаха за своята власт. Други могат да приемат Bitcoin и неговия потенциал за икономически растеж.

Bitcoin е децентрализирана, така че това е трудна мишена за противника да се удари. Какво би могло да направят правителствата да атакуват Bitcoin?

  Прекалено регулират или централизирано данъчни Bitcoin базирани бизнес (т.е. Онлайн обмен Bitcoin).

  Напълно постави извън закона използването на Bitcoin и cryptocurrency.

  Изключете интернет.

Може да се твърди, че (1) вече се срещат в някои юрисдикции: в Китай, банките в момента са обявени за незаконни от обработката, свързани Bitcoin сделки. Законодателството на САЩ изисква скъпи лицензи пари предавателя да работи за разплащане и обмяна на валута услуги, които са били определени да се прилага за свързаните с Bitcoin бизнес. И все пак Bitcoin продължава да процъфтява.

Забрана (2) най-вероятно ще се срещна с ожесточена съпротива в свободните-Иш народи, дори и от гражданите, които не използват Bitcoin въз основа на свободата. Но въпреки това, illegalization винаги съществува възможност, но резултатът от забрана може да се наложи обратното effecton популярност и използване на Bitcoin е.

Вероятността (3.) изглежда малък. Повечето от глобалната икономика разчита на интернет. Но в този случай, децентрализирана интернет accessmay своята жизнеспособност.

Дали Bitcoin се използва само от престъпници, за да купуват лекарства?

No. Много почтени, Смъртоносен противник използват Bitcoin за всички видове правни дейности на база ден за ден. Запознайте се с гигантски списък с търговци и доставчици на услуги на уики страницата Bitcoin търговията, или над 12 000 търговци в указателя за Bitpay.

Може да се използва Bitcoin да купуват лекарства и други палави неща? Със сигурност можете! Точно като Fiat пари в брой, или нещо друго със стойност, хората са готови да го използват за извършване на незаконна търговия. Можете ли да познаете коя форма на парите, най-често се използва за незаконна неща?

 • През 2012 г., когато коприната Roadwas първоначално онлайн проучване Изчислено е, че в световен мащаб Bitcoin продажбата на наркотици, за да бъде $ 22 млн годишно.
 • През 2003 г. Доклад на ООН оценява глобалните продажби на наркотици, за да бъдат приблизително 321 $ млрд годишно, като Северна Америка се падат 44% от продажбите.

Хората трябва ли да плащам данъци върху Bitcoin?

Данъчно право, зависи от вашата страна и местността. Наскоро в САЩ, данъчните служби е заявил, че Bitcoin е да се третира като собственост, а не на валута, за данъчни цели. Всички приходи в САЩ се облага с данък, независимо от това, което и да е форма. Ако Ви се плаща в bitcoins, което се очаква да плащам данъци върху приходите си в БТК / USD обменния курс, когато получите плащане. Същото важи и за всички капиталови печалби, направени, когато търговията bitcoins за предмети или да ги продават за пари в брой. Разбира се, в САЩ данъци, които не могат да бъдат изплатени в bitcoins, те могат да се изплаща само в щатски долари, вие голям глупаво!

Това не трябва да се счита за правен съвет или инструкция, контакт и да заплати такса адвокат за това.

Какво е добив?

Mining е как новите bitcoins са сечени, както и как е гарантирана сигурността на обществения книга Bitcoin (известна още като blockchain). Вижте обяснение тук.

Мога ли да направя много пари минни Bitcoins?

Вероятно не повече, вижте обяснение тук.

Защо е толкова трудно да се получи, използване, и да разберат Bitcoin?

Това е субективен въпрос. Технически грамотни хора обикновено имат по-лесен път да започнете с Bitcoin. Но няма съмнение, че дори и технически хора се борят с разбирането на протокола Bitcoin: тя включва много сложни кодиращи и изчислителни концепции, че средният човек обикновено не е запознат с.

Най-добрият отговор, който може да бъде Bitcoin все още е нещо ново и много хора в пространството Bitcoin работят по намаляване на бариерата за влизане.

Например, касата trybtc.com - можете да получите малко количество bitcoins и започнете да ги използвате за минути. Или прегледате ръководството за подготовка за работа с Bitcoin: покриваща основите като избора на портфейла и изпращането, получаването и защита на вашите bitcoins.

Как да се обясни с прости думи Bitcoin към някого?

Вижте тази публикация bitcoin.stackexchange.com.

Колко Bitcoins има?

По време на това писание, са били създадени около 12,2 милиона bitcoins. Общият размер на bitcoins, че винаги могат да съществуват е ограничена до 21 млн.

Някои bitcoins са били загубени завинаги поради техническа загуба: мъртви твърди дискове, забравени пароли на шифровани портфейли, както и липсата на портфейла на резервни копия. Към днешна дата са известни най-малко 35000 bitcoins да бъдат загубени завинаги. Някои изчислите този брой да е много по-висока. Милиони bitcoins от първите дни минни остават равнодушни след като са били сечени и мнозина подозират, че собствениците вече нямат достъп до портфейли, принадлежащи към тези bitcoins.

