Какво представлява 51% атака - опростен инструктор за Bitcoin | Bulgarian.lamareschale.org

Какво представлява 51% атака - опростен инструктор за Bitcoin

Какво представлява 51% атака - опростен инструктор за Bitcoin

Може да сте чували термина "51% атака", но какво всъщност означава?

Bitcoin minersuse мощни компютри, за да се увери, че всяко лице, което желае да прекара Bitcoins всъщност има Bitcoins да харчат и да не се опитва да заблуди системата. Те правят това, като прави преглед на Blockchain - цифров файл, който документира всеки Bitcoin сделка, правен някога. Миньорите обикновено обединява в минни басейни, така че те могат да комбинират добив на енергия и да станат по-ефективни.
Силата на процеса на проверка миньори идва от това на децентрализация. Например, да кажем, че има сделка, която преминава през веригата на блок. Всеки миньори ще преглеждат тази транзакция и да решат, ако подателят всъщност има Bitcoin той иска да изпрати. Ако по-голямата част от миньорите правила на сделката е валидна тя ще мине през.

Но какво, ако някой може да се държат на повече от 50% от минната мощност на мрежата и да манипулира системата за собствените си нужди. Теоретично погледнато, ако някой успее да потеглям подобна атака може да се удвои харчат парите си - което означава, че може да плати със същата Bitcoin два пъти или дори повече.

Нападателят също така ще бъде в състояние да предотврати сделки да бъдат потвърдени и предотвратяване на други миньори от генериране на нови Bitcoins. Но повече за дублиране на разходите и потвърждения ще бъде преразгледана в клипове по-късно.

За сега, ето един истински жив пример за нападението на 51%. През януари на 2014 г. Един от басейните на минни има толкова голям наближи 51% от общия добив на власт. Това, разбира се, създава известно паника в общността Bitcoin но бе фиксиран малко след като миньори, които са напуснали басейна, за да балансира нещата.

Едно от нещата, които трябва да имате предвид е, че някой с толкова много сила в рудодобива вероятно ще направят повече пари с помощта на тази сила да мина законно, отколкото от реално блокират транзакции или дублиране на разходите. Това намалява риска от такава атака значително.

Свързани новини


Post Bitcoin

Bitcoin просто издърпа над $ 4000 и е близо до най-голямата финансова катастрофа за 400 години - улицата

Post Bitcoin

Bitcoin Mining Centralization: Пазарът се определя

Post Bitcoin

Алтернативи за. За публикуване на Bitcoin Faucet Apocalypse

Post Bitcoin

Монетен кратък седмичен отчет за цените на Bitcoin: 31 август - 6 септември 2014 г

Post Bitcoin

Вие ли сте някоя от тези 8 Bitcoin търговски личности?

Post Bitcoin

На Биткойн и Страх

Post Bitcoin

Bitcoin 2.0 Напредванията придават децентрализация на реалността

Post Bitcoin

Монетен кратък седмичен отчет за цените на Bitcoin: 17 август - 24 август

Post Bitcoin

Как да направите резервно копие на вашия Bitcoin портфейл (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Монетен кратък дневен отчет: Bitcoin VeriCoins, Интернет на нещата на IBM, Syscoin срещу Moolah, Bitlendingclub и Bitcon

Post Bitcoin

6 ресторанта, които приемат Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin News днес - най-горещите BTC Round Up!