Bitcoin Block Размер икономика и Гавин Анресен | Bulgarian.lamareschale.org

Bitcoin Block Размер икономика и Гавин Анресен

Bitcoin Block Размер икономика и Гавин Анресен

Тази статия се основава на мнението на автора, който не е задължително да не са съгласни с твърдението, за увеличаване на размера на блока, а по-скоро на неотдавнашната икономическа мотивите използва, за да го оправдае.

Гавин Andressen предлага безкрайна Увеличаване на размера на Максимална Bitcoin блок

В рамките на последните няколко дни, че е налице известен обсъждане в Bitcoincommunity за възможността за увеличаване на ограничението за максимален размер Bitcoin блок от 1 MB, която е кодирана в протокола. Тази дискусия започна миналата седмица, на 6 октомври 2014 г., когато Гавин Андерсън-водещия компютър учен в Bitcoin Foundation-публикува Poston официалния блог на фондацията. В този пост, Андресен каза, че, за скалируемост на Bitcoin мрежата да бъде достатъчно гъвкав, за да за потенциален обем на сделката за бъдещето, по трудния ограничението за максимален размер на блока, необходими за да се увеличи с 50% всяка година.

От Гавин Андерсън в своя публикация в официалния блог на фондацията:

Мисля, че максималният размер на блок трябва да се увеличи поради същата причина границата от 21 милиона монети никога не трябва да се увеличава, защото хората казаха, че системата тръгнал нагоре по скалата да се справят с много сделки, точно както им е било казано, че има само някога ще да бъде 21 милиона bitcoins.

Отговаря на Bitcoin Общността, Гавин репликира

След тази публикация в блога започна циркулира в цялата Общност, няколко души излязоха в опозиция на идеята за увеличаване на лимита произволно размер на блока на Bitcoin. Тяхната опозиция най-вече идва от икономическа гледна точка; ако ограничението за размер на блок на Bitcoin е увеличил с 50% редовно, докато има по същество няма ограничение, тогава има вече не е ограничен пространство, в което може да се осъществи сделки и транзакционни такси може потенциално да паднат под печеливш ниво. Ако таксите да паднат под печеливш ниво, миньори ще изключват машините си да спре загубите си и networkwould разпадането Bitcoin.

Андресен отвърна на удара на тези, които донесе внимание на възможността за значително намалени такси за транзакции. На 16 октомври 2014 г., публикуван Andresesn друг пост в блога на фондацията, озаглавена "блока икономика." В този пост, Андресен тези опасения не с технически жаргон компютърни науки, но и с икономиката. В кратък му отговор, Гавин каза:

Аргументът за недопускане на произволно големи блокове: Необходимо е максимален размер блок създаване на изкуствен недостиг, така че тези такси не падне до нула, оставяйки миньори, без доходи, което води до не минното дело и смъртта на мрежата.

Въпреки това, икономическата теория казва, че в условията на конкурентен пазар, предлагане, търсене и цената ще намерите равновесие, когато цената е равна на пределните разходи към доставчици, плюс някои нетен доход (защото доставчиците винаги могат да изберат да направят нещо по-изгодно с времето си или пари).. Така че без абсолютно никакви изкуствени ограничения за доставка (като максимален размер на блока), такси за транзакции ще паднат до пределните разходи миньори плащат.. Но не нула.

Погрешна икономическа теория на Гавин може да има реално Световната Ефект върху Bitcoin

Както можем да видим, контрааргументи Андресен за твърденията, че произволно голям размер Bitcoin блок ще карам такси за транзакции по-долу на рентабилността е проста: не е възможно таксите да паднат под тази печеливша ниво, тъй като потребителските цени се определят от цената на производството. Единственият проблем с контрааргументи на Гавин, обаче, е, че икономическата теория той е изключително заети недостатъци и е обезсилен многократно чрез различни икономисти. Този недостатък позволено Гавин да се предположи, че Bitcoin винаги minerswould получат възвръщаемост на инвестициите си, тъй като цената на техните услуги, в този случай, потвърждавайки сделки-никога няма да падне под производствените разходи.

