Bitcoin Arbitrage Възможности: Кратко ръководство | Bulgarian.lamareschale.org

Bitcoin Arbitrage Възможности: Кратко ръководство

Bitcoin Arbitrage Възможности: Кратко ръководство

Bitcoin арбитраж е купуването на bitcoins на борсата, когато цената е много ниска и да го продават на размяна, когато цената е сравнително по-висока. Цените на Bitcoin се различават по различни борси, се дължи на факта, че пазарите не са пряко свързани, и обема на търговията, на много борси, е достатъчно ниска, че цената не се коригира до средното веднага.

Тук голяма видео от Андреас Antonopoulos за това, защо дори и да съществуват тези възможности за арбитраж:

Опростен пример на арбитраж възможност Bitcoin

Цената на Bitcoin на Coinbase е $ 650, а цената на Bitcoin на БТК-E е $ 636, разликата между цените, е $ 14, а това е доста приличен възможност за арбитраж. Да кажем, вие купувате 100 bitcoins на БТК-E в размер на $ 636 всеки и след това, можете да ги продават на Coinbase в размер на $ 650 всеки, можете да направите $ 14 на Bitcoin. Да стигнем до по математика

Брой на Bitcoins купил в БТК-E = 100

Цена на всеки Bitcoin = $ 636

Крайна цена = $ 636 * 100 = $ 63.600

Брой на Bitcoins, продавани в Coinbase = 100

Цена на всеки Bitcoin = $ 650

Общо = $ 650 * 100 = $ 65.000

Общо печалба = $ 65 000 - 63 600 $ = $ 1400

По този начин, можете да видите, че Bitcoin арбитраж изглежда като една прекрасна възможност да се направят някои пасивни доходи, но има няколко пречки пред него.

Пречки пред Bitcoin Арбитраж

 1. Времето, необходимо за проверка на всяка от сделките (купуване и продаване) да добавите и валутния курс може да се промени в рамките на този срок.
 2. Много борси изискват много проверки, за да се търгува на голям брой Bitcoins.
 3. Депозиране на Fiat валута може да отнеме време, като процес (може да отнеме до 10 дни в зависимост от начина си на плащане).
 4. Много борси имат такси, които аз съм се пренебрегват в дадения пример, че трябва да се вземат под внимание.
 5. Обърнете внимание на силата на звука на сделка на всяка разменна тъй като може да се окажете не е в състояние да продаде всичко на Bitcoin сте купили най-евтиния борса.
 6. Разликите в цените отразяват също репутация размяна на. Така например, на валутния курс БТК-E е по-нисък в наши дни, защото по-малко хора са доверчиви обмена да се справят с парите си правилно. По-малко доверие = по-малко купувачи = по-нисък курс. Същото нещо се случи по време на последните дни на Mt.Goxwhere цената е по-ниска и по-ниска, защото хората не се доверяват на борсата, за да им позволи да изтеглят парите си.

Подробно Bitcoin Arbitrage калкулатор

Така че сега нека да вземем истински жив пример (не е опростена един) и всъщност включва всички различни такси, които са въвлечени в такава арбитраж. Тези такси са:

 • Такси Фиат депозит
 • Отнемане такси Фиат
 • Такси Bitcoin депозит
 • Bitcoin отнемане такси
 • Таксите за транзакции

Аз бях позволил да се създаде някакъв вид калкулатор, използвайки Google електронни таблици, само за да ви покажа колко трудно може да бъде действително да се създаде печалба. Обърнете внимание по-долу:

Ако искате да клонирате този калкулатор себе си, не се колебайте да го изтеглите на този линк. Всичко това подсказва, че Bitcoin арбитраж е доста трудна задача. Ако си поиграете с цифрите малко ще видите, че ако спред (разликата между покупка и продажба стойности) расте малко по-голям започнете да стане печелившо. Но при сегашното състояние ние всъщност се губят пари в този процес.

Въпреки това, ако се вгледате още по-далеч в данните калкулатора е ще видите, че БТК-E отнема до 10 дни, за да получите своя депозит. В това време на разпространението може да се промени. Затова най-добрият тактика ще бъде да се съхраняват някои Fiat валута в обмена преди ръка и да изберете подходящото време за изпълнение на арбитраж.

Трябва ли да се опита да Arbitrage Bitcoin?

Ако имате някои допълнителни БТК, или в брой, то вие сте добре дошли да го изпробвате сами. Стига да сте внимателни и да зададете строги правила за това кога и как, ще се включат в този процес. За разлика от спекулации, търговска печалба, както и други дейности, които могат да се разглеждат като манипулиране на пазара, а в някои случаи, дори може да бъде наистина вредно за пазара като цяло, арбитраж е положителен процес.

Bitcoins не трябва да струват различни количества през всеки обмен, особено предвид, че всички борси могат да бъдат достъпни от един компютър. Арбитраж просто носи борсите заедно до средна цена. Като пазарен Bitcoin расте, пропастта между борси ще се стесни, като скоростта, с която хората арбитраж се увеличава. Сегашният обем със сигурност може да помогне на индивида да направи значително количество пари в брой, но това все още не е полезно за големи финансови фирми да участват в Bitcoin арбитраж директно.

Като цяло, Bitcoin арбитраж може да бъде една възможност да направите някои пасивни доходи, но в същото време, тя има рискове. Освен това, почти всички борси имат API и те могат да бъдат много просперираща, за да докаже. Използвайки тези APIs ще ви даде инструментите, от които се нуждаят, за да създадете потребителски арбитраж бот, или да наемете някой да го направи за вас. И все пак, дори се опитва да арбитраж ръчно може да бъде много полезно, толкова дълго, колкото можете да гледате внимателно, и се уверете, че сте пускането едновременни сделки.

Моето лично мнение е, че ако искате да се направят някои недвижими печалба от арбитраж, което трябва да се превърне в арбитраж професионалист. Вероятно няма да бъде в състояние да арбитраж успех на първия или втория си опит. Както всичко останало, необходимо практика, търпение и опит. Ако сте имали опит с Bitcoin арбитраж Бих се радвал да го чуя в секцията за коментари по-долу.

Свързани новини


Post Bitcoin

Bitcoin Основи обяснени: IJKs на БТК

Post Bitcoin

$ 19 млн. От BTC отиват за търг в Австралия - Bitcoin Market реагира!

Post Bitcoin

Дефлация Част 1: Дефлационната природа на Bitcoin цена

Post Bitcoin

Bitcoin Margin опции за търговия за начинаещи

Post Bitcoin

На Биткойн и Страх

Post Bitcoin

Спечелете 40 евро в Bitcoin. Литературен портфейл Nano Duo Edition

Post Bitcoin

Монетен кратък дневен отчет: Блокстрийм, уютни игри, регламентиране на Bitcoin и съдебни дела във Флорида

Post Bitcoin

График за портфолио на Bitcoin за хартия - Създаване на Вашия Wallet онлайн

Post Bitcoin

Милиардер Ричард Брансън инвестира в процесор BitTop за плащания BitPay

Post Bitcoin

22 април 2015 г

Post Bitcoin

Аржентинската централна банка се страхува от Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Mining през 2015: ASICs, Облак, минно дело и трудност