Ръководство: 4 Nasty програми, които ще отвлекат вашите файлове за Bitcoins | Bulgarian.lamareschale.org

Ръководство: 4 Nasty програми, които ще отвлекат вашите файлове за Bitcoins

Ръководство: 4 Nasty програми, които ще отвлекат вашите файлове за Bitcoins

През изминалата година Bitcoin започна да действа като предпочитаната форма на валута към нов тип зловреден софтуер. Тя се нарича рансъмуер като цяло и това отнема вашите компютърни файлове като заложник, докато не плати на хакера, който го е създал откуп.

И е развиваща се, бързо...
Първият и най-известен под формата на рансъмуер молещата Bitcoin е наречена "CryptoLocker". Той се промъква към компютъра чрез невинни търсят SPAM подобни съобщения.

Към имейла е ZIP архив, съдържащ малък изпълним файл (програма, която работи на компютър с Windows, обикновено завършва с ".exe"). За да направим нещата още по-трудно да се открие ".exe" файл е използвал разширение на документ (т.е. ".pdf") в името на файла и показване на икона на Adobe Reader.

Ако сте избрали да отворите зловреден файл, това ще свали и стартира Gameover Зевс, който на свой ред изтегли и инсталира зловреден софтуер и други семейства, включително CryptoLocker. След това CryptoLocker ще вървим напред и шифроване на компютърни файлове, така че няма да имате достъп до тях, без конкретен частен ключ (точно като този, използван в портфейла Bitcoin). Разбира се, за да получите на частния ключ, ще трябва да платите.

Това е, което ще видите на вашия компютър, ако сте заразени:

Ако не успя да плати откупа във времето ще трябва да се използва "разшифроването услуга" CryptoLocker му. Разбира се, "Разшифроването Service" CryptoLocker е много по-скъпо в сравнение с оригиналния откупа.

Това е лудост:

През първите 100 дни CryptoLocker бе освободен почти 500 000 компютри има заразени. Според Symantec 3% от хората са съгласни да плащат откуп, но допълнително studiessuggest, че броят им е по-близо до 1,3%.

Един Thesisclaims, че създателите на CryptoLocker са били в състояние да събере 1216 БТК през целия този период от време, което ги прави печалба в размер на няколко стотин хиляди долара.

CryptoLocker накрая беше спрян на 2 юни 2014 г., когато няколко правоприлагащите органи снеха мрежа, който експлоатира. Потребителите, които са били заразени сега са в състояние да разшифровате обратно своите файлове с помощта на уебсайт, наречен DecryptCryptoLocker.

Но историята не свършва до тук:

Вдъхновен от CryptoLocker, въпреки че не са свързани, CryptoWall дойде да си поиграете февруари 2014 г. Въпреки че CryptoWall е по-малко сложни от CryptoLocker тя успя да зарази 625,000 компютри - по-голям брой от предшественика си.

Топ заразени страни са САЩ, Виетнам, Великобритания и Канада. Ето едно географско представяне на заразените страни:

Но въпреки че е направено много усилия за разпространение на CryptoWall колкото е възможно резултатите са малко разочароващи. "Само" 939 БТК са събрани от различни приложения, които са решили да плащат. Откупът варира между $ 200 и $ 10 000 (която е била платена от само един потребител).

Лошата новина е, че CryptoWall се развива:

Докато CryptoWall започна като CrptoLocker клонинг, сега е мутирал в един CryptoWall 2.0 на януари 2015 г. И да CryptoWall 3.0 на март 2015 г. Днес CryptoWall не само криптира вашите файлове, но може да открадне информация от вашия компютър, включително и частен ключ портфейла на Bitcoin, Това прави софтуера много по-изгодно създателите му, като се гарантира, че ще се получи някаква форма на възнаграждение за своя труд.

През последните няколко месеца на 2015 също са били докладвани на тези две основни заплахи:

КТБ Locker

# 8211; Щандове за Curve-Тор-Bitcoin.

  • Curvecomes от криптографията, която се основава на елиптични криви. Това е методът, използван за шифроване на файлове.
  • Тор (означава лука рутер) е мрежа от компютър, който включва Darknet.
  • Bitcoinrefers до възможността да се плащат в bitcoins.

