Bitcoin Mining през 2015: ASICs, Облак, минно дело и трудност | Bulgarian.lamareschale.org

Bitcoin Mining през 2015: ASICs, Облак, минно дело и трудност

Bitcoin Mining през 2015: ASICs, Облак, минно дело и трудност

Огромни съоръжения по целия свят сега са пълни с Bitcoin добив хардуер. Едно съоръжение в близост до Арктическия кръг в Швеция похвали 45,000 машини, работещи денонощно.

Защо? Е, ако компютърът ви открие правилния отговор на проблем при изчисляване на хеш алгоритъм, вашият Bitcoin портфейла адрес е вградена в отговора с още 25 Bitcoin. Също така, Bitcoin адрес събира такси за транзакции свързани с прилагането на този отговор. Можете да получите тези допълнителни Bitcoin в 99-нататъшни блокове са вградени в системата. Днес, в $ 196 на Bitcoin, 25-те нови Bitcoin са на стойност $ 4900. Така че, има основателни причини да се посветят допълнителна изчислителна мощ за изпълнение на задачата.

Bitcoin Mining продължава да расте

В резултат на това Bitcoin добив е един от най-бързо развиващите се сектори в областта на информационните технологии (ИТ) и днес. Повече компютри се добавят към задачата през цялото време. Тъй като blockchain расте, се добавят още Bitcoin да са вече в движение на такива. С течение на времето, скоростта, с която новите Bitcoin се добавят е планирано да се забави, докато Bitcoin добив се извършва изключително за таксите за обработване на транзакции, когато системата maxes при 21 милиона общ брой монети в обращение.

Следващата година, 2016 г., наградата за изчисляване на следващия Bitcoin блок пада от 25 до 12.5. Ще се наблюдава спад в Bitcoin минна дейност? Може би. Вече, намален валутен курс за bitcoins в долари изглежда се провокира някои се движат към консолидация в индустрията. Това става в момент, когато Bitcoin е отново постави нов рекорд този месец в броя на сделките в един и същ ден, над 105 хиляди събития.

А доста типичен такса за транзакция на 0.0001 Bitcoin се прилага за много от тези събития, което означава 10,5 Bitcoin, или около $ 2058 по възможно приходите от такси за транзакция Bitcoin миньори. По този начин, тези такси могат да бъдат привлекателни за Bitcoin миньори, дори и след новата Bitcoin награда започва да се откажа доказват.

ASICs - Bitcoin миньорите, които са инициатори на играта

Bitcoin добив започна през 2009 г., с основен софтуер Bitcoin добив, който е включен с оригиналния Bitcoin walletsoftware, с почти всеки технически сложни за употреба в състояние да създаде компютър за решаването на математически пъзели, участващи. До началото на 2013 г., обаче, първите конкретни приложения, интегралните схеми (ASIC), или Bitcoin хеш чипове, започнаха корабоплаването. Тези чипове са Bitcoin добив хардуер, които са само от полза за добив SHA-256 cryptocurrencies и правят използването на обикновените персонални компютри или мрежи от общо предназначение компютри, остарели за добив на Bitcoin.

Въпреки че като цяло микропроцесори двойно силата им на всеки 18 месеца, според закона на Мур, на Bitcoin Asics са се удвоили властта си на всеки шест месеца. Това е довело мнозина да попита: "Има Bitcoin минната си струва?" Отговорът е сложен и Bitcoin добив продължава да бъде печеливша като цяло, но винаги трябва да се използва добив Bitcoin calculatorto се определи дали това е точно за вас. Смята се, че стотици хиляди компютри са насочени към извличане на Bitcoin.

Bitcoin стойност, и валутна рискове

Bitcoin цени, предназначени не би да паднат още? Трудно е да се каже. Разбира се, те са имали своите възходи и падения. Малко преди Mt. Gox борса се провали, на щатския долар спрямо Bitcoin обмен ratehad достигна над 1 $ 1124. Хакерство на Bitstampearlier този месец може да е отговорен за някои от най-скорошен спад на обменния курс. Разбира се, цените са плавали нагоре от средата на 2012 г. До края на 2013, без прекалено много хълцане. Вилицата на март 2013 г. Е едно копие на драматична, но краткотрайно отстъпление, когато различните версии на софтуера Bitcoin причинени различия в мненията относно валидността на някои блокове. След консенсус беше възстановена, проблемът е решен, както и оценката на Bitcoin продължава да се покачва.

Разбира се, Bitcoin добив не е единственият cryptocurrency добива провежда тези дни. Cryptsy, най-голямата борса altcoin, изброява стотици cryptocurrencies, с имена като Litecoin, Dogecoin, Reddcoin, Darkcoin, Bitshares, и много други. Всеки blockchain валута с функции доказателство за безработица може да се добива, и миньорите в алтернативни cryptocurrencies да намеря дейността печеливши.

