Фарът на Майк Хърн би могъл да подобри значително Bitcoin | Bulgarian.lamareschale.org

Фарът на Майк Хърн би могъл да подобри значително Bitcoin

Фарът на Майк Хърн би могъл да подобри значително Bitcoin

Всяка седмица Bitcoinmakes-нататъшен напредък в световната икономика: По-големи и по-големи фирми са го приемат като платежно средство, правителствата продължават да се борят с наредби, и сложни цифрови infrastructureis отглеждане на върха на ядрото протокол. Тези нововъведения говорят за технологичното изобретателността на човешката раса в момент, когато наследените финансови мрежи не успяват средностатистическия човек.

Но не всичко върви чудесно в света на Bitcoin. Според Epicenter Bitcoin Неотдавнашното interviewwith разработчик Майк Хърн напредък по протокола е стигнала до функции, които са били планирани в продължение на години не получават реализира за множество причини "пълен покой." - главен сред тях, професионални разработчици са постоянно загубили интерес към Bitcoin платформа поради разгорещени спорове и липса на финансиране.

Хърн се надява да реши този проблем с Lighthouse, ново приложение, той е разработване, който ще позволи децентрализирано груповото финансиране чрез мрежата Bitcoin. В допълнение, новата компания Хърн е Vinumeris ще се извършва целево, пазарно-ориентирани финансиране на специални Bitcoin ъпгрейди. Bitcoin ентусиасти и лидери в бранша, ще имат възможност да допринесат директно за проекти, които подобряват кода Bitcoin и помогне за изграждането на децентрализирана инфраструктура, че интернет заслужава.

Определяне на проблема

Майк Хърн е бивш инженер от Google, който сега работи за Bitcoin пълен работен ден. Той допринася за bitcoinj, а Java библиотека, която взаимодейства с blockchain и служи като основа за портфейлите си, като кошер. Той също така има много откровен поглед върху текущото състояние на Bitcoin и Ipreviously reportedon пет проблеми, които той вижда развиващите се в екосистемата Bitcoin.

Един от тези проблеми е доброволец базирани инфраструктура Bitcoin е. Въпреки, че с нестопанска цел, компании като BitGo и Coinbase правят много голяма работа с Bitcoin разпределение и сигурност, прилагани към самия протокол е с отворен код и има никой по своята същност това финансиране. Bitcoin себе си не е фирма - вместо това е "обществено благо", по думите на Хърн. Ето защо, тя се нуждае от специални механизми за публично финансиране.

Това отчасти защо фондацията Bitcoin е създаден - да помогне на фонд за развитие Bitcoin от институционални средства. Според Хърн обаче Фондацията Bitcoin действително работят много малко хора да работят върху основния Bitcoin:

Единствените хора правят каквито и да било вдигане на тежки предмети върху протокола днес са хора, платени от фондацията Bitcoin. И когато казвам "хора" Искам да кажа само Гавин [Андресен], защото в действителност, има само трима души, платени от Фондацията за работа по Bitcoin код-мъдър. И на тези, Владимир [J. Ван дер Laan] и Кори [Робъртсън] двамата отказват да работят по протокола, отчасти поради социални въпроси, които са дошли. По принцип напредъкът по протокола Bitcoin е основание да спре. Пълна, пълен покой. Така че това е един кризисен период за Bitcoin в този смисъл.

Така че по същество, единственият човек, правиш истинска работа за подобряване на основната Bitcoin код е главен учен на Фондацията Bitcoin е, Гавин Андерсън. Характеристики, които са разгледани в продължение на години - включително такси за транзакции променливи в зависимост от времето за потвърждение желания - са били забити в състояние на неопределеност, тъй като няма достатъчно хора, които желаят или могат да ги приложат. Хърн прави аргумента, че е необходим по-добър модел на финансиране, за да компенсира разработчиците като себе си и Андресен.

Фар в далечината

Един критичен компонент на решение Хърн е Lighthouse, приложение, което дава възможност на застрахователните договори директно през мрежата Bitcoin. Това е функция, която е построена през по протокола Bitcoin от неговия създател Сатоши Nakamoto, но до този момент не е имало приложение, което прави лесно за всеки, но хардкор разработчици. С Lighthouse, Хърн се надява да използва Bitcoin протокола в нова посока в масов мащаб. Ако Lighthouse прави договори за осигуряване на лесен за обикновения потребител, тя ще революционизира груповото финансиране на платформата Bitcoin.

