5 предизвикателства, които в момента са изправени пред Bitcoin (според Майк Хърн) | Bulgarian.lamareschale.org

5 предизвикателства, които в момента са изправени пред Bitcoin (според Майк Хърн)

5 предизвикателства, които в момента са изправени пред Bitcoin (според Майк Хърн)

Майк Хърн е бивш инженер от Google, който сега работи върху различни проекти, свързани с Bitcoin-, включително за изпълнението Java на протокола, който служи като основа за портфейла приложения. Той е един от само 10-15 души, които работят писане ядро ​​Bitcoin кода, преди да бъде одобрен от миньорите в мрежата, както и мнението си за екосистемата на cryptocurrency със сигурност струва да се чуе.

Следните цитати са от неотдавнашното представяне Хърн е по време на конференцията Bitcoin 2014 в Амстердам, и те очертават някои от най-големите предизвикателства, пред които днес са изправени пред младия дигитална валута:

1. Фанатизиран Venture Капитализмът

Имало е обрив от това, което може да се нарече Bitcoin 2.0 проекти напоследък, които са получили големи суми пари и много от тях - там не е наистина един куп с тях, аз се чувствам. Някои от тях са вид оскъдна.

Хърн не уточни кой стартиращи той мисли, че са "непълни", но финансирането предприятие със сигурност развия в последните няколко месеца. Например, Пало Алто базирани Vaurum наскоро обезпечени $ 4 милиона семена пари за софтуера си, който ще позволи на финансовите институции домакин на свои собствени обмен Bitcoin.

2. Ненадежден Гражданска съхранение

Все още има много потребители Bitcoin в света, които - всъщност не са Bitcoin потребители са те? Те депозират своите Bitcoins с трета страна, и това, което те ще получат в замяна са обещания, че ще си го върне. Това не е наистина това, което Сатоши предназначен когато той построява една система, която не е трябвало да има каквито и да било посредници.

Това е вековна дебат, който се води в общността Bitcoin в продължение на години - съхраняване на монети в онлайн портфейла означава предаването на контрола на трета страна, която не винаги е надежден. За да се предотврати друг Mt. Gox да се случи, Хърн силно насърчава потребителите Bitcoin да контролират собствените си частни ключове, когато е възможно.

3. Доброволец-базирани инфраструктура

Това не е устойчиво, нали? Вие не може да има голям, световен обхваща финансовата инфраструктура, който се провежда заедно с дъвки и тиксо, и хора, които вид работа върху него, когато те имат време, защото се чувстват като него.

Защото Bitcoin е проект с отворен код, който не е собственост на всеки отделен човек или група, тя не разполага с механизъм за компенсиране на хората, които работят по своя код. Хърн предвижда нова система, където потребителите да плащат за допълнителни функции и пряко подпомагат разработчиците.

4. Скалируемост

Scaling ще е огромна работа, като се предполага, че е успешна. В момента ние нямаме проблем с мащабиране, защото Bitcoin не е наистина нараства, но ако [мащабируемост] получава фиксирана, че ще е един тон на работа. Това е все едно следващите десет години на работа.

Bitcoin същество има ограничение за размера на сделки, които могат да се появят в определен период от време, за да се предотврати blockchain размер от спираловидно извън контрол. Мрежата никога не е хит тази граница и преди, но това ще се случи в края на краищата, ако Bitcoin се превръща в основен начин на плащане. Това е много показателно, че Хърн мисли, че може да отнеме десет години, за да се определи скалируемост проблем Bitcoin е.

5. Декларация

Много хора погрешно вярват, Bitcoin е криптирана система, но нищо в Bitcoin е кодирано. И така, какво означава това е, че ако бях на работа в НСА или GCHQ и те ми дадоха екип от петима души, и те казаха "работа по този продължение на шест месеца," Аз може би ще можем да де-анонимни, 70, 80, 90% на системата Bitcoin. Така че не би очаквал Bitcoin да ви пази лично от НСА.

Въпреки, че това не е задължително да е проблем в съзнанието на Хърн - той каза само това в отговор на въпрос публика - тя удари в сърцето на основна слабост на blockchain. Всяка сделка, която някога настъпило е на разположение за обществен контрол и анализ. Тя трябва да бъде много объркващо за защитниците на личната информация, която дава правилните ресурси, човек като Хърн да обвържат реалния свят идентичности за по-голямата част от потребителите на Bitcoin. За щастие, проекти като DarkWallet признават този проблем и се опитват да се справят с нея.

За останалата част от отрезвяване перспектива Майк Хърн по Bitcoin, разгледайте презентацията си по-долу:

Свързани новини


Post Bitcoin

Антонопулос оставя Bitcoin фондация над Mgmt

Post Bitcoin

Bitcoin брави и Adblockers

Post Bitcoin

Защо Bitcoin експерти не се страхуват от 51% атака

Post Bitcoin

Не бива да се опитваме да приведем Bitcoin в съществуващите правни структури

Post Bitcoin

Bitcoin Arbitrage Възможности: Кратко ръководство

Post Bitcoin

Какво представлява най-добрият процесор за плащане с Bitcoin? Coinkite или BitPay?

Post Bitcoin

Име на домейн Bitcoin BTC.com продадено за 1 милион долара USD!

Post Bitcoin

Bitcoin прие: eBay да интегрира Bitcoin с Paypal!

Post Bitcoin

2 април 2015 г

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange MtGox изключване за постоянно!

Post Bitcoin

BetChain се превръща в първото казино Bitcoin, което предлага безплатни завъртания в последните безплатни завъртания в петък

Post Bitcoin

Bitcoin Journalists # 2: Ефектът на намерението върху етичността на собствеността на Bitcoin