Ето как "присвоена" компютър с КТБ Locker изглежда така:

CoinVault

# 8211; Издаден през ноември 2014 г., този CrpytoGraphic Locker дава възможност за дешифриране един файл "на къщата". Значение, създателите на софтуера искат да ви даде вкус, или някакъв вид доказателство, че те са добри за тяхната дума. Помислете за това акт на добра воля, като за определяне един заложник безплатно.

CoinVault е насочена над 20 държави, към днешна дата, но полицията Нидерландски са били в състояние да постигне някои от информация CoinVault му. Използването на тази информация Kaspersky създаде уебсайт Decryptor за подпомагане на борбата CoinVault.

Но има и добри новини, както и:

Има нещо, което можете да направите, за увеличаване на феномен на криптографски гардероби.

На първо място, типовете ransomeware съм, споменати в тази публикация всички целеви различни версии на Microsoft Windows XP (от до Windows 10). Така че, ако имате Mac и използвате Mac OS вероятно сте в безопасност (вероятно...).

На второ място, трябва да го навик редовно да архивирате файловете си направи. По този начин, дори ако някой криптира данните ви, винаги можете да възстановите оригиналните файлове без криптиране. Тъй свързани услуги като Dropbox също могат да бъдат заразени, в зависимост от случая, резервно копие офлайн също се препоръчва.

Ако ще да направите резервно копие на вашите файлове, може да искате да се проследи rulewhich 3-2-1 означава:

  • 3 различни копия на три различни места (3 копия на един твърд диск, не се броят).
  • 2 различни формати (например твърд диск и DVD).
  • Имайте едно копие извън площадката (т.е. На друго място). Това ще попречи на двете копия да се унищожават в случай на взлом, пожар и т.н.

Следващата мярка, за да е доста проста. Не отваряйте прикачени файлове в имейли, които изглеждат смешно (ОК майка ?!). Това включва писма от хора, които не познавате и файлове, които според Вас може да бъде опасно. Това е било отбелязано, че дори файлове, които може да изглежда безвредно като Powerpoint презентации, Excel листове и Word документи. Може да включва и изпълним filewithin тях.

Уверете се, че винаги се актуализира вашата операционна система с най-новите актуализации и да има инсталирана надеждна антивирусна програма. По този начин ще вероятно те покрих в повечето случаи. Ако смятате, че искате допълнителна защита можете да се обърнете към този guidewhich доставки напреднали стъпки, които могат да бъдат предприети.

Очевидно има и специални инструменти, които можете да инсталирате на компютъра си, за да се предотврати този вид ransomeware показването като CryptoPreventand CryptoGuard.

Не на последно място, има огромна ресурс по отношение CoinVault по-специално, което ще ви даде цялата информация, имате нужда в случай, че се заразяват тук.

Ако някога сте се на вашия компютър заразени с ransomeware Бих се радвал да чуя вашата история в секцията за коментари по-долу.

Източници:

Свързани новини


Post Altcoin

16 Места за проверка Bitcoin пазарни данни част I

Post Altcoin

13 Места за проверка на пазарните данни на Litecoin

Post Altcoin

Как да купя Zcash в 3 лесни стъпки - Ръководство за начинаещи

Post Altcoin

Как да получите първия си Bitcoin Днес

Post Altcoin

Как да търгувате с Bitcoins и да не се арестувате

Post Altcoin

99Bitcoins иска да изберете победителя от нашия конкурс Tagline!

Post Altcoin

Анализ на Bitcoin срещу Litecoin и Gold срещу сребро

Post Altcoin

Достъп до Darknet за по-малко от 2 минути - Ръководство за начинаещи

Post Altcoin

Анонимност на криптокомпонентите Част II - Cryptonote & Darkcoin

Post Altcoin

Как да получите своя Bitcoins онлайн безплатно: 18 уебсайта, които могат да ви помогнат

Post Altcoin

8 начина да не пропускате актуална Bitcoin актуализация

Post Altcoin

Ръководство за начинаещи за работа с вашите собствени банкомати ATM