Колко е цялото това оборудване, посветена на Bitcoin добив и минното дело altcoin, си струва? Въз основа на извлечение от Coinometricsabout 51% атака, там е около $ 833 милиона в минно оборудване и електричество оперативна момента в индустрията. Комбинираният добив силата на мрежата продължава да се увеличава.

Изгревът на Bitcoin Mining Cloud

Голяма част на минно Bitcoin сега е базирана на облак. Фирмите се продават gigahashes в секунда, или Gh / и срещу заплащане, която осигурява достатъчно изчислителна мощност, за да се направи един милиард опити втори за решаване на хеш функцията за Bitcoin блок. Genesis Mining, например, заплаща $ 702 за хиляда Gh / и, както и такса за електроенергия. Ако се случи да печелят достатъчно Bitcoin от 25 Bitcoin е създадена за всеки блок, както и таксите за транзакции, за да надминат тези такси, а след това отдаване под наем на gigahashes е добър избор. Разбира се, като се има предвид огромното количество изчислителна мощност в конкуренция с вас, най-вероятно трябва да видите инвестицията като спекулативна, а не като нещо сигурно.

Bitcoin добив е енергоемко, така че огромните минни операции са склонни да се намери къде е лесно да се запази машини охладят или където енергията е много евтин. Евтини въглища в Монголия изглежда се стимулира Bitcoin добив в тази страна. За съжаление, не всеки Bitcoin минна компания е намерил начин да остане печеливша. Наскоро Ghash.io, един от най-големите минни работи, обяви, че ще бъде спиране на обслужване до повишена стойност Bitcoin е, или добив difficultydecreased, достатъчно, за да Bitcoin минно-изгодно за тях.

Регулируема Трудност Въз основа на Bitcoin Mining Мощност

На всеки 2016 блока, или две седмици средно, мрежата Bitcoin автоматично регулира трудността на функцията на хашиш в зависимост от това колко изчислителна мощност е на задачата. Трудност може да бъде коригирана надолу, ако една голяма част от миньорите започнали да дърпа машини от мрежата, но за последните няколко години тенденцията е нагоре. От ASICs първо са били изпратени на трудността се е увеличил с коефициент от десет хиляди. Все пак, това се променя, тъй като наскоро спад в цената на Bitcoin е причинил толкова много добив на енергия трябва да се изключи.

Как Bitcoin добив стека доколкото обработка на транзакции отива? Протоколът Bitcoin в момента може да обработва само седем сделки в секунда, заради ограничението от 1 мегабайт в размер на блока, който е малка в сравнение с, да речем, Visa, който обработва до 10,000 транзакции в секунда. Но, разбира се, таксата за всяка сделка е от значение, особено за търговци, които поемат основната част таксите за обработка на кредитни карти. Едно скорошно прехвърляне на десетки милиони долари Bitcoin е записан на blockchain срещу такса от около два цента.

Ако Bitcoin няма да влезе в руслото, срокът трябва да се повдигне или такси за транзакции трябва да бъдат значително увеличени. За щастие, ограничението от 1 мегабайт може да бъде променена, и процесорна мощ на Bitcoin добив мрежата е много по-голяма, отколкото е необходимо, за да се справят колкото и сделки в секунда се изисква от него. Гавин Андресен главния научен съветник на Фондацията Bitcoin, както и основният разработчик работи по Bitcoin ядро ​​протокол, тъй като напускането на мистериозен създател на валутата, Satoshi Nakamoto, експериментира с по-големи размери на блок. Неговите тестове са показали, че увеличаващите се Bitcoin е blocksizecan лесно да се постигне, когато това стане необходимо.

Свързани новини


Post Bitcoin

Bitcoin цена ОПАСНОСТ: Bitcoin НЕ ще измине последните 2018 - Експрес

Post Bitcoin

Bitcoin Mining може да бъде по-изгодно скоро

Post Bitcoin

Най-добрият минни хардуер за етереум (2018 г. актуализиран)

Post Bitcoin

Дали Bitcoin Mining Worth It?

Post Bitcoin

Монетен кратък седмичен отчет за цените на Bitcoin: 24-30 август 2014 г

Post Bitcoin

Монетен кратък седмичен отчет за цените на Bitcoin: 31 август - 6 септември 2014 г

Post Bitcoin

Безпрецедентна: Bitcoin Mining Network надвишава 100 PH

Post Bitcoin

Ашли Медисън изтича: Какво да направите, когато сте изправени пред изнудване от Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin преподава на либералистите всичко, което не знаят за икономиката - The Washington Post

Post Bitcoin

Bitcoin банкиране: опасностите от фракции Резервно банкиране

Post Bitcoin

Какво представлява 51% атака - опростен инструктор за Bitcoin

Post Bitcoin

Какви са Bitcoin Blocks и Bitcoin Confirmations?