Тази теория на определянето на цените е произлиза от теорията стойност, която е известна като разходите за производство теория за стойността. Тази теория е много ясна, стойността на един добър идва от цената на производството му. Тъй като цените са просто парична означение на стойност, ние можем лесно да се заключи от тази теория стойност, която самите цени се определят от цените на факторите на производство, което е точно до извода, че Гавин пристигна в. цени обаче всъщност не са определени от производствените разходи.

В действителност е точно обратното; производствени разходи се определят от цените, които могат да донесат потребителски стоки на пазара. За да го пуснат обратно в контекста на теорията на стойност: стойността на добро идва от вътре в човека, то е субективно, а стойността на фактора на производство идва от стойността на стоката, че тя може да произведе. Казано по-просто, всички valuederives от умовете на хората.

Тя може да изглежда на бизнесмена или лицето, при спазване само една фирма, че цените им се определят от техните разходи, но това просто не е вярно, защото бизнесменът никога нямаше да вземе върху задачата за предоставяне на тази стока или услуга, като по този начин се обръща тях разходи, ако той не очаква да получи приходи, които превишаване на разходите за производство (от бизнесмена се задвижва от печалбата, той няма да се разреши за приходите, която е равна на разходите). Ако си мислеше, че потребителите на пазара не са готови да платят цената, която покриваше разходите за производство и след това някои, а след това на бизнесмена би никога не се прави на този продукт да се започне.

Следователно, ако потребителите не искат този продукт при тази конкретна цена, а на бизнесмена откажат да плащат тези производствени разходи, цените на факторите на производство ще се понижат в резултат на намаленото търсене! Както можем да видим, всички цени идват от стойността на конкретния стока или услуга прави на потребителя.

Така, че е напълно възможно, че тези такси могат да паднат под печеливш ниво, като в този случай миньорите ще висят до шапките си и изключете техните машини. Разбира се, Bitcoin minerscan използват производствени разходи и тяхното желание марж на печалбата за изчисляване на минималната цена, която са готови да се зарежда, но това не означава, че хората, които всъщност ще плащат тази цена.

Предположението на част Андресен, че хората автоматично ще плащат тези цени дойде от третиране на икономиката като механичното. Андресен проведе търсенето постоянно, като се предполага, че участниците в мрежата Bitcoin биха платили каквото и цена за потвърждаване на транзакцията си и стигна до заключението, че някои "механизми" на пазара биха попречили на миньорите от всякога стават нерентабилни. Но пазарът не е механистични, защото хората не са машини; не съществуват константи, нито на равновесие.

В икономиката, тези неща се използват, за да се опрости теоретично недвижими житейски ситуации, за да се разбере по-добре тези ситуации, но винаги трябва да се помни, че тези теоретични константи в действителност не съществуват в реалния свят. За да повторя, че е възможно за такси за транзакции да падне под определено ниво, и те ще, ако предлагането надвишава търсенето. Дори ако миньорите отказват да се намалят таксите си и да изберат да ги държи постоянно, хората ще спрат да използват мрежата Bitcoin и миньорите ще станат нерентабилни и затворени така или иначе.

Какво трябва да се направи за размера Bitcoin блок?

Това се каза, пазарът ще определи "естествен" ограничение за размера на Bitcoin блок, дори и ако е кодиран граница са били премахнати, тъй като миньорите ще произвеждат само блокове достатъчно малки, за да се осигури таксите за транзакции ще бъде достатъчно висока да донесе печалба.

Въпреки това, този "естествен" граница означава, че пак ще има лимит на броя на транзакциите, които могат да се обработват по мрежата в рамките на определен период от време, като по този начин побеждавайки първоначалната цел за увеличаване на размера на блока Bitcoin да се улесни по-голям обем на сделка. Андерсън очевидно призна тази точка и отстъпените й, обаче, защото той цитира този articlein референтната точка на своя блог пост.

В светлината на този факт, това, което трябва да се направи за твърд лимит за размера на Bitcoin блок? Ако ограничението от 1 MB остава на място, както и търсенето на потвърждения на сделките надвишава сумата на възможните потвърждения, предоставени от тази граница, а след това ще се увеличат таксите и обемът на сделките ще падне. От друга страна, ако предложението Андресен страната се реализира, а максималният размер на блока Bitcoin се увеличава с 50% всяка година, едно от следните три неща може да се случи:

На първо място, ако увеличението на 50% не е достатъчно, за да се настанят на търсенето на потвърждения на сделките, миньор такси ще се увеличат и обемът на сделките ще падне по съответния начин.

