Раковите пациенти са принудени да използват незаконни онлайн пазари, задвижвани от Bitcoin, за да купуват наркотици | Bulgarian.lamareschale.org

Раковите пациенти са принудени да използват незаконни онлайн пазари, задвижвани от Bitcoin, за да купуват наркотици

Раковите пациенти са принудени да използват незаконни онлайн пазари, задвижвани от Bitcoin, за да купуват наркотици

Тъмните уеб-базирани пазарите отново се и набиращи популярност, но този път не става въпрос за конфликт със закона. Болни от рак американски сега използват платформите за достъп до darknet аптеките и купи терапевтични средства в огромни отстъпки. 

Онлайн пазарите се използват от американци без медицинска застраховка и хора по целия свят се нуждаят от лекарства, които не са били одобрени от властите като САЩ базираната в храните и лекарствата (FDA). Според реални потребители на тези нелегални платформи, няколко терапевтични средства могат да бъдат закупени онлайн на масивна отстъпка.

Един човек, наречен Майк, син на един американски онкоболен, наскоро сподели историята на семейството си със сайта Vocativ. След като баща му умира от рак, тъй като лекарството се нуждае е бил достъпен само във Франция, той е решен да получи майка му - кой е бил диагностициран с рак на гърдата - най-доброто възможно лечение.

"Лечебното заведение САЩ наистина изглежда да е повече за рака като бизнес. Някои от генеричните лекарства, че е била на, в САЩ, че ще бъде $ 27 000 или $ 28 000 на година по предписание. Ако погледнете какво можете да направите онлайн и ще получите едно и също нещо за около $ 1800 до $ 2000 на година. Това е спестяване на 90% ", каза той.

Според Майк, семейството му ще трябва да плати 34 000 $ на година за лечение дори и с медицинска застраховка на майка си. След като научава това, той отиде онлайн, за да се намерят алтернативи. "Интернет е това, което е, просто трябва да се навирам около малко и вие ще намерите най-различни неща. Ако има нещо, което е на разположение онлайн, които могат да бъдат от полза за нея, след което можете да продължите и да се опита", той обясни.

И все пак, лекарите предупреждават за потенциалните рискове от тези онлайн-купил наркотици. Подобно на много други клиенти и въпреки факта, че опитът му е била положителна досега, Майк aknowledges тази ситуация: "Вие не знаете, ако сте закупуване на тебешир, който е бил покрит и се притиска в синьо хапче - вие нямате представа".

Майк и семейството му са клиенти на едно от най-натоварените darknet аптеки, Индия базираната в Got Milk, платформа с пълен лиценз от местното правителство. И според собственика, Манмохан Сингх, Майк не е сам:-голямата част от клиентите на аптеките са от САЩ, Великобритания и Австралия.

За разлика от други измамни онлайн аптеки, Got Milk гарантира на своите продукти идват от едни и същи доставчици, както международни фармацевтични компании, Сингх добавя. Това дава възможност на бизнеса да се запази качеството, като същевременно осигурява ниски цени.

Индийският предприемач смята, че "Америка е измама. Това е монопол от няколко индустрии, които купуват от разходите си politicians.Health грижи, не са чак толкова висока, това е просто този монопол, който поддържа своите граждани да плащат най-долар за посредствен грижа".

Източник снимки: Wikimedia 

Свързани новини


Post Bitcoin

Вие ли сте някоя от тези 8 Bitcoin търговски личности?

Post Bitcoin

Как да се развиват бързо Вашите Bitcoin бонус печалби с една стъпка

Post Bitcoin

Списък с 8 блока изследователи и какво точно са те?

Post Bitcoin

Bitcoin срещу Litecoin - големи разлики и сходства!

Post Bitcoin

Bitcoin Валутен конвертор - Как да конвертирате Bitcoin в USD

Post Bitcoin

Правилен анализ на цените на Bitcoin Част 1: Методология

Post Bitcoin

Безпрецедентна: Bitcoin Mining Network надвишава 100 PH

Post Bitcoin

Библиографска таблица за трудности в минното дело = исторически данни

Post Bitcoin

7 онлайн фирми в момента приемат Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Price се покачва нагоре с отрицателен европейски банков интерес

Post Bitcoin

OP-ED: Неадекватното разширение на BitLicense доказва, че усилията на фондацията са безплодни

Post Bitcoin

Bitcoin банкиране: опасностите от фракции Резервно банкиране