Какво представлява Bitcoin Wallet? | Bulgarian.lamareschale.org

Какво представлява Bitcoin Wallet?

Какво представлява Bitcoin Wallet?

Нека поговорим за Bitcoins портфейли. За да го направите просто ще го сравни с приятел.

Ако искате да получавате Bitcoins ще имате нужда от уникален личен адрес, точно като имейл. Нека да наречем този адрес си Bitcoin адрес, и точно като вашия имейл адрес, всеки може да го види и всеки може да изпрати Bitcoins към него.

Сега вие решите, че искате да влезете в Bitcoin адрес, за да видите колко Bitcoins който притежавате. Е, ако това беше вашия имейл първо ще отида да си програма за електронна поща - като Gmail или Outlook. Съществува една и съща програма за Bitcoin и това се нарича "Bitcoin Клиент".

Така че сте отворили своя Bitcoin Client, и сега трябва да влезете в системата. За електронна поща трябва да въведете вашия имейл адрес и парола. При достъп до вашата програма Bitcoin, ще трябва да въведете своя Bitcoin Адрес и "частен ключ".

Важно е да се знае, че всеки Bitcoin адрес има само едно съвпадение на частен ключ. Но всеки частен ключ може да се използва за множество адреси. Просто мисля за това по този начин, всеки имейл адрес, има само една парола, която се отваря. Но можете да използвате една и съща парола за няколко имейл адреси.

Това е от решаващо значение е да поддържате комбинацията от вашата Bitcoin адрес и частен ключ в безопасност. Точно както бихте пази си комбинация от имейл адрес и парола. Някои хора го напише на лист хартия и да го скрие, а други го съхраняват в криптиран файл на компютъра си, има и специализирани интернет страници, които държат своите частни и публични ключове за вас. Всяко място, тези 2 части от информацията се съхраняват в се нарича Bitcoin Wallet. Дори ако решите да запомните Bitcoin адрес и частен ключ от сърце, това ще означава, че мозъкът ви е вашият Bitcoin портфейл.

Днес повечето програми действат като клиент Bitcoin и портфейл Bitcoin заедно. Например, Blockchain.info ще съхранявате публични и частни ключове, а също и да ви позволи да изпрати Bitcoins. Това е! Вече знам какво е портфейл Bitcoin. 

Свързани новини


Post Bitcoin

Coinbase: Текущият лидер в директното закупуване на Bitcoin

Post Bitcoin

Бъдещето на Bitcoin е ярко: цената и еволюцията

Post Bitcoin

Интелигентни договори обяснени (за манекени)

Post Bitcoin

Trucoin се отваря към хиляди по чакащия в над две десетки държави

Post Bitcoin

Как да депозирате и изтегляте Bitcoins от хартиен портфейл

Post Bitcoin

Данните за LocalBitcoins са нарушени, но Bitcoins и потребителски данни са безопасни!

Post Bitcoin

Bitcoin Обменен курс и диаграма за предсказване на трудности

Post Bitcoin

Седмичен анализ и прогнозиране на цените на Bitcoin 1

Post Bitcoin

Преглед: MiniBit

Post Bitcoin

Ежедневния отчет на Bitcoin: Time Inc. приема Bitcoin, Overstock Falls Short за Bitcoin Sales и др

Post Bitcoin

BTCRobot - Автоматизирано Bitcoin Trading софтуер Bot преглед

Post Bitcoin

Безопасно ли е Bitcoin? Да. Ти не си сигурен