На второ място, ако увеличението надхвърля сумата, необходима за поемане на търсенето потвърждение, пазарът ще създаде своя "естествен" граница Bitcoin блок размер, поради миньори само създават блокове достатъчно малки, за да се гарантира тяхната рентабилност.

Има и една трета, теоретична възможност, която е, че увеличението ще бъде точната сума, необходими за привеждане на търсенето и предлагането в равновесие. Но, тъй като постоянно променящите се нужди и желания на хората предотвратява възникването на равновесие в реалния свят, тази трета възможност никога няма да се случи.

Така или иначе, миньори, няма да позволяват да се направи блок с безкраен размер, винаги ще има лимит, независимо от това дали протокола Bitcoin изисква провеждането на граница. Това е въпрос на икономика, а не по компютърни науки. Андерсън може да конструират мрежата Bitcoin и го накара да работи обаче той иска, но той не може да диктува на човешка реакция към тези промени. Той може да се напише код, но той не може да принуди ръководството или начина на човешко действие.

Така че, връщайки се към въпроса напреднали по-горе, това, което трябва да се направи за размера на блока? Отговорът: това вероятно не е от значение. Вярно Bitcoin Размерът на блока ще бъде само по-голям, тъй като пазарът позволява, Андресен не може да го направи по-голям, без значение какви промени протоколни той изпълнява. Ако той го прави твърде строга, промяна на оценки ще доведе хората да се откажат просто Bitcoin; ако той го прави твърде гъвкав, пазарът ще се развива "естествени" регулации като индивиди преследват собствените си интереси.

В заключение, предложен изпълнение на постепенно увеличаване лимит на размера на блока Bitcoin Андерсън ще бъде от полза за предотвратяването на спам по blockchain-, което е това, което беше наложено тази оригинална лимит 1 MB за. Въпреки това, както видяхме в тази статия, то вероятно няма да позволи да се манипулира Андресен обемът на сделките в начина, по който той желае. Причината е, че ограничение на размера на блока в повече от това, което е необходимо, ще доведе до появата на "naural" ограничение, наложено от пазара.

По отношение на сигурността на мрежата, която се отнася до Андресен в последния раздел на своя блог пост, той е верен; промени в границите на размера на блока Bitcoin няма да реши проблема с мрежовата сигурност. Такси Миньор ще се определят от пазара, който-както видяхме тук-не може да бъде по значение влияе от промени в протокола. Този факт означава, че промяната на ограничението за размер на блок не може да влияе Bitcoin добив централизация, така че въпросът за сигурността на мрежата трябва да бъде решен чрез някаква друга мярка.

Свързани новини


Post Bitcoin

Bitcoin е жертва на дезинфлация - The New York Times

Post Bitcoin

Дневният отчет на Bitcoin: ревизираните от Lawsky очертания BitLicense, GAW пускат Paycoin и др

Post Bitcoin

4 стъпки за поддържане на вашия Bitcoins безопасно

Post Bitcoin

Какво представлява най-добрият процесор за плащане с Bitcoin? Coinkite или BitPay?

Post Bitcoin

Създател на Bitcoin, Satoshi Nakamoto Net Worth достига 700 милиона долара!

Post Bitcoin

12 страхотни Bitcoin Memes

Post Bitcoin

6 нови банкоматчета Bitcoin и къде да ги намерите

Post Bitcoin

Дневен отчет на Bitcoin: Разработване на P2pool за Bitmain, за извличане на CloudManing от Арктическия цикъл на KnCMiner и още

Post Bitcoin

Какви са Bitcoin Blocks и Bitcoin Confirmations?

Post Bitcoin

Дефлация Част 2: Дали цената на дефлацията на Bitcoin е добра или лоша?

Post Bitcoin

Bitcon Geld иска Bitcoin да бъде пари

Post Bitcoin

Как да направите резервно копие на вашия Bitcoin портфейл (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)