В хипотетичен пример по-горе, музикален артист създаде проект, който ще му позволи да се съберат средства, необходими за създаване на нов албум. Ако феновете обещаха общо 20 БТК към проекта, художникът може да претендира за средствата и да ги използвате, за да работят по проекта. За отбелязване е, средствата са onlyclaimable ако цялата сума се обеща, и те също могат да бъдат оттеглени, преди да се достигне прага. Това поставя много власт в ръцете на сътрудници, които могат да се колебаят да дарят своите ценни Bitcoins. Lighthouse позволява дарители да преосмислят залог и по същество го приемат обратно преди сесията на груповото финансиране е приключила.

Способността да се отмени залог не е свойствена за Lighthouse - други платформи като груповото финансиране Kickstarter позволяват поддръжници, за да анулират обещания, но силно го разубедят. Хърн признава също, че по-сложни платформи могат да бъдат изградени върху topof Lighthouse, че имат различни правила за кампании. Lighthouse е просто приложение, което улеснява функцията договори за осигуряване на Bitcoin - това е до разработчици и предприемачи да създават реални компании, които използват Lighthouse да се възползва от това малко използван функция.

Kickstarter за Bitcoin ядро

Един от тези хора е самият Майк Хърн. В допълнение към Lighthouse, той е в процес на създаване на дружество със стопанска цел, наречена Vinumeris - уебсайт, който ползва Lighthouse като основно средство за финансиране на Bitcoin функция развитие. Хърн ще бъде единственият разработчик приема проекти на първо място, защото Vinumeris е първото и най-важно-начин за него да си изкарват прехраната. Това попада в съответствие с мотивите си, че разработчиците трябва да могат да работят върху себе си Bitcoin, без да разчитат на институционална помощ:

Хората трябва да могат да се откажат от работата си и надграждане на Bitcoin по някакъв начин, и не трябва да се работи за фондация [Bitcoin]. Те трябва да могат да правят други неща.

За сега, Vinumeris е работа в прогрес. Той също така остава да се види дали хората са готови да се разделят с Bitcoins, за да плащат по същество Майк Хърн за своята работа по протокола. Въпреки това, той твърди, че е в преговори с компании като BitPay и Coinbase и че те са отворени към идеята за даряване към неговите проекти:

Има много работа за вършене... Работещи без работа не е проблем. Въпросът е до каква степен ще общността Bitcoin засили и да го финансира. Тъй като фирмите са им финансиране, те са си получили печалба, те са си получили рисков капитал, и те се нуждаят от Bitcoin да работи добре. Така че моят план е най-вече, за да получите тези компании да се ангажират.

Ще бъде интересно да видим колко проекти се финансират чрез Lighthouse и Vinumeris, но те имат потенциала да създават със сериозно развитието на нови подобрения за Bitcoin. Умните договори, Micropayment приложения и автономни бизнеса са сред възможностите, заложени в кода. Bitcoin просто се нуждае от специален, paidgroup на разработчици, които могат да донесат тези очарователни функции на масите. Може би Lighthouse Майк Хърн ще помогне да се случи.

Свързани новини


Post Bitcoin

Какво представлява Bitcoin за баби

Post Bitcoin

Първият набор от банкомати ATM в Лос Анджелис тази седмица

Post Bitcoin

Аржентинската централна банка се страхува от Bitcoin

Post Bitcoin

Не бива да се опитваме да приведем Bitcoin в съществуващите правни структури

Post Bitcoin

Основни положения на Bitcoin обяснени: МНО на БТК

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs и Robocoin: Глупости в Bitcoin Business

Post Bitcoin

Bitcoin Mining е печеливш през 2018 г.?

Post Bitcoin

Анализ: Bitcoin Price Breaks $ 600

Post Bitcoin

Монетен кратък дневен отчет: Bitcoin VeriCoins, Интернет на нещата на IBM, Syscoin срещу Moolah, Bitlendingclub и Bitcon

Post Bitcoin

Дневен отчет на Bitcoin: Плащания Bitcoin за Newegg.ca, Apriva Partners с GoCoin и др

Post Bitcoin

Bitcoin Осиновяване: Прогресия сред топ 100 уеб сайтове

Post Bitcoin

Bitcoin Обменен курс и диаграма за предсказване на трудности