Колко хора използват Bitcoin?

Няма как да знам точна цифра, но някои случайни 2013/2014 оценки в интернет са били между 100,000and 1 милион души.

Кой притежава най-много Bitcoins?

Трудно е да се знае кой е собственик на повечето bitcoins. Адреси не са непременно свързани с идентичността на хората, и всеки, който може да има няколко Bitcoin адреси, всеки със свой собствен баланс. Много хора подозират, изобретателя на Bitcoin, Satoshi Nakamoto, собственик на най-bitcoins: приблизително 1 млн.

До настоящия момент, единната Bitcoin адреса с най-голям баланс е 1FfmbHfnpaZjKFvyi1okTjJJusN455paPHat 144,000 bitcoins. Адресът принадлежи на ФБР; на bitcoins са били иззети от предполагаемото Dread Pirate Робъртс, обвинен в управлението на Пътя на коприната пазара.

Топ 100 най-богатите Bitcoin адресите могат да бъдат намерени на BitcoinRichList.

Защо Bitcoin понякога написани с главна "Б", а друг път написани с малки букви "б"?

"Bitcoin" обикновено се отнася до протокола и свързан софтуер, докато "Bitcoin" се отнася до блок на валута. Например:

Срещу

Какво е портфейла Bitcoin?

Портфейл Bitcoin може да бъде компютърен софтуер, хардуер или печатен лист хартия, но всички те по същество направи същото нещо: те ви позволяват да харчат и да получават bitcoins.

Основната част от портфейла Bitcoin са си частни ключове. Всеки частен ключ е много голям случайно генерирано число, и се използва за създаване на съответно Bitcoin адрес (известен още като публичен ключ). Всеки съвпадение частен и публичен ключ представлява криптографски ключ двойка.

Просто казано, публични ключове са начина на получаване на bitcoins и частни ключове дават възможност да отделяте bitcoins. Публичните ключове са получени от вашите лични ключове и портфейла си съдържа колекцията си на частни ключове.

Така че основно, портфейли ви позволи да съхранявате и управлявате вашите bitcoins. Вземете погледнете моя сравнение на различни Bitcoin walletsfor различните признаци, предимства и недостатъци на всеки тип.

Имайте в предвид, ако портфейла си се някога изгубена или открадната, вашите bitcoins са си отишли ​​завинаги. Така че пазете си портфейл тайно и безопасно.

Каква е разликата между Bitcoin-Qt и Bitcoin ядро?

Те са едно и също нещо. От версия 0.9.0, Bitcoin-Qt е преименуван от разработчиците на Bitcoin Ядро на "намаляване на объркване между Bitcoin най-мрежата и Bitcoin най-софтуер".

Как мога да знам кой Bitcoin услуги, за да се доверя?

Краткият отговор е: не можеш. Някои от услугите, които са имали хиляди клиенти и предоставят по надежден начин в продължение на години са в крайна сметка или изгубени или избягали с bitcoins клиенти (т.е. Поражението MtGox).

Дългият отговор е, че трябва да се разчита на опита на другите, преди да направи първата крачка в депозиране bitcoins с услуга. Прочетете отзиви от другите и какво е реномето на услугата, като погледнете в сайтове като bittrust.organd търсене на услугата на Bitcoin subredditand bitcointalk.org. Фирмите, които са установени по-дълъг или се управляват от известните хора в общността Bitcoin са склонни да бъдат по-надеждни. Това е добра идея да не вярват на всяка услуга, която не посочва своя бизнес адрес или работи анонимно.

Най-безопасното място да си bitcoins е в собствения си времето.

Имате ли друг въпрос, който бихте искали да видите в отговор тук? Свържи се с мен.

 

Bitcoin видео интензивен курс

Знайте, повече от 99% от населението около Bitcoin. Един приятел на ден в продължение на 7 дни, къси и образователни (гарантирано). 

Свързани новини


Post Bitcoin

Използвайки Ескроу, за да купите Bitcoins с Paypal

Post Bitcoin

Хакерите публикуваха доказателство за главния изпълнителен директор на Mt.Gox, че клиентите на BitTorrent не са ги!

Post Bitcoin

Защо Bitcoin експерти не се страхуват от 51% атака

Post Bitcoin

9 април 2015 г

Post Bitcoin

Гана провежда Първата конференция на Bitcoin в Африка

Post Bitcoin

Очаквайте скоро: Първата дебитна карта Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Обменен курс и диаграма за предсказване на трудности

Post Bitcoin

Бавно, но сигурно, Bitcoin изглежда се разпада - NewStatesman

Post Bitcoin

Как да приемете Bitcoin дарения в блога си

Post Bitcoin

Bitcoin в основния поток Част 1: Swiss Bitcoin Research Paper

Post Bitcoin

Bitcoin Arbitrage Възможности: Кратко ръководство

Post Bitcoin

Япония да се въздържи от регулирането, последици за цената на Bitcoin